Közélet

Orbán Viktor Szegeden: Nagy győzelem, nagy jövő + FOTÓK, VIDEÓ

Orbán Viktor Szegeden: Nagy győzelem, nagy jövő + FOTÓK, VIDEÓ

2014. április 4., péntek
Orbán Viktor Szegeden: Nagy győzelem, nagy jövő + FOTÓK, VIDEÓ
dom_ter_orban_viktor100_gs

A választások végéig semmi sem dőlt el, mindenkire szükség van ahhoz, hogy a kormány folytathassa az elmúlt négy évben elért eredményeket - hangsúlyozta több ezer ember előtt a Dóm téren Orbán Viktor. A miniszterelnök jó bajtársainak nevezte Bohács Zsoltot és B. Nagy Lászlót, akikre mindig számíthatott.

Orbán: Szegeden valósul meg az elmúlt négy év legnagyobb beruházása

17.40

Az elmúlt négy év egyik legfontosabb fejlesztését, az ELI lézerkutató építését ebben a városban hajtjuk végre – ez nem a holnapról, hanem a holnaputánról szóló beruházás, ami azt igazolja, hogy a városnak van jövője - mondta Orbán Viktor a Dóm téren. A miniszterelnök kiemelte: mindig jó egy olyan városba jönni, amely Szent-Györgyit, Juhász Gyulát és Móra Ferencet is magáénak tudhatja. Kossuth legutolsó szegedi beszédén 60 ezren voltak, van még hova fejlődnünk - tette hozzá a miniszterelnök. Szeged egy nehéz város, itt nagyon nehéz nyerni, de megtartani a bizalmat még nehezebb, ez nem is mindig sikerült - hangsúlyozta Orbán Viktor. Megköszönte, hogy 2010-ben a Fidesz jelöltjeinek bizalmat szavaztak, egyben hangsúlyozta: minden szavazatra szükségük lesz vasárnap ahhoz, hogy folytassák a munkát.

Az Európai Unió nem szerelmi kérdés

Orbán Viktor szerint az embert sem szavai, hanem tettei alapján értékelhetik. Emlékeztetett: az elmúlt négy évben 300 ezer új munkahelyet hoztak létre, amit annak fényében nevezett jelentősnek a miniszterelnök, hogy a szocialisták nyolc év alatt kétszázezret tüntettek el. Hozzátette: harmadjára csökkent a rezsi, ami azért figyelemre méltó, mert a szocialisták 15-ször emelték a megélhetés költségeit – ezzel saját ígéreteikkel mentek szembe. Megjegyezte: pedig lassan mondták, hogy én is megértsem - nem lesz gázáremelés, mégis emelték azt.

dom_ter_orban_viktor68_gs

Visszaadták az előzőleg megvont gyedet, bevezették a gyed extrát is, melyet a szocialisták korábban elvettek az emberektől. Egyhavi nyugdíjjal is megrövidítették az állampolgárokat, ezzel szemben a Fidesz a válság közepén még némi emelést is kieszközölt. A magyar érdekeket Brüsszelben is megvédték, ami nehéz és merész húzásokat igényelt. "Többször is beigazolódott: nehéz helyzetben a legmerészebb tervek a legbiztonságosabbak" - emelte ki Orbán. Úgy értékelte a miniszterelnök, hogy a kampány során gyűlöletszeánszokat láthatunk a túloldalon, az ellenzék fórumai a régi Szabad Nép félóráira emlékeztetnek. Közölte, egy dologgal nem foglalkoznak, a hazával, hiszen az ő szenvedélyük a gyűlölködés, míg a miénk Magyarország. Az Európai Unió nem szerelmi kérdés, az EU-ból való kilépés pedig felelőtlen gondolat. Intézményrendszernek nevezte, amit azért hoztak létre, hogy a konfliktusokat békés módon, tárgyalóasztalnál, ne pedig háborúkkal rendezzék. Orbán kijelentette: ott kell ülnünk ennél az asztalnál, aki ugyanis nem ül ott, az ne lepődjön meg, ha feltűnik az étlapon.

Csata előtt állunk

Arra kérte a hallgatóságot, hogy csak a komoly politikai erőket tüntessék ki bizalmukkal a választáson. Semmi sem dőlt még el, emlékeztetett 2002-re, amikor a Fidesz szombaton és hétfőn is vezetett, vasárnap azonban nem. "Vasárnap kell megnyernünk a választásokat" – közölte a miniszterelnök, hozzátéve: mindannyiunknak el kell mennie, ott kell lennie, aki szeretné, hogy az elmúlt négy év eredményei folytatódhassanak. "A kommunisták mind ott lesznek, legyünk ott mi is" – buzdította a Dóm téren összegyűlt tömeget Orbán.

dom_ter_orban_viktor89_gs

A győzelem aránya sem mindegy: nagy győzelem, nagy jövő, kis győzelem, kis jövő. Olyan ellenfelek, mint a birodalmi törekvéseket dédelgető brüsszeli diplomaták, a multik és a bankok mindig ott lesznek, ellenük csak szavazatokkal lehet erőt szembeállítani - emelte ki. Esélyesnek lenni jó, viszont ez nem egyenlő a győzelemmel – szögezte le. Azt nekünk kell megvalósítani, nem egyszerűen csak győzni akarunk, hanem egy nagy lehetőséget szeretnénk beváltani. Elmondta, tovább bővítik a munkahelyek számát, meg tudják védeni a családtámogatást és a rezsicsökkentést, sőt képesek lesznek folytatni is. "Ehhez jó képviselők, jó bajtársak kellenek: ilyen bajtárs B. Nagy László és Bohács Zsolt, akik sosem hagytak cserben az elmúlt négy év alatt" – közölte a miniszterelnök, aki szerint a jó katona nem az ellen harcol, akik vele szemben, hanem azokért, akik mögötte állnak. Az önkéntesek 65%-a nő, és a kampányfórum ideje alatt is mintegy 100 ezer ember dolgozik. A választást egy családi eseménynek nevezte, és emlékeztetett, a család élén pedig egy asszony van. Ezért az asszonyokat arra kérte, hogy álljanak a sarkukra és vigyék el a családot választani. Magyarországnak erős vezetésre van szüksége, mert a gyengék csak veszekszenek, de nem cselekednek.

Tekintse meg a Hír TV Orbán Viktor beszédéről készített összefoglalóját!

https://www.youtube.com/watch?v=STWnwZUxhj4&feature=youtu.be

17.20 Orbán Viktor a színpadon, a miniszterelnök beszéde következik!

B. Nagy: Európa boldogabbik fele is felkapta ránk a fejét

17.10 "A Dóm épülete előtt állunk, amely Szegeden a legméltóbb hely egy ilyesfajta rendezvényhez, hisz a város történelmének számos kulcsfontosságú eseménye kötődik ide. Itt ma olyan magyarok gyűltek össze, akiknek van elképzelésük a jövőről, olyan homokhátságiakat és szegedieket, akik összefogva sokat értek el" - ezt B. Nagy László kormánymegbízott, országgyűlési képviselőjelölt mondta.
dom_ter_orban_viktor49_gs
A politikus úgy folytatta: nagy utat tettünk meg egy élhető ország felé, az elmúlt 4 évben megteremtettük azokat a feltételeket, amelyekre egy egységes nemzet épülhet. Szeged azonban eladósodott, lemaradt, adósságai nőttek, bevételei csökkentek. Az adósságtól megszabadított város számára új időszámítás kezdődhet, melynek ékes példája az ELI hétfőn elkezdődő építése, melynek köszönhetően a tudomány, a kutatás és az innováció új kapukat nyitott ki. Szeged mindig hatással volt környezetére, így a Homokhátságra is. Hiszek benne, hogy a térség jövőjét a mezőgazdaságban és az arra épülő élelmiszeripar jelenti. Ahhoz, hogy ebből meg lehessen élni, és a vidék megtarthassa fiataljait, a kormány segítsége kell. Szerencsére 2010 óta a mezőgazdaság is megkezdte a talpra állást – ezt kell folytatni - tette hozzá B. Nagy László. 2010-ben az ország határozott nemet mondott a szocialista-liberális pártszövetség kormányzására, az elmúlt négy évben a Fidesz-KDNP kormány döntései révén olyan eredményeket tudott felmutatni Magyarország, amire Európa boldogabbik fele is felkapta a fejét. Most vasárnap a választók kezében a döntés, hogy merre irányítják tovább az országot - hangsúlyozta a politikus.

Bohács: 2010-ben egy baljós időszak ért véget

16.55 "Megköszönöm Orbán Viktornak és a kormánynak, hogy sokszor nehéz helyzetben is sokat tett szeretett városunkért, Szegedért" - mondta beszédében Bohács Zsolt az immár több ezer főre duzzadt tömeg előtt. A képviselőjelölt kiemelte: 2010-ben az ország 2/3-os többséggel úgy döntött, hogy egy baljós korszaknak véget vet, addig itt Szegeden nem teljesen úgy alakultak a dolgok, ahogy szerettük volna. A rezsicsökkentésről, a családok támogatásról már sok szó esett, ezek helyett inkább a számokat idézte fel a politikus.
SZS20140404_orban_viktor_szegeden_101
Szeged közel 25 milliárdos adósságát a Fidesz átvállalta, amelyet Botka László halmozott fel. Döntött a 260 ágyas 12,3 milliárdos új klinikai tömb megépítéséről, illetve a 2 milliárdos dóm tér rekonstrukciójáról. A nagyberuházások idején sem szünetelnek a szabadtéri játékok, sőt új mobil színpaddal teszik azt még színvonalasabbá - emelte ki Bohács Zsolt, aki kérte a jelenlévőket: vasárnap szavazzanak ismét bizalmat a Fidesznek és helyi jelöltjeinek. 16.45 Csongrád megye 1-es körzetében egy olyan ember áll ki a Fidesz-KDNP színeiben, aki sportolóként jól tudja, mit jelent a küzdés. Mind a mai napig a Szegediek érdekeiért harcol - mutatták be Bohács Zsoltot, aki a színpadra lépve mondott beszédet. 16.30 "Azért jöttünk ma össze, hogy jelenlétünkkel kifejezzük: kiállunk a kormány munkája mellett" - mondta a rendezvényen Kothencz János. Szavait taps és éljenzés fogadta a tömeg részéről. Orbán Viktor miniszterelnök beszéde előtt Bohács Zsolt és B. Nagy László országgyűlési képviselőjelöltek is felszólalnak a rendezvényen. 16.20 A Mórahalmi ugrókötelesek előadását már több százan tekintették meg a téren. Sokan zászlókkal érkeztek, de aki otthon hagyta volna a lobogót, a téren felállított standok egyikénél is vásárolhat.

Vona Gábor Orbánnal népszerűsíti rendezvényét?

16.00 Orbán Viktor kormányfő, a Fidesz elnöke péntek délután Szegeden találkozik a választókkal - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI érdeklődésére azzal kapcsolatban, hogy a Jobbik Orbán Viktor és Vona Gábor vitája címmel hirdetett sajtóeseményt péntek este hat órára a Ferencvárosba. "Ez nyilván valamilyen PR-akció, hogy több újságíró menjen el a Jobbik kampányzáró eseményére, de szerintem inkább Szegedre jöjjenek" - reagált a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője. 15.55 Szállingóznak az emberek a Dóm térre, melynek kapui előtt egy citerazenekar szórakoztatja a közönséget. Az érkezőknek táblákat és lufikat osztogatnak a párt aktivistái az árkádok alatt. Portálunk is helyet foglalt a téren, ahonnan hamarosan fotókkal is jelentkezünk!
dom_ter_orban_viktor11_gs
Baja, Dombóvár, Mezőkövesd és Győr után péntek délután Szegeden is nagygyűlést tart a Fidesz-KDNP. Fél öttől a fogadalmi templom előtt, a Dóm téren Orbán Viktor miniszterelnök is felszólal majd. A SZEGEDma.hu a helyszínről élőben tudósít majd, kövesse délután frissülő, fotós beszámolónkat! Orbán Viktor a Magyar Hírlapnak adott szombati interjújában beszélt arról, hogy a választás előtti utolsó héten járja az országot, több városba is elmegy, és gyűléseket fog tartani, “mindenkihez szólni akar, mert egy erős országnak mindenkire szüksége van”. A térről élő webkamerás közvetítést követhetnek az alábbi linken!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.