Sport

Labdarúgás: Makón veszítette el az aranyérmet a Móravárosi Kinizsi + FOTÓK

Labdarúgás: Makón veszítette el az aranyérmet a Móravárosi Kinizsi + FOTÓK

2014. június 14., szombat
Labdarúgás: Makón veszítette el az aranyérmet a Móravárosi Kinizsi + FOTÓK
mako_moravaros_mj 14

A Maros-partján hagyta az aranyérmet a Kinizsi, mely kapkodó, ideges játékkal kapott ki, így a Pitvaroson diadalmaskodó Apátfalva a megye III. Tisza-Maros csoport bajnoka.

Makó, 100 néző
2014. június 14., 17.00
Makó FC III.
Móravárosi Kinizsi SK
A meccs véget ért.
játékvezető: Bálint Zsolt • asszisztens: Mészáros János, Zab Sándor
3
-
1

Labdarúgó megyei III. osztály Tisza-Maros csoport 26. forduló:

Makó FC III. - Móravárosi Kinizsi SK 3-1 (2-0).

Makó, 100 néző. Vezette: Bálint Zsolt (Mészáros János, Zab Sándor).

Makó III.:

Bálint I. - Szabó N. (Galambosi 57'), Lipták, Patkós, Zádori R., Papp R., Gabnai Gy. (Rudisch 71'), Pataki, Szebehelyi, Krucsó (Árva 90'), Szilvási.

Játékos-edző:

Gabnai Győző.

Móravárosi Kinizsi:

Kertész - Sövényházi (Jenei 46'), Lukovics, Laczi N., Magyar, Petrusán, Gerebicz, Balog (Ferenczi 81'), Laczi Z., Vidákovics, Szeri.

Játékos-edző:

Gerebicz Attila.

Gólszerzők:

Patkós S. (30', 62'), Szabó N. (38'), illetve Vidákovics I. (67')

Online közvetítésünk:

VÉGE!
93'
Vége az összecsapásnak. A szegediek nem tűntek elég tapasztaltnak ehhez az éles meccshez, a tét agyonnyomta őket. A Makó III. teljesen megérdemelten nyerte a rangadót, és vágott vissza az őszi vereségért. Mivel az Apátfalva 3-2-re nyert Pitvaroson, így megszerezte a bajnoki címet a Móravárosi Kinizsi előtt - a szegediekre minden bizonnyal osztályozó vár még a legjobb második helyezett pozícióért folyó csatában, melynek a feljutás szempontjából lehet jelentősége.
92'
Szeri László indulhatott volna meg, de a játékvezető szerint kézzel vette át a bogyót, így harsant a síp.
91'
Patkós Sándor 16 méterről egy centivel durrantott a bal kapufa mellé.
90'
Krucsó le, Árva Tamás be a Maros-partiaknál.
87'
Krucsó Ákos szabadrúgása szépen tekeredett, ám a szegedi sorfal egyik tagján irányt változtatott a labda, mely így végül a felső lécen csattant. Ezt megúszta most a Kinizsi, ám a meccset minden bizonnyal bukja, így nagy valószínűséggel a bajnoki cím is oda.
84'
Nyom a Móraváros! Petrusán Balázs szöglete után Szeri László fejelt szépen, nagyot védett Bálint István. Újabb korner következhetett, amit Laczi Zoltán végzett el, Ferenczihez játszott, ő továbbított Lukovics Dánielhez, kinek lövése nem sokkal kerülte el a makói kaput.
81'
Balog Tibort Ferenczi József váltotta a vendégeknél.
80'
Patkós megszerezhette volna újabb találatát, kísérletét nagy bravúrral védte Kertész kapus.
79'
A nemrég beállt Rudisch életerős löketét hárította Kertész kapus, aki a három bekapott gól ellenére is a Móraváros egyik legjobbja ezen a napon.
76'
A vendégek részéről Gerebicz Attila kapott sárga lapot.
75'
Támad a Móraváros, de meddőnek tűnnek most ezek az akciók. Magyar Béla szögletét követően tisztáztak a makóiak ebben a pillanatban.
71'
Rudisch Ferenc állt Gabnai Győző helyére a hazaiaknál.
70'
Megélénkült a találkozó, a szegediek becsületére váljék, nem adják fel, mennek előre, hátha sikerül egyenlíteni, akár fordítani a hátralévő időben.
67'
GÓÓÓL 3-1! Szépítettek a vendégek, Vidákovics István egy lecsorgó labdát szépen rúgott el a kapus mellett.
65'
Galambosi László 20 méteres szabadrúgása alig kerülte el a vendégek kapuját. Odaát Balog Tibor próbálkozott, ez jócskán mellé ment.
62'
GÓÓÓL 3-0! Laczi Norbert és Kertész Norbert nem értette meg egymást, elcsorgott közöttük a labda, amire Patkós Sándor csapott le, és nem is hibázott. Immár 31 gólos a bajnokságban a makói futballista, csapata előnye pedig megnyugtatóvá vált.
60'
Magyar Béla 25 méteres szabadrúgása szállt nem sokkal a makói ketrec fölé az imént. Pataki Viktor válaszolt egy távoli bombával, ami szintén fölé zúgott. A mérkőzésre ez idő tájt az jellemző, hogy a védekezéssel kevesebbet törődnek az együttesek, megy előre mindkét fél nyílt sisakkal.
57'
Galambosi László váltotta Szabó Norbertet a vendéglátóknál.
55'
Móravárosi előreívelést állított meg lesen Zab Sándor asszisztens. Támadóbb lett a szegedi csapat, így élvezetesebb most a meccs. Nemcsak a móravárosi akciók veszélyesek, de a hazaiak is élni tudnak a megnyíló területekkel, így mindkét kapus aggódhat ebben az időszakban.
51'
Szeri László az egyik, Patkós Sándor a másik kapu előtt rontott el nagy helyzetet, a két mesterlövész lábaiban ezúttal benne maradtak a gólok.
50'
Gerebicz Attila a szünetben megpróbálta felrázni övéit, egyelőre hatékonynak tűnnek intelmei, átvette a kezdeményezést a Móraváros. Egy ellentámadás végén mégis Patkós Sándor előtt adódhatott volna helyzet, ám hosszan vette át Zádori Róbert passzát.
46'
A szünetben Jenei Csaba állt Sövényházi Gábor helyére a szegedieknél.
46'
Itt a folytatás!
SZÜNET!
45'
Krucsó Ákos egyéni akció végén emelt fölé, ezzel a jelenettel ért véget az első felvonás.
43'
Gabnai Győző sárgult be visszahúzásért.
42'
Erőlködik a Móravárosi Kinizsi, az Apátfalva örülhet ennek az eredménynek eddig.
38'
GÓÓÓL 2-0! Laczi Zoltán veszített labdát, kontráztak a makóiak, az akció végén Szabó Norbert közelről lőtt a kapu jobb oldalába, ezzel megduplázta csapata előnyét.
37'
Laczi Zoltán jobbról tüzelt, de nem találta el rendesen, lövését felszedte a makói kapus. Ideges, kapkodó továbbra is a Móraváros, uralja a meccset a hazai gárda.
34'
Bajban az éllovas, valahogy fordítania kellene, ám a játék képe egyelőre nem erre utal.
30'
GÓÓÓL 1-0! Ezt már Kertész sem védhette! Szilvási János gyönyörűen futott el, pontos beadását Patkós Sándor 5 méterről bólintotta a hálóba. A csatárnak ez volt a 30. gólja a bajnokságban, a góllövőlistán ezzel második a móravárosi Szeri László mögött, aki 30-nál jár.
28'
Szabó Norbert játszotta magát tisztára, a tizenhatoson belülről leadott löketét Kertész Norbert óriási bravúrral hárította.
28'
Kemény ütközések, kakaskodások tarkítják a derbit. Magyar Bélával és Szebehelyi Károllyal beszélgetett el Bálint Zsolt játékvezető, megkérte őket, fejezzék ezt be végre. Támadásban egyébként a Makó, a hazaiak többet birtokolják a lasztit, akcióikat a tizenhatos előterében szűrik meg a látogatók.
25'
Szilvási János esett el a tizenhatoson belül, nem bántották, így nem járt érte tizenegyes.
24'
Óriási a harc és rengeteg a fault a középpályán.
22'
Hazai szögletnél Papp Róbert emelkedett a legmagasabbra, kicsivel bólintott csak fölé.
20'
Gyorsan elvégzett szabadrúgás után Patkós Sándor került ziccerbe, egy az egyben állt a szegedi kapussal, ám nem találta el jól a labdát, lövését lábbal hárította Kertész Norbert kapus.
19'
Keményedik a játék, sok az adok-kapok mindkét részről, kirívó durvaságról viszont szerencsére nem kell beszámolni. Érezhető, hogy elképesztően nagy a tét, ez rányomja a bélyegét a csoport két élcsapatának összecsapására.
15'
Óriási a küzdelem továbbra is, ám elsősorban mezőnyben, a kapuk nem forognak veszélyben. Nem sokkal ezelőtt a vendégek játékos-edzőjének, Gerebicz Attilának a keze találkozott a lasztival a tizenhatoson belül, a játékvezető vétlennek minősítette az esetet, mehetett tovább a játék.
11'
Csapkodónak, kapkodónak tűnnek a vendégek, utolsó passzaikba rendre hiba csúszik. A Makó visszaállt a félpályára, és apróbb szabálytalanságokkal igyekszik tördelni ellenfele játékát.
7'
Laczi Zoltán szabadrúgását hárította a hazai védelem.
6'
A reklamáló Zádori Róbert kapott sárga lapos figyelmeztetést.
5'
Patkós Sándor, a makóiak gólfelelőse cselezgetett a szegedi tizenhatosnál, elesett, büntetőnek tűnt az eset, de néma maradt a bírói síp.
4'
Petrusán Balázs bal oldali, nem túl erős lövése volt az első kísérlet, könnyedén fogta Bálint István makói kapus. A szegediek letámadással próbálkoznak rögtön az elején, a hazaiak állják a sarat. Mindkét fél igyekszik a földön tartani a lasztit.
1'
A tegnap elhunyt Grosics Gyula emlékére egyperces gyászszünetet tartottak, ezt követően indult a mérkőzés. A Móraváros részéről a teljes keret itt van, azok is, akiket ma nem neveztek a derbire, és a szurkolók is hiánytalanul megjelentek. A vendégek indították útjára a labdát.
16.55: Tiszta fehérben a vendég Kinizsi, a hazai Makó világoskék felsőben, sötétkék nadrágban, világoskék sportszárban, a játékvezetői hármas fekete szerelést öltött. 16.35: Üdvözlünk mindenkit a makói stadionból, ahol ezúttal a centerpályán fogadja soros ellenfelét a megye III. Tisza-Maros csoportban a Makó FC III. A Maros-partiak bronzérmes együttese rangadón fogadja az éllovas Móravárosi Kinizsit, a tét pedig nem kisebb, mint a bajnoki cím. Mivel a második helyen tanyázó Apátfalva várhatóan nyerni fog Pitvaroson, a szegedieknek is diadalmaskodniuk kell, ha meg akarják kaparintani az aranyérmet. Hazai oldalon két rutinos, megye I-es futballistával is erősítettek a derbire, Pataki Viktor és Szilvási János "játszik le" az első szánú alakulatból (az idei szezonban harmadik, illetve ötödik alkalommal). A mérkőzés és az élő közvetítés Bálint Zsolt sípjelére 17 órakor kezdődik.

A találkozó elé:

A záró fordulóhoz érkeztek a labdarúgó megyei III. osztály Tisza-Maros csoport küzdelmei, és még semmi sem dőlt el, elképesztő izgalmak várhatóak szombaton késő délután. Az első helyezett Móravárosi Kinizsi és a második Apátfalva egyaránt 60 pontot gyűjtött, a szegedieknek azonban eggyel több győzelmük van, így mindenképpen saját kezükben a sorsuk, ami az aranyérmet és a megye II-es feljutást illeti. Nincs azonban könnyű dolguk az utolsó játéknapon, hiszen míg a rivális Apátfalvának a hetedik Pitvaros otthonában kell begyűjtenie a három pontot, addig a Kinizsi az 56 ponttal harmadik Makó III.-hoz látogat. Gerebicz Attiláéknak mindenképpen diadalmaskodniuk kell a rangadón, ha meg akarják őrizni az első helyet, ehhez azonban a Maros-partiaknak is lesz egy-két szavuk. Már csak azért is, mert szeretnének visszavágni az őszi vereségért: akkor Laczi Zoltán és Turi Tamás második félidőben elért találataival 2-0-ra nyert a Móraváros.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.