A roma hagyományokkal ismerkedtek az ÁGOTA-táborban + FOTÓK, VIDEÓ

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

agota_romabal13_gs

Tanár-diák sportprogramokat tartottak vasárnap az ÁGOTA-táborban, majd egy roma est keretén belül a cigányság hagyományaival, kultúrájával ismerkedhettek meg a gyermekek.

Vasárnap is folytatódott a sportos hétvége az Ágota-tábor lakói számára. A gyerekek fociban, csocsóban és pingpongban is megmutathatták, hogy mit tudnak – ráadásul nem csak egymással, de tanár-diák meccsek keretén belül pedagógusokkal is megmérkőzhettek a fiatalok.

A nap legizgalmasabb része az a roma est volt, melynek célja, hogy a gyerekeket megismertessék a cigányság tradícióival, hagyományaival. “Az identitástudat erősítése volt a célja ennek az estének azon táborozóinkban, akik romák, de nem merik azt felvállalni. Sajnos nagyon sokan szégyellik azt, hogy honnan érkeztek, hiszen a köztudatban annyi rossz él róluk. Szerettük volna tudatosítani minél több gyermekünkben: a származásáért nem tartozik felelősséggel senkinek” – mondta el a SZEGEDma.hu kérdésére Kothencz János, az ÁGOTA Alapítvány létrehozója. Az est két házigazdája az egykori állami gondozott, most gyerekfelügyelőként tevékenykedő Fehér Mihály Dávid, illetve Balogh Mária volt – segédletükkel a fiatalok roma táncokat és dalokat tanulhattak, megismerték a cigányság himnuszát, valamint egy színpadi előadást is megtekinthettek a romák eredetéről.

no images were found

Előző sztori

Szeged víz alatt - egy óra alatt 18 milliméternyi eső szakadt a városra + VIDEÓ

Következő sztori

Vízilabda Eb: ezüstérmes a férfi válogatott, szerb címvédés

Legutóbbi hasonló cikkek