/

Az országút királyai, a belváros királyai + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kamionostalakozo14_gs

Legalább kétszáz kamiont várnak a szervezők idén, a szegediek körülbelül a fele társasággal találkozhattak az utcákon. A “kamionos Forma-1” viszont idén elmarad.

A XXIV. Nemzetközi Kamionos Country Találkozó a Székhelyföldről, Hollandiából és a Vajdaságból is elcsábította a gigászi járművek szerelmeseit, hogy egy hétvégére átadhassák magukat az igazi kamionos életérzésnek. A már-már szegedikumnak számító rendezvényt annak idején öt alapító hívta életre azzal a céllal, hogy a családtagok, ismerősök, barátok és a rajongók kedvére tegyenek.

“A kamionosok a gyorsulási versenyt várták a legjobban, nekik mondhatni, hogy ez a szegedi Forma-1” – viccelődött Atlasz Henrik, a fesztivál egyik szervezője. A Huszár Mátyás-rakpart felújítási munkálatai miatt ez alkalommal le kellett mondaniuk a több ezer nézőt vonzó show műsorról, ezért a sziksóstói fürdőt igyekszenek megtölteni minél változatosabb családi és egyéni programmal. A rendezvényt Haág Zalán, a Kulturális, Egyházügyi és Idegenforgalmi Bizottság elnöke jókívánságokkal nyitotta meg, városi támogatóként reményét fejezte ki afelől, hogy a Szegedre érkezett vendégek máskor is visszatérnek a napfény városába. A köszöntő után Ágoston Attila főszervezővel és a meghívott vendégekkel egy-egy szál virágot helyeztek el a közúti közlekedők emlékművénél, hogy ezzel is emlékezzenek elvesztett barátaikról, társaikról.

kamionostalakozo41_gs

Felbőgtek a motorok, tülköltek a kürtök, dühösen berregtek a kipufogók. Ahogy az minden évben szokás, a megnyitót követően beröffentették a gépszörnyeket, a konvoj vezére hangos dudaszóval hívta menetre a közel száz kamiont. A színes tuningjárművek és a kis platósok bevették a várost: az Izabella híd lábától a Rókusi körúton át a Felső Tisza-partig, majd onnan a Dózsa György utcáról a Kossuth Lajos sugárúton keresztül a Sziksóstóig haladt a körülbelül száz kamionból álló menet, habár ennek a munkából hazaigyekvők nem kimondottan örültek.

A találkozó azonban nem ér véget a péntek esti koncertekkel: szombaton a Sziksóstón folytatódnak az események, ahol kamionos, sörivó, kamionhúzó, szkander és vizespóló versennyel kedveskednek a férfiaknak, utóbbi versenyszerűségére Berki Krisztián felügyel. Az éjszakát aztán átadják a zenészeknek: 19 órától a River együttes, 21 órától pedig Tom White és zenekara szórakoztatja a közönséget, míg éjjel Gedzo és Reyez csapnak discot.

A fesztivál részletei a kamionos találkozó Facebook-oldalán elérhetők.

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Kihirdették a devizahiteleseket megsegítő első törvényt

Következő sztori

Kajak-kenu: ifjúsági és U23-as vb – Kárász Anna nyert 200-on

Legutóbbi hasonló cikkek