Bulvár

45 milliós értékű hamis ruhászállítámányt foglaltak le Nagylaknál

45 milliós értékű hamis ruhászállítámányt foglaltak le Nagylaknál

2014. július 12., szombat
45 milliós értékű hamis ruhászállítámányt foglaltak le Nagylaknál
hamis_ruha_nagylak_002

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei több mint 8500 hamis ruhát találtak egy tehergépjárműben Nagylaknál. A hamis termékeket lefoglalták és az ügyben büntetőeljárást indítottak.

A pénzügyőrök közúti ellenőrzést tartottak Nagylak térségében, ahol megállítottak egy török rendszámú tehergépjárművet, amely a fuvarokmányok szerint különféle textilárut szállított Törökországból Franciaországba. Az ellenőrzést végzők kockázatelemzés alapján megbontottak néhány műanyag zsákot. Az első csomagba pillantva különböző világmárkák jelzésével ellátott ruházati termékek tűntek fel, ezért a teljes szállítmányt átvizsgálták. Valamennyi zsák kipakolását követően kiderült, hogy a bejelentett szállítmány között összesen 8525, különböző logóval ellátott márkásnak tűnő ruházati terméket – zokni, póló, pulóver, ing – rejtettek el. Az időközben helyszínre érkezett szakértő előzetes véleménye alapján az elrejtett termékek hamisítványok. A pénzügyőrök a megközelítőleg 45 millió forint értékű hamis ruhaszállítmányt lefoglalták, a pénzügyi nyomozók iparjogvédelmi jogok megsértése miatt eljárást indítottak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.