Közélet

Ezernyi csokimeglepetés vár a Szeged Plázában

Ezernyi csokimeglepetés vár a Szeged Plázában

2014. február 3., hétfő
Ezernyi csokimeglepetés vár a Szeged Plázában
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A Szeged Plaza Csokoládéünnep 2013-as sikerein felbuzdulva úgy döntött a Szeged Plaza: idén is megünnepli az emberiség legnagyszerűbb találmányát, a csokoládét.

Ennek apropójából 2014. február 8-án közel 40 kézműves csokoládémanufaktúra költözik a Szeged Plaza folyosóira, köztük Magyarország legrégebbi csokikészítő-műhelye, az 1932 óta működő Flammich-Galli Manufaktúra, de többek között bemutatkozik majd a világújdonságnak számító csokoládé-kabab, lesz belga csokoládéból készülő szerszámkészlet és természetesen gigantikus csokiszökőkút is. Az egynapos program során hazánk első számú csokoládékészítő mesterei váltják egymást a Szeged Plaza Csokoládégyárban, ahol a rendezvény vendégeivel közösen egész nap bonbont, trüffelt és táblás csokoládé csodákat készítenek, első osztályú belga és madagaszkári alapanyagokból. A kisebbeket egy több ezer csomag édességgel megpakolt csokilabirintussal, a nagyobbakat pedig csokoládé kaszinóval várják, ahol a krupiét és a rulettasztalt leszámítva minden csokiból lesz. A fesztivál fináléjában megalapítják a Szegedi Csokoládé Köztársaságot, amely a természetes alapanyagokból készült, minőségi csokoládékért rajongó szegedieket hivatott összefogni. A rendezvény központi attrakciója a szegedi Dóm grillázsból készült élethű makettje, mely méreteivel (hossz: 2 m, szélesség: 1,5 m, magasság: 2 m) és tömegével (200 kg) is ki fog tűnni a több ezerféle csokoládékülönlegesség közül. Az óriási édességet

Rimóczi László

, a Magyar Grillázs Szövetség elnöke készíti egy 5 fős cukrászkülönítmény segítségével. A kétmázsás, aszalt gyümölcsökkel és magvakkal ízesített grillázs makettet a rendezvény fináléjában felszeletelik, a fesztivál vendégei pedig ingyenesen kóstolhatnak belőle. Egy ilyen különleges naphoz igazi sztárvendégek dukálnak: délelőtt a Szegeden roppant népszerű Alma Együttes élő koncertjével, délután

Varga Viktor

és Cynthia Diktátor Valentin napi show-jával, kora este pedig

Takács Nikolas

fellépésével várják a nagyérdeműt. A rendezvény természetesen ingyenes. A szervezők mindenkit sok szeretettel várnak a rendezvényre!

szeged_plaza_csokinap_mutacio_728_100

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.