Közélet

Kettős keresztet állított a szegedi Jobbik + FOTÓK

Kettős keresztet állított a szegedi Jobbik + FOTÓK

2013. december 2., hétfő
Kettős keresztet állított a szegedi Jobbik + FOTÓK
jobbik_adventi_kereszt_mj 020

Az advent és a karácsony eredeti üzenetére szeretné felhívni a figyelmet a Jobbik Szegeden. A párt idén az Anna-kútnál és Kiskundorozsmán is állított kettős keresztet, mely egyfajta tiltakozás is az ünnep vásárlási lázzá züllesztése ellen.

A keresztállítás nem politikai rendezvény, hanem a Jobbik mozgalmi tevékenységei közé tartozik – szögezte le az Anna-kútnál

Farkas Gergely

országgyűlési képviselő. A párt ifjúsági tagozatának elnöke beszédében emlékeztetett, minden pártnak és szervezetnek az a célja, hogy az általa fontosnak tartott értékeket minél több emberhez közvetítse, így a Jobbiknak is. „Ez a kereszt egy szomorú látlelete is a társadalomnak, hiszen ilyen eseményekre van szükség ahhoz, hogy egy keresztény országban a kereszténység egyik legnagyobb ünnepére kellő módon felhívjuk a figyelmet” – fogalmazott a politikus, aki reméli, minél több ember tud majd erőt meríteni a kettős keresztből.

Rácz Tibor

országgyűlési képviselőjelölt emlékeztetett, a Jobbik mozgalmi tevékenységének első országos akciója volt tíz évvel ezelőtt az adventi keresztállítás. „Ez egyfajta küldetés, tüntetés is az ünnep vásárlási lázzá züllesztése ellen. Keresztállításunk másik fő célja, hogy felhívjuk a társadalom figyelmét advent és a karácsony valódi mondanivalójára” – jelentette ki. Úgy látja, nem az ajándékok értéke az ünnep mértéke, hanem az, hogy advent idején mennyire tudjuk lelkünket megtisztítani, és milyen szeretettel tudunk egymás felé fordulni karácsonykor. Minden évben forgalmas helyeken állít keresztet adventkor a Jobbik, hogy minél több embert megállásra és elgondolkodásra ösztönözzenek, hogy ilyenkor ne a vásárlás legyen a legfontosabb, hanem az ünnep eredeti jelentése, üzenete.

Tóth Péter

, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje hangsúlyozta, küzdeni kell az egyháztól való elfordulás ellen, ezért is választanak évről-évre a keresztnek olyan közterületet, ahol naponta több száz ember megfordul. A párt Csongrád megyei szervezetének elnöke elmondta, érdemes visszavonulva, szűk családi körben elgondolkodni azon, hogy mit is jelent Jézus Krisztus születése. Kiskundorozsmán a kőbáránynál is állított keresztet idén a Jobbik, amit

Gordos Ferdinánd

plébános áldott meg. Mindkét helyszínen vízkeresztig maradnak a kettős keresztek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.