Vízilabda: Dubajba utaznak a szegedi vízipólósulisok

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szegedivizipolo13Lehmann István U13-as alakulata április közepén rangos nemzetközi tornán vesz részt a Világliga Szuperdöntőjének helyszínén.

Az idei vízilabda Világliga Szuperdöntőjének rendezője, az Egyesült Arab Emírségek meghívásos tornát rendez a dubaji Hamdan Sports Complexben, ahová magyar csapatot is meghívtak. “A Magyar Vízilabda Szövetség révén jött ez a lehetőség, U11-es és U13-as kategóriában kerestek a szervezők magyar csapatokat, mi az U13-ban azonnal jelentkeztünk, s hála elnökünknek, Szabó Zoltánnak, a leggyorsabbaknak is bizonyultunk, így mi mehetünk a világ jelenlegi legnagyobb vizes sportkomplexumába. Amikor mondtam a srácoknak, nagyon megörültek, meg is kérdezték, hogy busszal utazunk-e… Természetesen a szülők is nagyon örültek ennek a nem mindennapi lehetőségnek, különösen, hogy az ellátást és a vízumot is a dubaji szervezők biztosítják” – közölte a SZEGEDma.hu-val Lehmann István, az SZVPS utánpótlásedzője.

A vízilabdatornát április 16-19. között rendezik, majd ezt követően nyíltvízi és rövidpályás úszó-, illetve műugróviadalt is tartanak a júniusi felnőtt Világliga Szuperdöntőjének helyszínén. A tornán között olyan kaliberű ellenfelek utánpótláscsapatai lesznek a szegediek ellenfelei, mint a horvát Jug Dubrovnik, a spanyol Barceloneta, a görög Vouliagmeni, és az Olimpiakosz – közülük az első három egyesület felnőtt csapata a Bajnokok Ligájában érdekelt – de lesz egyiptomi, katari, Egyesült Arab Emirségek-beli ellenfél is.

A szegediek április 14-én indulnak a tornára, amelyen Rossmann-Szeged néven szerepelnek majd, kifejezve hálájukat a csapat egyik fő támogatójának a segítségért. Lehmann István csapata április 20-án tér haza az egzotikus kirándulásról.

Előző sztori

Kézilabda: győznie kell a Picknek a biztos továbbjutásért

Következő sztori

Bohács Zsolt Tápén: Évi 3 milliárd adósságszolgálattól szabadult meg Szeged