Sport

Labdarúgás: alaposan visszavágott a Móraváros az Apátfalvának + FOTÓK

Labdarúgás: alaposan visszavágott a Móraváros az Apátfalvának + FOTÓK

2014. május 4., vasárnap
Labdarúgás: alaposan visszavágott a Móraváros az Apátfalvának + FOTÓK
moravarosi_kinizsi_apatfalva0_gs

Szegedi siker született a megye III. Tisza-Maros csoport sárdagasztós rangadóján, a Kinizsi az első félidőben rúgott öt góllal el is döntötte a találkozót.

Gyálarét, 50 néző
2014. május 4., 10.00
Móravárosi Kinizsi SK
Apátfalva SC
A meccs véget ért.
játékvezető: Cseh Gábor • asszisztens: Dobó Zoltán, Bálint Sándor
5
-
1

Labdarúgó megyei III. osztály Tisza-Maros csoport 20. forduló:

Móravárosi Kinizsi SK - Apátfalva SC 5-1 (5-0).

Gyálarét, 50 néző, vezette: Cseh Gábor (Dobó Zoltán, Bálint Sándor).

Móraváros:

Kertész - Gerendeli, Lukovics, Laczi N., Magyar, Petrusán, Gerebicz, Laczi Z., Vidákovics (Jenei 75'), Balog, Szeri. Játékos-edző: Gerebicz Attila.

Apátfalva:

Id. Rakity Gy. - Tóth L., Tóth Á. (Predut 46'), Sóki (Ocskó 65'), Horváth G., Ács, Preduti, Szabó N., ifj. Rakity Gy., Kóródi, Antal. Vezetőedző: Majó Ádám.

Gólszerzők:

Szeri L. (2', 26', 32'), Magyar B. (11-esből - 13'), Petrusán B. (37'), illetve Antal B. (83') Gerebicz Attila:

"Amit a fiúktól kértem, mindent megcsináltak a játéktéren. Ez az akarat és a küzdés diadala volt, mindenki 200 százalékot adott ki magából. A rossz talaj miatt úgy döntöttünk, ezúttal magasan próbálunk futballozni, mert itt nem érvényesülhet saját sokpasszos, lapos játékunk. Mindenki megértette és betartotta ezt, ennek az eredménye a győzelem."

Majó Ádám:

"Irreális körülmények között, játékra alkalmatlan pályán az a csapat nyert, amelyik jobban akarta a sikert, és a szívét-lelkét beletette a játékba."

Online közvetítésünk:

VÉGE!
90'
Nincs hosszabbítás, itt a vége a rangadónak! A Móravárosi Kinizsi 5-1-gyel vágott vissza az Apátfalvának az őszi 4-1-es vereségért, a vendégek így elvesztették veretlenségüket a pontvadászatban. A tabella eleje most így néz ki a Tisza-Maros csoportban: 1. Móravárosi Kinizsi 48 pont, 2. Apátfalva 45 pont, 3. Makó III. 44 pont. A Kinizsi egy meccsel többet játszott, mint riválisai, viszont a végelszámolásnál fontos lehet, hogy kettővel több győzelme is van, mint az üldözőknek, és gólkülönbsége is jobb. Meg kell viszont jegyezni, sok nagy összecsapás van még hátra a bajnokságból, elég csak a Makó III. - Apátfalva vagy a Makó III. - Móravárosi Kinizsi derbikre utalnunk!
89'
Az apátfalvi Predut kapott sárgát rossz ütemű becsúszásért, majd a szabadrúgás elvégzése után Lukovics is besárgult a hazaiak részéről.
88'
A háromgólos Szeri indította Jeneit, a szegedi csereembert lesen állította meg a játékvezetői sípszó.
87'
Apátfalvi szabadrúgást figyelhettünk, Szabó Norbert kapta meg a labdát a tizenhatoson belül, 8 méterről tüzelt, Kertész nagy bravúrral tolta ki a jobb alsóból.
83'
GÓÓÓL 5-1! Szépítés lett az apátfalvi rohamok vége. A vendégek szögleténél komoly kavarodás támadt a tizenhatoson belül, a sárban leragadt lasztit a szemfüles Antal Balázs csőrrel vágta a hálóba. Immár ő is 13 találatnál jár, mint csapattársa, Kóródi Márk.
81'
Szeri szabálytalankodott 20 méterre kapujától, Antal Balázs szabadrúgását csak öklözni tudta Kertész Norbert szegedi portás, Preduti Adrian érkezett, külsővel akart lőni, a jobb kapufa mellé durrantott.
79'
Laczi Zoltán 20 méteres szabadrúgása kerülte el a kaput, ez nem volt most különösebben veszélyes.
78'
Magyar Béla szabadrúgását kivágták a vendégek védői, majd apátfalvi roham indult, szöglet lett a vége. A tizenhatoson belül hat-hét játékos esett el egymásban, illetve a bokáig érő vízben a kornert követően. Balog indított azonnal kontrát, 20 méterre kapujuktól vágták fel a vendégek. Oda-vissza rohanás jellemző tehát.
75'
Itt az első móravárosi csere: Vidákovicsot Jenei Csaba váltja a pálya jobb szélén az utolsó negyedórára.
72'
Az apátfalvi Ács Norbert 30 méteres sistergős, tetszetős bombáját magabiztosan védte Kertész Norbert móravárosi kapus.
71'
Gyűrik egymást a csapatok derekasan, de látszik, eldőlt már a meccs, igazából a végét várják a fiúk. A szegediek játéka is meddő ebben a periódusban, pontatlanná váltak. Gerebicz Attila már be is mondta, hogy cserékkel kíván frissíteni.
68'
Apró szabálytalanságokkal tördeli a játékot az Apátfalva, a Móraváros is kezd fáradni, nem olyan vehemenciával támadnak a hazaiak, mint korábban.
65'
Újabb apátfalvi csere: Ocskó Noel be, Sóki János le.
63'
Bal oldali hazai szögletet Magyar végzett el, Vidákovics jól érkezett, nem is bólintott rosszul, ám picivel, mintegy tíz centivel azért a ketrec mellé.
62'
Szeri vezette egyedül a labdát az apátfalvi kapusra, majd előtte mellette, de a jobb kapufa mellett is. Nem állt távol a hatodik góltól a szegedi csapat.
61'
Ismét a Móraváros veszélyeztetett. Laczi Zoltán ugratta ki az imént Vidákovicsot, aki kicsit hosszan tolta meg a labdát, Rakity kifutva hárított. Ezután Balog cselezgetett a tizenhatoson belül, a visszaérő védővel ütközött, a bíró sípja néma maradt.
58'
Ezúttal Balog felvágása miatt balról, 25 méterről a móravárosiak kaptak szabadrúgást, Magyar Béla állt a labda mögé. Lövése a sorfalban halt el, a lepattanót Laczi Zoltán emelte vissza, erőtlenül, Rakity kapusnak nem volt nehéz dolga.
57'
A szél jobban segíti most az Apátfalvát, a móravárosi kirúgások nem jönnek át a félpályán, több labdát szereztek a vendégek, melyekből lövéseket eresztettek el.
53'
Kicsit kezdeményezőbbé vált az Apátfalva, jót tett nekik a szünet. Ács Norbert 25 méteres szabadrúgását védte druszája, Kertész Norbert móravárosi kapus, de nem ez volt a vendégek egyetlen átlövési kísérlete ezekben a percekben.
49'
Ott folytatódott a meccs, ahol szünet előbb abbamaradt, a középpályán küzdenek a srácok. A vendégek Szabó Norbertet akarták kiugratni, de a sárban elakadt a laszti, felszabadítottak a védők. A bedobás után Szabó Norbert középre akart ívelni, de lecsúszott a lábáról, így lett azonban veszélyes, a jobb kapufát találta el, végül szögletre vágták ki a szegediek.
46'
A szünetben a vendégek cseréltek: Tóth Ádámot Predut Iosif Levente váltotta.
46'
A szegediek hozták játékba a labdát.
SZÜNET!
45'
A középpályán adogattak a vendégek az első felvonás hajrájában, majd Horváth Gábor tűzte rá távolról, Kertész Norbert kapus kezében halt el az első apátfalvi lövés. Ezzel ki is tört a szünet.
43'
Kicsit keményedett, mondjuk inkább: durvult az Apátfalva játéka, szabálytalanságok sorát szüli az elkeseredettség. Érthető persze a látogatók csalódottsága, hiszen nem erre számítottak a meccs előtt. A Móraváros taktikusan visszaállt a középpályára, a kirúgott labdákat Szeri és Balog irányába játsszák onnan azonnal vissza.
40'
A félpályánál két játékos összecsúszott, az apátfalvi fiú stoplija eltalálta Magyar Béla fejét, szerencsére rövid ápolás után folytathatja a móravárosiak erőssége.
37'
GÓÓÓL 5-0! Rakity kapus kirúgásánál elakadt a labda a tizenhatos előterében a nagy sártengerben, erre lecsapott az előző támadásnál még elöl ragadt Petrusán Balázs, aki a portás felett azonnal a hálóba ívelt. Ilyet csak a bakivideókban látni! Most már azt is ki kell jelentenünk, egyoldalúvá vált a csúcsrangadó, abszolút fölényben a Móraváros.
36'
Érdekes látni, hogy ekkora most a különbség a két élcsapat között, az Apátfalva inkább csak a középpályáig tud felfejlődni, ott megszűri támadásaikat a Kinizsi.
32'
GÓÓÓL 4-0! Nem változott a játék képe, védekezik az Apátfalva, támad a Móraváros. Miközben ezt írjuk, megszületik az újabb találat. Az előrehúzódó Lukovics Dániel balról áttette a lasztit jobbra Vidákovicsnak, aki egy csel után Baloghoz tálalt, ő Szeri fejére centerezett, a csatár pedig a jobb alsóba bólintott. Immár 27 gólos a pontvadászatban.
30'
A harmadik gól óta ismét a középpályán zajlik a harc, mindenki nyakig saras, lassan eltűnik a mezek színe közötti különbség. Próbálkozik a vendégcsapat, ám helyzetig még nem jutott el.
26'
GÓÓÓL 3-0! Immár három a szegedi előny! Petrusán Balázs harciasan ment el a bal szárnyon, Szeri László elé tálalt, a labda ismét megállt a vízben, a móravárosiak mesterlövészét azonban ez nem zavarta meg, okosan emelte át a kiinduló Rakity felett. Szeri 26 gólos immár.
25'
Látszik, hatpontos mérkőzésről van szó. Gőzerővel rohamoz a Móraváros, erőlködik az Apátfalva.
24'
Vidákovics cselezgetett az ellenfél jobb oldali szögletzászlójánál, a bogyó megállt a vízben, ennek ellenére nagy nehezen középre játszott, majd Balog Szerihez továbbított a büntetőterületen belül, a gólvágó 3 méterről tévesztett ezúttal kaput.
22'
A félidő közepén sárdagasztás alakult ki a középpályán.
19'
Szeri László játszotta magát tisztára, 25 méterről ágyúzott kapura, hatalmasat végett id. Rakity György. Sokat köszönhet kapusának az Apátfalva, nem az első eset, hogy góltól menti meg csapatát.
18'
Magyar Béla szabadrúgását elképesztő bravúrral szedte ki a pipából Rakity hálóőr. Magyar végezte el a szögletet is, veszélyesen tekeredett középre, végül bedobásra tisztáztak a látogatók. Hűvös időben roppant parázs rangadó!
17'
Balogot buktatta Ács Norbert, ezért ő is megkapta a sárga lapot az apátfalvi együttesből.
16'
Tömegjelenet alakult ki a pályán, miután a vendégek játékosa támadás közben hátba rúgta Laczi Zoltánt. A játékvezetői hármas hosszas tanakodás után sárga lappal figyelmeztette ifj. Rakity Györgyöt.
13'
GÓÓÓL 2-0! Magyar Béla állt a labda mögé, és higgadtan lőtte ki a bal felsőt, ezzel megduplázta csapata előnyét.
12'
BÜNTETŐ! Egy oldalról érkező beívelést Szeri szelídített meg, a kirobbanó Rakity kapus a lábát találta ezzel, ezúttal harsant a bírói síp, tizenegyeshez jutott a Móraváros.
10'
Balog Tibor ívelt Vidákovics elé, aki levette a labdát a tizenhatoson belül, majd védője mellett elesett, a bírói síp néma maradt. A szegediek hevesen reklamáltak, de nem győzték meg Cseh Gábort.
9'
Érdekesség, hogy a látogatók portása, id. Rakity György kesztyű nélkül véd, ritkán látni ilyet nagypályán.
8'
Vidákovics István ugratta ki Szerit, aki két védő gyűrűjében tört kapura, 16 méterről lőtt, Rakity kapus lábbal hárított, majd kisegítették társai, elrúgták a veszélyzónából a kipattanót.
6'
Újabb móravárosi korner: Magyar Béla beívelését követően nagy nehezen szabadítottak fel a vendégek, mert a labda megint megállt a tizenhatoson belül, Kóródi Márk vágta ki végül.
2'
GÓÓÓL 1-0! Hamar vezetést szereztek a szegediek. Egy móravárosi szöglet után a tizenhatoson belül megállt a laszti, ez becsapta a teljes apátfalvi védelmet, Szeri László érkezett, és közvetlen közelről a sárból a hálóba pofozta a bogyót. 25. találatát jegyezte ezzel a bajnokságban.
1'
Az Apátfalva nyerte a pénzfeldobást, ők is kezdték a találkozót, szemerkélő, áztató esőben, melyhez kellemetlen, hideg szél is párosul. Az egyik tizenhatosnál bokáig ér a víz, nem lesz könnyű dolguk ma a srácoknak!
09.55: Érdemes még megemlíteni, hogy a vendégeknél ezúttal nem állhat rendelkezésére Juhász Dénes, akit múlt héten a Ferencszállás-Deszk II. elleni 1-1-es mérkőzésen a bíró kiállított. Juhászt ugyanúgy 5 találkozóra szóló eltiltással sújtotta a fegyelmi bizottság, mint Nagy Kristófot, aki vele együtt kapott piros lapot az ellenfél csapatából... 09.50: Remek gólvágókra hívnánk fel olvasóink figyelmét mindkét oldalon! A 26 gólos földeáki Molnár Zsolt mögött a móravárosi Szeri László a második a mesterlövészek versenyében, 24 találatnál jár, csapattársa, Laczi Zoltán 10 alkalommal köszönt be az ellenfeleknek, míg az apátfalviak közül a 13 gólos Kóródi Márk és a 12 gólos Antal Balázs számít a legveszélyesebb játékosnak. 09.40: Üdvözlünk mindenkit Gyálarétről! Hűvös, barátságtalan idő fogadja a rangadó résztvevőit, a pályát eső áztatta, talaja rendkívül mély (a tegnapi meccsek miatt is), igazi sárdagasztásra kell felkészülni. Tiszta kékben a vendégek, fekete-narancssárga kombinációban a hazaiak a 10 órakor kezdődő derbin. A mérkőzés és az online közvetítés 10 órakor indul Cseh Gábor sporttárs sípjelére.

A találkozó elé:

Hét fordulóval a bajnokság vége előtt három együttes harcol a megye III. Tisza-Maros csoport aranyérméért, és pályázik egyúttal eséllyel az megye II-ben történő feljutásra. A tabellát a 45 pontos Móravárosi Kinizsi vezeti az ugyancsak 45 pontos Apátfalva, valamint a szombati, Kübekháza elleni sikerével együtt immár 44 pontot gyűjtött Makó III. előtt, a többiek messze leszakadtak az éllovas triótól. Ami a dobogósokat illeti, a listavezető Kinizsi a későbbiekben tölti majd le szabadnapját, ugyanakkor viszont a szegediek Apátfalvánál és a Makónál is egy meccsel nyertek többet, és a gólkülönbséget tekintve is ők állnak a legjobban. Mindezzel együtt egyértelműen kijelenthető: a Móravárosi Kinizsi és az Apátfalva gyálaréti csúcstalálkozója igazi hatpontos, gigászi ütközet, és aki nyer, hatalmas lépést tesz a bajnoki cím felé még úgy is, hogy a Makó III. is lesben áll, és még hat fordulót teljesíteniük kell a csapatoknak. Emlékeztetőül: a Móraváros és az Apátfalva őszi összecsapásán - melyet szintén online közvetítettünk - 4-1-es hazai diadal született, így a Kinizsinek van miért törlesztenie. Akkor Antal Balázs (2), Langó Nándor és Szabó Norbert találataira csak Petrusán Balázs tudott válaszolni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.