Közélet

Biztonságosan közlekedő táborozók Gyálaréten + FOTÓK

Biztonságosan közlekedő táborozók Gyálaréten + FOTÓK

2014. július 7., hétfő
Biztonságosan közlekedő táborozók Gyálaréten + FOTÓK
rendorsegi_nyari_tabot_megnyito07_gs

Ma indul a tizenhetedik Közlekedésbiztonsági Nyári Tábor Gyálaréten a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága (MBB) rendezésében. A péntekig tartó táborban közlekedési versenyek, szakmai bemutatók, makói, illetve kecskeméti kirándulás vár a résztvevőkre.

A tábor célja közlekedési ismereteik elmélyítése, valamint, hogy az azonos érdeklődésű diákok felismerjék a biztonságos járműkezelés gyakorlatának hasznosságát és fontosságát. Ezen túlmenően a szervezők célja rávilágítani a nyári szünidő veszélyeire, a szabadidő hasznos eltöltésére továbbá a táborozó gyerekek bepillantást nyerhetnek a rendőrség munkájába is. A táborba húsz általános iskolás gyerek Csongrád megyéből, négy pedig a romániai Temes megyéből érkezett, mindannyian tettek már a biztonságos közlekedésért, valamely közlekedési verseny vagy rajzpályázat helyezettjei – ismertette

Vad Róbert

őrnagy, az MBB titkára. A tábor résztvevője

Vass Levente

az Országos Közlekedésbiztonsági Verseny 9. helyezettje, a Homokháti kerekezésen pedig a 3. helyet hozta el, a szegedi Weöres Sándor Általános Iskola tanulója a biciklizés szerelmese.

Tanács Patrik

Ruzsáról a Szegedi Közlekedésbiztonsági Versenyen ért el szép helyezést, országúti kerékpározással tölti idejét. Azon felül, hogy biciklivel jár iskolába, heti két alkalommal teszi meg a Ruzsa-Mórahalom távot, a tábor programjai közül a kecskeméti fürdőzést várja leginkább.

A tábor szervezői számos érdekes elfoglaltsággal készültek a hétre: hétfőn ismerkedés, közlekedési sorversenyek vannak a napirenden, a keddi nap a szabadidőé, a táborozók Makóra látogatnak, megtekintik a Hagymatikumot, majd a Maros-parti kalandparkban töltik a nap további részét. Szerdán a szakmaiság lesz a meghatározó: a rendőrség tart bemutatót, majd a határőrök munkájával ismerkedhetnek meg a gyerekek, ezt kutyás bemutató követi, valamint a kommandósok, tűzoltók által használt eszközöket szemlélhetik meg közelebbről a táborozók, lehetőség lesz betekinteni a rendészeti szervek belső munkájába, mint például az ujjlenyomat-készítés fortélyaiba. A napot bűnmegelőzési előadás és tábortűz zárja. Csütörtökön Kecskemét a cél, a résztvevő gyerekeket a Szentgyörgyi Dezső Repülőbázisra kalauzolják el, majd a kecskeméti élményfürdőben pihenhetik ki a hét fáradalmait, pénteken pedig hazaindulnak a táborozók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.