Kultúra

Bálint Sándor unokája vehette át nagyapja lovagi díját

Bálint Sándor unokája vehette át nagyapja lovagi díját

2014. január 24., péntek
Bálint Sándor unokája vehette át nagyapja lovagi díját
kultura_lovag3

A „legszögedibb szögedit” posztumusz tüntették ki a Magyar Kultúra Lovagja díjjal Budapesten.

A Szegedi Hagyományőrző és Városképvédő Egyesület felterjesztésére a Magyar Kultúra Lovagja címmel tüntették ki posztumusz

Bálint Sándort

. Az elismerést a legendás néprajztudós unokája vette át az ünnepi gálán Budapesten, a Chorintia Hotelben. A „legszögedibb szögedi” néprajzkutató a díjat a magyar kulturális örökség ápolása érdekében kifejtett életművéért kapta.

Zombori István

történész, a Móra Ferenc Múzeum korábbi igazgatója támogató nyilatkozatában többek között arról írt, hogy Bálint Sándor egész élete folyamán rendkívüli tehetségével, tudós életművével és személyes példaadásával szolgálta a magyar nép múltjának feltárását, dokumentálást, és ennek saját kora, illetve a jövőbeli magyarság számára példaképül állítását. Tette mindezt keresztény elkötelezettsége és mélyen átélt magyarsága segítségével.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.