Közélet

A Gyurcsány-koalíció létbizonytalanságot hozna a pedagógusokra

A Gyurcsány-koalíció létbizonytalanságot hozna a pedagógusokra

2014. február 27., csütörtök
A Gyurcsány-koalíció létbizonytalanságot hozna a pedagógusokra
iskola3

A Fidesz szerint a Gyurcsány-koalíció programjában adóemelés és a fenntarthatatlan oktatási rendszer visszaállítása áll, vagyis újra létbizonytalanságot hoznának a pedagógusokra.

A nagyobbik kormánypárt közleményben reagált a baloldali összefogás politikusainak csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzottakra, ahol Hiller István korábbi szocialista oktatási miniszter rossznak nevezte a pedagógusok minősítési rendszerét és arra buzdított: azok a tanárok, akik nem akarnak portfóliót készíteni, szavazzanak az Összefogásra. A Fidesz válaszközleménye úgy fogalmaz: ugyanaz a

Hiller István

, aki most kétségbeesett hecckampányt folytat a pedagógusok szavazataiért, a Gyurcsány-kormány oktatási minisztereként és a szocialisták korábbi elnökeként személyesen irányította a pedagógusok tömeges elbocsátását, fizetésük csökkentését és a kistelepülések iskoláinak bezárását. "A pedagógusoknak nem hergelésre, hanem segítségre lett volna szüksége a szocialistáktól" - fűzte hozzá a Fidesz. Hozzátették: a pedagógusok jelenleg a rendszerváltás óta legnagyobb béremelési program részesei, a tavalyi átlagos 34 százalékos béremelés után idén januárban is nőtt és szeptemberben még tovább fog emelkedni a fizetésük. A teljesítményértékelés szerintük a mai munkaerőpiacon általános és ez alapozza meg a további béremelésüket is, "amelynek pénzügyi feltételeit egyedül a Fidesz-kormány képes megteremteni, a bukott baloldal nem volt rá képes" - reagáltak az Összefogás bírálatára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.