Közélet

Már több mint ezren keresték fel a rezsipontokat

Már több mint ezren keresték fel a rezsipontokat

2014. március 6., csütörtök
Már több mint ezren keresték fel a rezsipontokat

Összesen több mint ezer ember kereste fel az ország húsz kormányhivatalában kialakított rezsipontokat, amelyek január 13-a óta működnek - mondta a rezsicsökkentések végrehajtásáért felelős munkacsoport vezetője csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Németh Szilárd Tarnai Richárd

Pest megyei kormánymegbízottal közösen mutatta be a Pest Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségén kialakított rezsipontot, ahol elmondása szerint minden érdeklődőt személyes tanácsokkal látnak el. A fideszes politikus kiemelte a rezsicsökkentés eredeti célját, azt, hogy több pénz maradjon az embereknél. Fontosnak ítélte, hogy az emberek tudatos fogyasztókká váljanak, de azt is, hogy a döntések meghozatalakor is a felhasználók érdeke érvényesüljön. Elmondta, még mindig a számlázás jelenti a legnagyobb problémát, de a szolgáltatók a tájékoztatási kötelezettségüknek sem tesznek eleget maradéktalanul. A magyar kormány, a Fidesz-KDNP az emberek megsegítése érdekében hozza döntéseit, amelyeket meg kell tudni védeni azokkal szemben, akik ebben ellenérdekeltek - hangsúlyozta. Úgy folytatta: a szolgáltatókkal szemben, akiknek, "ha úgy tetszik a bőrükre megy a játék", valamint a rendszer fenntartásában érdekelt brüsszeli bürokratákkal és a magyar baloldallal, a "Gyurcsány-koalícióval" szemben, akik "szögesen ellentétes politikát folytattak ezen a területen". Németh Szilárd kitért a kormány szerdai döntésére, amelynek meghozatalakor - mint mondta - már nemcsak a családok, hanem a magyar gazdaság szereplőinek érdekeit is szem előtt tartották. Emlékeztetett: a jövőben a teljesítmény- és hálózatbővítéssel, a csatlakozással, a bekötéssel, a mérőhely-kialakítással kapcsolatos költségek, illetve a fejlesztési hozzájárulás összegének legalább 50 százaléka a közműszolgáltatókat terhel. Hangsúlyozta: a döntés által komoly forrásokat takarítanak meg azok, akik csatlakozni kívánnak egy hálózathoz, vagy bővíteni kívánják az általuk igényelt kapacitást. Tarnai Richárd hangsúlyozta, hogy az ország második legkeresettebb rezsipontja a Pest megyei, ahová időarányosan húsz százalékkal több panasz érkezett, mint amennyit tavaly az érintett hatóságnál regisztráltak a rezsicsökkentéssel kapcsolatban. A rezsipontokat egyelőre a kormányhivatalokban hozták létre, de a fogyasztóvédelmi törvény nem zárja ki, hogy a jövőben máshol, akár a kormányablakokban is kialakítsanak hasonlókat - közölte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.