Közélet

Kothencz János bemutatta csapatát: döntött szegedi jelöltjeiről és listájáról a Fidesz-KDNP + FOTÓK

Kothencz János bemutatta csapatát: döntött szegedi jelöltjeiről és listájáról a Fidesz-KDNP + FOTÓK

2014. augusztus 13., szerda
Kothencz János bemutatta csapatát: döntött szegedi jelöltjeiről és listájáról a Fidesz-KDNP + FOTÓK
kepviselojeloltek01_gs

Kilenc körzetben jelenlegi önkormányzati képviselőt indít a Fidesz-KDNP Szegeden az őszi önkormányzati választáson, a másik tizenegyben pedig új arcokkal szállnak versenybe a kormánypártok.

Az

MSZP-Demokratikus Koalíció-Együtt összefogást

és a

Jobbikot

követően a Fidesz-KDNP-L.É.T. is bejelentette, kiket indít Szegeden az őszi önkormányzati választáson. Polgármesterjelöltként

Kothencz János

száll versenybe, aki a 15-ös körzetben egyéni jelöltként is indul. "Csapatommal nem a jelenlegi városvezetés ellenségei, ellenzéke, hanem alternatívái kívánunk lenni. Elsősorban nem azzal kívánunk foglalkozni, hogy mi volt jó és rossz az elmúlt években, hanem a közös értékeket szem előtt tartva igyekszünk kínálni a szegediek számára egy alternatívát, egy választ arra, ami a szegedi emberek érdekeit leginkább hivatott szolgálni" - szögezte le Kothencz János a jelöltbemutató sajtótájékoztatón. A Széchenyi téren kijelentette, az október 12-i választás Szegeden nem pártprogramokról és nem egyéni karriercélokról fog szólni, hanem magáról az emberről. "Ezt a csapatot összetartja a hit is, mert mi hiszünk Szeged megújulásában, abban, hogy minden szegedi polgár egy biztonságosabbnak megélt jövőre érdemes. Kellő alázattal, nagy munkabírással és sokéves vezetői tapasztalattal vállalkozunk csapatommal együtt Szeged város vezetésére" - fogalmazott Kothencz hozzátéve, ehhez kérik a lakosok bizalmát.

A Fidesz-KDNP és a L.É.T. Egyesület által támogatott polgármesterjelölt újságírói kérdésre elmondta, az elmúlt ciklusokban rendre ugyanazok voltak a polgári oldal képviselőjelöltjei, most ezen is változtat, melyről a pártvezetéssel is egyeztetett. "Amellett érveltem, hogy lakótelepeken élő új arcokat szólítsunk meg és kérjünk fel a képviselői munkára, felelősségvállalásra. Azt láthattuk ugyanis az elmúlt években, hogy a lakótelepek világa kissé elsikkadt, ezért tartottam fontosnak, hogy komoly elszántsággal rendelkező csapatot indíthassunk el" - fogalmazott. Hangsúlyozta a kormánnyal való együttműködés fontosságát is, Kothencz szerint ez a garanciája annak, hogy a lehető leghatékonyabban tudják képviselni az emberek érdekeit. "Ha megnézzük a jelenlegi városvezetők nyilatkozatait, bejegyzéseit, rendre azzal a megfogalmazással találkozunk, hogy az 'ő kormányuk', vagyis nem értik, hogy a kormány mindannyiunk kormánya politikai és ideológiai hovatartozásra, korra, nemre való tekintet nélkül. Egy felelős politikus mindenkinek a képviselője" - szögezte le a polgármesterjelölt. A Fidesz-KDNP-L.É.T. önkormányzati képviselőjelöltjei: 1-es körzet, Kiskundorozsma: Mihálffy Béla 2-es körzet, Kiskundorozsma-Béketelep: Alpár Tibor Béla 3-as körzet, Déli városrész: Nógrádi Tibor 4-es körzet, Újrókus: Szőke Barnabásné 5-ös körzet, Móraváros: Gyimesi László 6-os körzet, Alsóváros: Hüvös László 7-es körzet, Tápé: Kohári Nándor 8-as körzet, Makkosháza: Garzó Márk 9-es körzet, Északi városrész I.: Pomázi Miklós 10-es körzet, Öregrókus-Belváros: Haág Zalán 11-es körzet, Belváros: Magyar László 12-es körzet, Petőfitelep-Baktó: Varga Róbert 13-as körzet, Tarján I.: Páger Béláné 14-es körzet, Északi városrész II.: Sipos Attila 15-ös körzet, Tarján II.: Kothencz János 16-os körzet, Felsőváros I.: Bohács Zsolt 17-es körzet, Felsőváros II.: Manga Ákos 18-as körzet, Újszeged I.: Német Ferenc 19-es körzet, Újszeged II.: Pocsai Blanka 20-as körzet, Szőreg-Marostő: Rózsavölgyi József A Fidesz-KDNP-L.É.T. kompenzációs listás képviselőjelöltjei: 1. Kothencz János 2. Mihálffy Béla 3. Haág Zalán 4. Bródy János 5. Kosik Dénes 6. Póda Jenő 7. Farkas László 8. Hüvös László 9. Rózsavölgyi József 10. Nógrádi Tibor 11. Pocsai Blanka 12. Péter Szilveszter 13. Varga Róbert 14. Mihálffy Lajos 15. Kerekes Balázs 16. Német Ferenc 17. Oláh János 18. Turai Lászlóné 19. Vízhányó Ferenc 20. Halkó Pál 21. Garzó Márk 22. Német Eszter 23. Manga Ákos 24. Sipos Attila

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.