Sport

Kézilabda: óriási a harc a dobogóért a női NB II-ben

Kézilabda: óriási a harc a dobogóért a női NB II-ben

2014. május 6., kedd
Kézilabda: óriási a harc a dobogóért a női NB II-ben
Mako-Bekescsaba

Két forduló van még hátra a női kézilabda NB II délkeleti csoportjában és öt - köztük a makói és a vásárhelyi - csapat küzd még a három dobogós helyezésért.

A 20. fordulóban a makói lányok bravúros győzelmet arattak a feljutást jelentő bajnoki címért küzdő Békéscsabai ENKSE második gárdája ellen, míg a megyei derbit a vásárhelyiek nyerték Kisteleken. Makón a sorsolás furcsasága következtében az utolsó két fordulóban szabadnapos hazaiak szépen búcsúztak a bajnoki küzdelmektől, hiszen óriási csatában legyőzték az esélyesebbnek tartott csabai gárdát. Kisteleken játszották az idény utolsó megyei derbijét, amelyen a dobogóért küzdő vásárhelyiek győzelmi kényszerrel léptek pályára. Az előjelek nem voltak túlzottan bíztatóak a HLKC számára, hiszen a csapat két meghatározó játékosa,

Tószegi Krisztina

és

Török Bianka

ezúttal nem állt

Gaál Adrienn

edző rendelkezésére. Az erősen felforgatott összeállításban pályára lépő vendégek két rutinos játékosuk,

Németh Zsófia

és

Hegyi Diána

vezérletével már a mérkőzés elején elhúztak a hazaiaktól, de komoly előnyt nem tudtak kiharcolni. Szünet után továbbra is hullámzó játékot láthattak a nézők, a vendégeknél az egyre több szerepet kapó fiatalok keze gyakran megremegett, amelynek következtében a szintén többségében fiatal játékosok alkotta hazaiaknak többször is lehetősége adódott volna a felzárkózásra, de a vásárhelyiek mindkét kapusa parádésan védett, így a HLKC végül magabiztos győzelmet aratott.

Kézilabda női NB II dél-keleti csoport, 20. forduló:

Maros-menti NKSE - Békéscsabai ENKSE II. 26-24 (13-11)

Makó, 100 néző. Vezette: Kiss Z., Kuklis P.

Makó:

Dani - Sárkány 7, Kovács 2, Fodor 1, Kürti 1, Kozserán B. 6, Matyi 4.

Csere:

Kozserán K., Cseh (kapusok), Szebehelyi 5, Nagy N., Méreg, Molnár.

Edző:

Baunok Bernadett. Baunok Bernadett:

"Sikerült győzelemmel búcsúznunk a szezontól, lelkes közönségünktől, támogatóinktól. A megszerzett pontjaink számával elégedettek lehetünk, majd a végelszámolásánál kiderül, hogy ez mire lesz elég."

Juniorok:

Maros-menti NKSE - Békéscsabai ENKSE II. 23-17 (13-6)

Kisteleki KK - Hódmezővásárhelyi LKC 17-22 (8-10)

Kistelek, 100 néző. Vezette: Medvegy P., Rózsahegyi É.

Kistelek:

Gera - Bárkányi 2, Sándor F. 1, Lajos 7, Kertész 1, Sándor L. 4, Sándor P. 2.

Csere:

Sutka (kapus), Sisák, Nagy, Tóth.

Edző:

Onozó István.

Vásárhely:

Kothencz - Hegyi V., Németh 9, Hegyi D. 8, Blaskovics 1, Mészáros, Sajtos 1. Csere: Tóth O. (kapus), Manga 1, Szabó P. 1, Becsei 1, Török M.

Edző:

Gaál Adrienn. Gaál Adrienn:

"Nagyon örülök a két pontnak. Nem volt könnyű mérkőzés, bár néha saját magunknak nehezítettük meg. A lényeg a győzelem, amit sohasem kell megmagyarázni. Köszönöm a csapat maximális hozzáállását."

Juniorok:

Kisteleki KK - Hódmezővásárhelyi LKC 34-36 (16-14)

A 20. forduló további eredményei:

Szarvasi NKK - Csorvási SK 21-18, KSI SE - Orosházi NKC II. 21-34, Túrkevei VSE - Szeghalmi NKC 28-24.

A bajnokság állása:

1. Orosházi NKC II. 17 12 2 3 561-447 26 2. Maros-menti NKSE 18 12 1 5 482-443 25 3. Szarvasi NKK 16 11 2 3 460-387 24 4. Békéscsabai ENKSE II. 16 11 0 5 451-386 22 5. Hódmezővásárhelyi LKC 16 10 2 4 450-387 22 6. Csorvási SK 16 9 1 6 387-373 19 7. Kisteleki KK 16 4 1 11 369-438 9 8. Túrkevei VSE 17 3 2 12 409-447 8 9. Szeghalmi NKC 16 3 1 12 407-500 7 10. KSI SE 16 0 2 14 348-516 2

Óriási harc a dobogóért

A bajnokságban még öt csapat küzd a három dobogós helyezésért. A bajnoki címre a legnagyobb esélye az Orosházi NKC II. és az őszi listavezető Szarvasi NKK csapatainak van. Az orosháziaknak már csak egy mérkőzésük van hátra, az utolsó fordulóban a középmezőnybe tartozó csorvásiakat fogadják és győzelmük esetén - a Szarvas elleni jobb egymás elleni összesítés miatt - már biztos bajnokok, ugyanakkor nem juthatnak fel az NB I/B osztályba, hiszen az első csapatuk már ott szerepel. A szarvasiak és a vásárhelyiek sorsa szombaton délután a Hódtói Sportcsarnokban dőlhet el. A bajnokság utolsó rangadóján a vásárhelyi lányoknak legalább négy góllal kellene nyerniük ahhoz, hogy az utolsó fordulóban, a KSI otthonából elhozva a két pontot - a Szarvast és a Makót megelőzve - elcsípjék a dobogó harmadik fokát. Amennyiben a Szarvas pontot, vagy pontokat szerez Vásárhelyen, akkor a Békés megyeiek már szinte biztos dobogósok, hiszen az utolsó fordulóban az eddig gyengén szereplő szeghalmiak látogatnak Szarvasra. Kérdés, hogy a második helyen végezve a szarvasiak vállalnák-e az NB I/B-s szereplést. A Békéscsabai ENKSE II. biztosan vállalná a magasabb osztályú indulást, hiszen az első osztályú junior bajnokság megszűnése miatt ez a csapat jelentené az NB I-es felnőttek közvetlen utánpótlását. A csabaiak a bajnoki hajrá előtt a legnagyobb esélyesnek számítottak a feljutásra, de a hétvégén, Makón elszenvedett vereséggel most igen nehéz helyzetbe kerültek, amennyiben azonban az utolsó két mérkőzésüket megnyerik, még akár a második helyre is odaérhetnek. A dobogóért vívott harcban a legnehezebb helyzetben a jelenleg második helyen álló makói lányok vannak, hiszen ők az utolsó két fordulóban szabadnaposak lesznek, tehát a döntés már nem a saját kezükben van. A Maros-partiak abban az esetben lehetnének bronzérmesek, ha a Szarvas győzni tudna Vásárhelyen, a csabaiak pedig a Túrkeve elleni hazai, vagy a Kistelek elleni idegenbeli találkozójuk egyikét elveszítenék, amire kevés esély van.

A 21. forduló párosítása:

Hódmezővásárhelyi LKC - Szarvasi NKK (május 10 szombat 15.00 Hódtói Sportcsarnok), Csorvási SK - KSI SE, Szeghalmi NKC - Kisteleki KK (május 10 szombat 18.00), Békéscsabai ENKSE II. - Túrkevei VSE. Szabadnapos: a Maros-menti NKSE és az Orosházi NKC II. A 22. (befejező) forduló párosítása: Kisteleki KK - Békéscsabai ENKSE II. (május 17 szombat 15.00 Kisteleki Sportcsarnok), KSI SE - Hódmezővásárhelyi LKC (május 17 szombat 15.00), Szarvasi NKK - Szeghalmi NKC, Orosházi NKC II. - Csorvási SK. Szabadnapos: a Maros-menti NKSE és a Túrkevei VSE.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.