Gazdaság

Fidesz: egyre nagyobb a családok mozgástere

Fidesz: egyre nagyobb a családok mozgástere

2014. január 8., szerda
Fidesz: egyre nagyobb a családok mozgástere

A Fidesz szerint a gazdasági élénkülés már a családok pénztárcáján is érezteti hatását, "ráadásul az állampapírba fektetett megtakarítások is a négyszeresükre emelkedtek".

Puskás Imre

, az Országgyűlés Számvevőszéki és költségvetési bizottságának fideszes alelnöke szerdai közleményében arra mutatott rá: idén még több marad a családoknál a rezsicsökkentésnek, az adócsökkentésnek, az alacsony adókulcsnak, a béremelési programoknak és a gyed extrának köszönhetően. A családok így nem csak azt a pénzt költhetik el a boltokban, amelyet a rekord alacsony infláción nyernek - folytatta. Ez már megjelent a statisztikában is - mutatott rá -, amit decemberben a kiskereskedőket tömörítő szervezetek is megerősítettek. "Beigazolódott a belső fogyasztásra építő gazdaságélénkítés" - szögezte le a politikus, aki szerint a fogyasztási növekedés szerkezete is bizakodásra ad okot: a családok nemcsak az élelmiszerekből, hanem a tartós fogyasztási cikkekből is többet vásárolnak. Szerdán a Központi Statisztikai Hivatal az első becslés alapján azt jelentette, hogy tavaly novemberben meglódult a kiskereskedelem növekedési üteme: a forgalom volumene 4,9 százalékkal nőtt 2012 novemberéhez képest a naptárhatástól megtisztított adatok szerint, míg a kiigazítatlan adat 4,4 százalékos növekedést jelez az előző havi egyformán 2,5 százalékos növekedés után.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.