/

Fidesz: a Gyurcsány-koalíció újra tandíjat vezetne be

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Fidesz szóvivője szerint ha a “Gyurcsány-koalíció” kormányra kerülne, megint bevezetné a tandíjat a felsőoktatásban.

Hoppál Péter szerdai budapesti sajtótájékoztatóján felidézte, hogy a Gyurcsány Ferenc vezette kabinet 2006-ban döntött a tandíjról, sőt az őszödi beszédből az is kiderült, Gyurcsány Ferenc miniszterelnökként “lelkesedett” az ötletéért. A tandíj bevezetését csak a Fidesz által kezdeményezett 2008-as szociális népszavazás, “a magyarok összefogása” tudta “elsöpörni” – mondta, megjegyezve, hogy “nem mellesleg” akkoriban Mesterházy Attila, az MSZP mostani elnöke volt az ifjúsági ügyekért felelős államtitkár, akitől “egyetlen szót sem lehetett hallani a fiatalok védelmében”, szó nélkül végrehajtotta “főnöke akaratát”.

A Fidesz szóvivője hozzátette, Gyurcsány Ferenc nem tudta megemészteni a tandíj eltörlését, reformellenesnek titulálta az embereket.

A fiataloknak és szüleiknek mindez intő jel, arra figyelmezteti őket, az egyetemre, főiskolára készülőket, hogy “nem lehetnek nyugodtak”, mert megint összeállt a “Gyurcsány-koalíció”, újra a volt kormányfő diktálja a teendőket a baloldalon, aki egyszer már bebizonyította, nem becsüli sokra a tanulni akaró fiatalokat – fogalmazott.

Hoppál Péter szerint ha a “Gyurcsány-koalíció” hatalomra kerülne, “nyilvánvalóan élnének a tandíj bevezetésének lehetőségével”. Indoklásul emlékeztetett Gyurcsány Ferenc néhány hónappal ezelőtti kijelentésére, amely szerint abszurdnak tartja, hogy a szocialisták ingyenes felsőoktatással kampányolnak.

Mesterházy Attila korábban a koalíciós kényszerrel, a liberálisok nyomásával magyarázta a tandíj bevezetéséről szóló döntést – idézte fel a Fidesz szóvivője, jelezve, hogy “egy héttel ezelőtt újra létrejött ez a koalíciós kényszer, létrejött a Gyurcsány-koalíció”.

Mindezzel szemben a Fidesz a gyermekeket és a fiatalokat tartja az elsőknek, ezért tett lépéseket az elmúlt években a versenyképesebb felsőoktatásért, amelye elérhetőbbé is vált a diákoknak – mondta. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a kormány éppen szerdán jelentette be: diplomamentő programot indít, amely azok nyelvtanulását támogatja hárommilliárd forintos forrásból, akiknek csak a nyelvvizsga hiányzik a diplomához.

Azzal kapcsolatban, hogy az MSZP-s Korózs Lajos elszámoltatást követelt az ócsai lakópark ügyében, Hoppál Péter azt közölte: nem létezne ócsai lakópark, ha nem lett volna Gyurcsány-korszak. Ezért “ha Korózs Lajos keresi a felelősöket, legjobban teszi, ha körülnéz maga körül, mert a baloldalon nagyon sok felelőst fog találni” – fogalmazott, hozzáfűzve: Korózs Lajos szociális államtitkárként “hang nélkül tűrte és végrehajtotta főnöke, Gyurcsány Ferenc programját”, amely megszüntette az otthonteremtési támogatásokat, és rászabadította a családokra a devizahiteleket.

A “Gyurcsány-koalíció” annak a negyven családnak is elengedte a kezét, akik az ócsai lakópark nélkül ma “valószínűleg a híd alatt” laknának – tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy Gyurcsány Ferenc szerint nincs szégyenkeznivalójuk a 2010 előtti kormányzásukért, a Fidesz szóvivője azt válaszolta: Gyurcsány Ferenc kormányzása a csőd szélére juttatta a magyar családokat, valamint az önkormányzatokat is, és ha ezért nem szégyenkezik, az magánügy, az viszont közügy, hogy ez a politika ne térjen vissza Magyarországra.

Előző sztori

Alacsony az influenza aktivitása

Következő sztori

Szombat reggelig néhol jelentős mennyiségű hó hullhat