//

A legjobb vidéki tartalom a szegedi Time Lapse 2013 + VIDEÓ

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

SZS20140305_gubagergo_zsengellermarton_interju_006
„Először megdöbbentünk és azon tanakodtunk, hogyan kerültünk a listára. Majd ismerősi és rajongói körben elkezdtük terjeszteni a szavazást. Hát így lettünk harmadikok.” A time lapse-es fiúk még a Punnany Massif-ot is megelőzték a legjobb hazai kreatív produkciók listáján.

A Super Channel első projektje, a Highligths of Hungary összegyűjtötte a hazai kreatív produkciók színe-javát, hogy az 10 fős kurátor csapat közönségszavazásra bocsássa az indulókat. A szakmai nagyjainak csapatában olyan nevek vettek részt, mint Böszörményi Nagy Gergely, a Design Terminál ügyvezető igazgatója, Oltai Kata kurátor és művészettörténész, Jedlicska Márton a KirowskiIsobar kreatív igazgatója és Osvárt Judit, a Design Hét Budapest projektvezetője. A mezőnyben egyetlen szegediként a helyieket és az egész országot lenyűgöző Time Lapse Szeged 2013 felkerült a képzeletbeli dobogóra.

A Highlights of Hungary 2013 első tíz helyezettje
1. On The Spot
2. Ma este Színház
3. Szeged Time Lapse 2013
4. Merényi Bicycles
5. BP Shop
6. Punnany Massif 10 éves jubileum
7. Budapest100
8. Hosszúlépés. Járunk?
9. Menjek/Maradjak: New York
10. BS nagyszínpad installáció

„Először megdöbbentünk és azon tanakodtunk, hogyan kerültünk a listára. Majd ismerősi és rajongói körben elkezdtük terjeszteni a szavazást. Hát így lettünk harmadikok” – mesélte Guba Gergő. Sikerült három hellyel maguk mögé szorítaniuk a Punnany Massif 10 éves jubileumi albumát, vagyis a több mint 140 ezres rajongótábort legyűrni 2000 lelkes lájkolónak. A lista élén az On the Spot produkció és a Ma este színház végeztek.

A tavaly karácsonyi meglepetésként bemutatott time lapse-el szemben több kritika is megfogalmazódott a nézők között, a legtöbben azt kifogásolták, hogy a fiúk Szeged promó videót készítettek az ünnepi köntösbe öltözött város bemutatása helyett. „Újítani akartunk, ezért színesítettük feliratokkal, illusztrációkkal, ráadásul a time lapse folyamatos mozgásban van, ami igazi kihívás volt a felvételek elkészítésénél. Ez egy videó a szegedieknek Szegedről” – ezt már Zsengellér Márton, a társalkotó fűzte hozzá.

highlight_hungary_01

A fiúk egyelőre pihenőre fogják, az újabb közös produkció még csak gondolatban fogalmazódott meg. Ami viszont biztos, hogy Márton a nagyvárosi nyüzsgés után a természetfilmezés time lapse feldolgozását szeretné kipróbálni.

Íme a nyertes videó!

Előző sztori

Jövő vasárnap lesz a Critical Mass

Következő sztori

Pénteken lesz a városi keresztút imádság