Közélet

Kövér: a magyar emberek érdekei a legfontosabbak

Kövér: a magyar emberek érdekei a legfontosabbak

2014. március 2., vasárnap
Kövér: a magyar emberek érdekei a legfontosabbak

Az elmúlt négy évben a magyar választópolgárok felhatalmazása alapján teljesen átépítettük a magyar államot annak érdekében, hogy legyen egy ország a világban, ahol a magyar emberek érdekei a legfontosabbak, amelyek minden más érdeket megelőznek - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke szombaton a Zala megyei Letenyén.

A házelnök a település városi rangra emelésének 25. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen közölte: az Országgyűlés azért alkotta meg az új alaptörvényt, hogy közjogi keretet teremtsen az állam újjáépítésének és a magyar nemzet megerősítésének.

Kövér László

hangsúlyozta, a mindennapjainkat meghatározó társadalmi alrendszerek átalakultak az élet minden területén, a közigazgatásban, az oktatásban, az egészségügyben, azért, hogy "a gazdasági világválság közepette is bebizonyítsuk", az állam minden magyar ember érdekét szolgálni kívánja, a magyar emberek érdekeit képviseli külföldön és nem a külföldi érdekeket Magyarországon. Hozzátette, hogy mindez jelentős erőfeszítéseket igényelt minden magyar ember részéről, de közös célunkat elértük, sikerült Magyarország 2002 és 2010 közötti térvesztését, süllyedését megállítani, és az országot ismét emelkedő pályára állítani. Az Országgyűlés elnökének megfogalmazása szerint Magyarország már nem "zsákmányszerző területe" senkinek, mindenki számára egyértelművé válhatott, hogy egy olyan ország, amellyel kölcsönösen előnyös ügyleteket lehet kötni, de azt is tudja mindenki, hogy nem hagyja többé kihasználni magát. Kövér László ennek egyik példájaként említette rezsicsökkentést, amely szerinte nemcsak azért fontos, mert jogosan csökkenti minden magyar család megélhetési költségét, hanem azért is, mert érvényt szerez annak az alapelvnek, hogy a magyar emberek kárára senkit nem illethet meg többé extraprofit Magyarországon. Azt hangoztatta: nem tudhatjuk, mit hoz a jövő, de a múlt arra tanít minket, hogy összekapaszkodva, a fontos dolgokat szem előtt tartva alakítani kell a saját jövőnket, meg kell tartanunk szabadságunkat és végig kell járnunk a boldogulás ösvényeit, jó időben, rossz időben egyaránt. A jubileum kapcsán kijelentette: Letenye a rendszerváltoztatás hajnalán lett város, a település városi léte így a szabadsághoz kapcsolódik, a letenyeiek pedig éltek a szabadsággal, az elmúlt 25 évben egy keményen dolgozó és ezért gyarapodó várossá tették otthonukat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.