Több mint 14 ezer delegáltat jelentettek be a szavazatszámláló bizottságokba

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Fidesz kitart amellett, hogy a munkavállalókat nem megsarcolni kell, hanem segíteni azt, hogy minél több pénz maradjon a családoknál a fizetésükből – mondta egy másik témában tartott sajtótájékoztatón Zsigó Róbert.

2014 első hónapjában tovább gyorsult az átlagkeresetek növekedése. Egy hónap alatt átlagosan 6 százalékkal nőttek a bruttó keresetek. Ez a munkavállalóknak újabb jó hír – jelentette ki a Fidesz szóvivője a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken ismertetett adataira reagálva.

A bruttó átlagkereset 226 600 Ft volt. Az év során további növekedéssel számolunk, hiszen számos béremelési program hatása lesz még érezhető a közszférában – fogalmazott Zsigó Róbert, felidézve, emelkedett a szociális és gyermekvédelmi dolgozók bére, és bérkiegészítést kaptak március elején a honvédelmi és rendvédelmi dolgozók is. A pedagógusok bére is tovább fog emelkedni az idén – tette hozzá a szóvivő.

A fideszes politikus elmondása szerint, “több százezer munkavállaló nettó keresete nőtt annak köszönhetően, hogy januártól életbe lépett a kiskeresetűek adócsökkentése.” A legalacsonyabb jövedelmű 110 ezer család zsebében gyakorlatilag benne marad a bruttó fizetésük – hangsúlyozta Zsigó Róbert, aki arról is beszélt, „a tartós gazdasági növekedés reményeik hozzájárul ahhoz is, hogy a versenyszférában is tovább nőjenek a bérek.”

A Fidesz kitart amellett, hogy a munkavállalókat nem megsarcolni kell, hanem segíteni azt, hogy minél több pénz maradjon a családoknál a fizetésükből. Ezért továbbra is az a célunk, hogy a munkát terhelő adókat csökkentsük – szögezte le a Fidesz szóvivője, hozzátéve, „a Gyurcsány-koalíció rögeszmés adóemelésével ellentétben, a Fidesz további adócsökkentésben gondolkodik.”

Szeretném arra is felhívni a figyelmet, hogy januárban gyakorlatilag nem volt infláció. Így az a ritka eset állt elő, hogy a bruttó és a nettó bérekkel együtt a reálkeresetek is azonos mértékben változtak – egészítette ki az elmondottakat Zsigó Róbert.

Forrás: Fidesz.hu

Előző sztori

Szombaton Földeák - Hagymatikum Kupa tájékozódási futóverseny

Következő sztori

A március 15-ei ünnepségről, a Hungarikum faluról a Telinen!

Legutóbbi hasonló cikkek