/

Ezernyi csokimeglepetés vár a Szeged Plázában

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAA Szeged Plaza Csokoládéünnep 2013-as sikerein felbuzdulva úgy döntött a Szeged Plaza: idén is megünnepli az emberiség legnagyszerűbb találmányát, a csokoládét.

Ennek apropójából 2014. február 8-án közel 40 kézműves csokoládémanufaktúra költözik a Szeged Plaza folyosóira, köztük Magyarország legrégebbi csokikészítő-műhelye, az 1932 óta működő Flammich-Galli Manufaktúra, de többek között bemutatkozik majd a világújdonságnak számító csokoládé-kabab, lesz belga csokoládéból készülő szerszámkészlet és természetesen gigantikus csokiszökőkút is. Az egynapos program során hazánk első számú csokoládékészítő mesterei váltják egymást a Szeged Plaza Csokoládégyárban, ahol a rendezvény vendégeivel közösen egész nap bonbont, trüffelt és táblás csokoládé csodákat készítenek, első osztályú belga és madagaszkári alapanyagokból. A kisebbeket egy több ezer csomag édességgel megpakolt csokilabirintussal, a nagyobbakat pedig csokoládé kaszinóval várják, ahol a krupiét és a rulettasztalt leszámítva minden csokiból lesz. A fesztivál fináléjában megalapítják a Szegedi Csokoládé Köztársaságot, amely a természetes alapanyagokból készült, minőségi csokoládékért rajongó szegedieket hivatott összefogni.

A rendezvény központi attrakciója a szegedi Dóm grillázsból készült élethű makettje, mely méreteivel (hossz: 2 m, szélesség: 1,5 m, magasság: 2 m) és tömegével (200 kg) is ki fog tűnni a több ezerféle csokoládékülönlegesség közül. Az óriási édességet Rimóczi László, a Magyar Grillázs Szövetség elnöke készíti egy 5 fős cukrászkülönítmény segítségével. A kétmázsás, aszalt gyümölcsökkel és magvakkal ízesített grillázs makettet a rendezvény fináléjában felszeletelik, a fesztivál vendégei pedig ingyenesen kóstolhatnak belőle.

Egy ilyen különleges naphoz igazi sztárvendégek dukálnak: délelőtt a Szegeden roppant népszerű Alma Együttes élő koncertjével, délután Varga Viktor és Cynthia Diktátor Valentin napi show-jával, kora este pedig Takács Nikolas fellépésével várják a nagyérdeműt. A rendezvény természetesen ingyenes.

A szervezők mindenkit sok szeretettel várnak a rendezvényre!

szeged_plaza_csokinap_mutacio_728_100

Default thumbnail
Előző sztori

Megkezdődött a rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése Szegeden

Default thumbnail
Következő sztori

Sík Sándorra emlékeznek a szalézi napokon Veszprémben

Legutóbbi hasonló cikkek