Közélet

„Nem megígérni kell, hanem megépíteni!” – Gyimesi a déli Tisza-hídról + VIDEÓ

„Nem megígérni kell, hanem megépíteni!” – Gyimesi a déli Tisza-hídról + VIDEÓ

2014. március 21., péntek
„Nem megígérni kell, hanem megépíteni!” – Gyimesi a déli Tisza-hídról + VIDEÓ
gyimesilaszlo

"Városunk tényleges fejlődéséhez elengedhetetlen egy déli közúti és vasúti híd" – mondja Gyimesi László Fidesz-KDNP-s tanácsnok, aki újabb videót posztolt nemrég útjára indított „Mindent bele, Szeged!” internetes sorozatában.

„Senki sem vonja kétségbe, hogy szükség van a déli hídra Szegeden, ezt minden polgármester megígérte, van, aki már négyszer is. Ezt a hidat nem megígérni, hanem megépíteni kell, de ehhez az önkormányzatnak a kormány ellenzékéből a kormány partnerévé kell válnia” – fogalmazott

Gyimesi László

, a Fidesz szegedi elnöke a

honlapján

és a

Facebookon

egyaránt posztolt videója kapcsán. Szeged a 2014-2020 közötti uniós költségvetési ciklusban fejlesztési tervként jelölte meg a híd megépítését, amivel kapcsolatban a városfejlesztési és külügyi tanácsnok megjegyezte, egyáltalán nem mindegy, hogy milyen hidat építene a város. „Meggyőződésem, hogy olyan közlekedési folyosót érdemes tervezni, ami az uniónak is érdekes lehet, ugyanis ha csak úgymond helyi érdekeltségű hídra pályáznánk, nem biztos, hogy nyerünk rá forrásokat. Olyan konstrukció is készíthető azonban, ami valamilyen szinten európai érdek is, így nagyobbak az esélyek” – részletezte a Fidesz helyi elnöke, miért lenne szükség arra, hogy vasúti forgalmat is lebonyolítson a híd. http://www.youtube.com/watch?v=DugO3PBagl4 A város fejlődése szempontjából kulcsfontosságúnak nevezte a fejlesztést, Gyimesi László úgy látja, a régiós versenytársaktól jelentősen leszakad Szeged, ha nem valósul meg ez a beruházás a következő kormányzati vagy épp önkormányzati ciklus idején. Ahogy

beszámoltunk róla

videósorozatot indított útjára a Fidesz Szegedi elnöke, mert úgy látja, érdemes a várost érintő fontos kérdéseket újfajta módon feldolgozni és eljuttatni a szegediekhez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.