Labdarúgás: NB III-as a SZEOL SC! (FRISSÍTVE)

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

volan_algyo_mj52

Eldőlt: Csongrád megye bajnokának nem kell osztályozó mérkőzést játszania, a SZEOL SC már NB III-as tagsággal bír.

A telki edzőközpontban tartotta az MLSZ az NB III-as bajnokságok sorsolását, ahol eldőlt, hogy a 10 feljutó helyre osztályozó nélkül került be a Csongrád megye élvonalát Tisza Volán SC Szeged néven megnyerő együttes, aki a nemzeti bajnokságban már SZEOL SC néven indul. A Vác a Hévízzel, a Bátaszék Gyöngyössel, a Kiskunfélegyháza pedig Szabadkígyóssal mérkőzik meg az NB III-as indulási jogért. Az osztályozók első mérkőzéseit most hétvégén, a visszavágót egy héttel később rendezik – de ebben a körben megyén szerencsére már nem érdekelt. Gratulálunk a SZEOL SC-nek az NB III-as tagsághoz!

„Nagy örülök a hírnek, és úgy érzem, hogy a csapat maximálisan rászolgált az osztályváltásra. De megjegyezném, hogy a Hévíz és a Vác helyében borzalmasan el lennék keseredve. Utóbbi csapat ráadásul úgy nyerte meg a bajnokságot, hogy az összes bajnok közül a legjobb eredményt érte el. Nem tartom igazságosnak a rendszert. De mi már nem foglalkozunk ezzel, mostantól gőzerővel készülünk a harmadosztályra, a héten még edzünk, a jövő héten is találkozunk, utána vonulnak pihenni a fiúk, majd a terveim szerint július 10-én kezdődik a felkészülés. Le kell ülnünk a játékosokkal tárgyalni is, szeretném, ha együtt maradna a csapat, de szeretnénk néhány ponton erősíteni is. A versenykiírás miatt – amely kimondja, hogy az NB III minden csapatában 1993 után született játékosokból kettőnek a kezdőben kell lennie, kettőnek pedig a padon kell ülnie -, a 21 év alatti fiataloknak felértékelődik a helyzete, azt kell, hogy mondjam: könnyebb lesz közülük az NB III-as SZEOL-ba beférni, mint a megyei bajnok Tisza Volánba volt. Egy jelöltet lehet már most említeni, Faragó Bencének a testvére, a Kecskeméten játszó 21 év alatti Faragó Béni már nálunk edz, de még konkrétumokról nem esett szó. Zárszóként pedig: örülök, hogy a Tisza-parti stadionban megint NB-s meccseket láthat a közönség” – nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak Tóth Ákos vezetőedző.

Korábban írtuk:

A Nemzeti Sport Online információi szerint a megyei bajnokságok (és a BLSZ 1) győztesei közül hét csapat osztályozó nélkül feljut a labdarúgó NB III-ba. A negyedik vonal húsz bajnoka közül ugyanis mindössze 13 kért NB III-as licencet (köztük a Csongrád megyei első, a Tisza Volán SC Szeged, már SZEOL SC néven – a szerk.), úgyhogy az MLSZ azt a megoldást találta ki, hogy ezek közül a csapatok közül heten automatikusan feljutnak. A „maradék” hat csapat viszont oda-visszavágós rendszerben küzd meg a maradék három helyért. A sorsolásra – amelyen kiderül, hogy mely hét csapat jut föl, és hogy a másik három helyért milyen párosításokat rendeznek – szerdán kerül sor – írja az NSO.hu.

A SZEGEDma.hu úgy tudja, a 13 licenccel rendelkező megyebajnok a következő: Kiskunfélegyházi HTK (Bács-Kiskun), Szentlőrinci SE (Baranya), Szabadkígyósi SZSC (Békés), III. Kerületi TVE (BLSZ), Tisza Volán SC Szeged (Csongrád), Gyöngyös AK (Heves), NKSE-Jászberény FC (Jász-Nagykun-Szolnok), Salgótarjáni BTC-Puebla (Nógrád), Vác FC (Pest), Nagybajomi AC (Somogy), Bátaszék SE (Tolna), Sárvár FC (Vas), Hévíz SK (Zala). Ebből a 13, licenccel rendelkező bajnokból kell az amatőr labdarúgásnak 10 feljutót adni, ez dől el a szerda délutáni sorsoláson. Egyes hírek szerint viszont nem minden, licenccel rendelkező bajnok vállalná az NB III-as indulást, sőt, olyan információkat is hallani, hogy éppen 10 együttes szeretne csak feljebb lépni, és akad 3 olyan alakulat, mely nem akar az NB III-ban szerepelni. Ezt teszi izgalmassá a délutánt, mert a kérdés még nyitott, kell-e valakiknek osztályozót játszani, s ha igen, kiknek és mi módon…

Előző sztori

Párakapukkal és mobil ivókutakkal készül a Szegedi Vízmű

Következő sztori

Prevenciós programmal készül a vakációra a rendőrség Szegeden + FOTÓK