/

Új pályákkal bővülhet a baktói sportdecentrum

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

DSCF6283

A baktói kiskertekben található sportdecentrum felhasználásáról nyújtott be egyéni képviselői előterjesztést a közgyűlésnek Kohári Nándor, melyben a Boros-Gyevi László testnevelőedző tulajdonában lévő terület jogi átsorolását kérte. Ha ez megtörténik, új pályákkal és sportolási lehetőségekkel gazdagodhatnának a helyi lakosok.

A 25. utcában található sportlétesítmény Boros-Gyevi László (akinek munkáját idén tavasszal Szeged Sportjáért-kitüntetéssel is elismerték) testnevelőedző birtokában évek óta szolgálta a városrészben élők sportolási igényeit. Kohári Nándor önkormányzati képviselő (Fidesz-KDNP) a terület jogi besorolásának megváltoztatását kérte, amely a lakosok számára új sportolási lehetőségekkel is járna.

A témával foglalkozó sajtótájékoztatón részt vett a baktói Vörösné Fülöp Erika is, aki hangsúlyozta: a sportolási, kikapcsolódási lehetőség mellett rendkívül jó közösségépítő szerepe van a pályának. “Nemrég költöztünk ki Baktóra, az első dolgom pedig az volt, hogy feltérképezzem: a 12 éves kislányom és kétéves kisfiam hová mehet játszani, milyen lehetősége van a sportolásra? Sajnos egyetlen játszótér sincs a környéken, illetve át kell menniük a forgalmas főúton ahhoz, hogy sportpályákat találhassunk” – panaszolta a baktói lakos. A töltés oldalában azonban rálelt az említett teniszpályára, ahova először a gyerekek, majd a szülők is kilátogattak. “Fantasztikus közösség alakult ki ezen a csodás helyszínen, hetente 30-40 fő jár ki rendszeresen, és egyre többen vagyunk” – tette hozzá Vörösné Fülöp Erika. Szülői kezdeményezésre egy napközis tábort is tartottak a gyerekeknek, amely a héten kezdődött, Boros-Gyevi László segédletével.

“Nagyon sok lakossal egyeztetve készült az az előterjesztés, melyben kértem, hogy a következő közgyűlés során tárgyaljuk meg, hogy a vonatkozó terület új besorolás alá kerülhessen. Egy jogtechnikai módosításról van szó, a Boros-Gyevi úr birtokában lévő területet kellene sport- és rekreációs célú övezetté átsorolni” – hangsúlyozta Kohári Nándor. A képviselő szerint ennek technikai akadálya nincs, ha az átsorolás megtörténik, a területet további tenisz-, pétanque- és turulpályával, klubhelyiséggel és öltözővel gazdagodhat a közeljövőben. “Ezzel egy eddig rendezetlen terület nyerhetne sportcélú, közösségépítő funkciót, amely nyaranta az utánpótlást képző fiatalok előtt is nyitva állna. Ráadásul a terület kialakítása, és a létesítmény üzemeltetése az eddigiekhez hasonlóanaz önkormányzat számára egy forintba sem kerülne” – emelte ki a képviselő.

Default thumbnail
Előző sztori

MSZP: pár éven belül eltűnik a magyar tej és hús a boltokból

Default thumbnail
Következő sztori

Olcsók a szegedi albérletek

Legutóbbi hasonló cikkek