Fidesz: egyre nagyobb a családok mozgástere

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Fidesz szerint a gazdasági élénkülés már a családok pénztárcáján is érezteti hatását, “ráadásul az állampapírba fektetett megtakarítások is a négyszeresükre emelkedtek”.

Puskás Imre, az Országgyűlés Számvevőszéki és költségvetési bizottságának fideszes alelnöke szerdai közleményében arra mutatott rá: idén még több marad a családoknál a rezsicsökkentésnek, az adócsökkentésnek, az alacsony adókulcsnak, a béremelési programoknak és a gyed extrának köszönhetően. A családok így nem csak azt a pénzt költhetik el a boltokban, amelyet a rekord alacsony infláción nyernek – folytatta. Ez már megjelent a statisztikában is – mutatott rá -, amit decemberben a kiskereskedőket tömörítő szervezetek is megerősítettek.

“Beigazolódott a belső fogyasztásra építő gazdaságélénkítés” – szögezte le a politikus, aki szerint a fogyasztási növekedés szerkezete is bizakodásra ad okot: a családok nemcsak az élelmiszerekből, hanem a tartós fogyasztási cikkekből is többet vásárolnak. Szerdán a Központi Statisztikai Hivatal az első becslés alapján azt jelentette, hogy tavaly novemberben meglódult a kiskereskedelem növekedési üteme: a forgalom volumene 4,9 százalékkal nőtt 2012 novemberéhez képest a naptárhatástól megtisztított adatok szerint, míg a kiigazítatlan adat 4,4 százalékos növekedést jelez az előző havi egyformán 2,5 százalékos növekedés után.

Előző sztori

Az evezés 9,6 milliárdot kap 2020-ig sportágfejlesztésre

Következő sztori

Továbbra is sűrű ködre figyelmeztet a meteorológiai szolgálat