Sport

Labdarúgás: rangadót nyerve őszi bajnok a Móravárosi Kinizsi + FOTÓK

Labdarúgás: rangadót nyerve őszi bajnok a Móravárosi Kinizsi + FOTÓK

2013. november 17., vasárnap
Labdarúgás: rangadót nyerve őszi bajnok a Móravárosi Kinizsi + FOTÓK
moravaros_mako03_gs

A címvédő Makó III. a második félidőben adta meg magát Gyálaréten, Gerebicz Attiláék kétszer vették be ekkor a Maros-partiak hálóját, ezzel az élre törtek.

Szeged-Gyálarét, 50 néző
2013.11.17., 13:00
Móravárosi Kinizsi
Makó FC III.
A meccs véget ért.
játékvezető: Bánáthy János • asszisztens: Madácsi János, Sári Csaba Levente
2
-
0

Labdarúgó megyei III. osztály Tisza-Maros csoport 13. forduló:

Móravárosi Kinizsi - Makó FC III. 2-0 (0-0).

Szeged-Gyálarét, 50 néző, vezette: Bánáthy János (Madácsi János, Sári Csaba Levente)

Móravárosi Kinizsi:

Varga L. - Magyar, Laczi N., Lukovics, Sövényházi, Petrusán, Gerebicz, Laczi Z., Szeri, Turi, Jenei. Játékos-edző: Gerebicz Attila.

Makó III.:

Benyó - Tamasi (Gabnai B. 50'), Lipták, Szebehelyi, Krucsó (Árva 81'), Galambosi, Zádori (Mihály 66'), Patkós, Szabó N. (Szabó L. 53'), Rudisch (Tari 46'), Papp. Edző: Gabnai Győző.

Gólszerző:

Laczi Z. (52'), Turi T. (88')

Online közvetítésünk:

90'
Vége a derbinek. A csúcsrangadón megérdemelt hazai siker született. Mindez azt jelenti, hogy a Tisza-Maros csoportban a 30 pontos Móravárosi Kinizsi telelhet az élen az ugyancsak 30 pontos Apátfalva előtt, majd a 29-29 pontos Makó III. és Kiszombor következik. Remek tavaszi folytatás elé nézünk!
89'
Tari Attila kapott lapot reklamálásért.
88'
GÓÓÓL 2-0! Eldőlt a csata! Petrusán Balázs cselezte be magát a makói tizenhatoson belülre, kijött elé Benyó Zsolt, menteni is tudott, de továbbcsorgott a laszti, éppen Turi Tamás elé, aki ügyesen emelt a hálóba.
87'
Középen erőlteti mindkét egység, nem tudják feltörni a másik védelmét. Helyzetek nélkül csordogálnak a percek, a küzdelemre persze nem lehet panasz.
85'
Lukovics Dánielé a következő sárga lap, a pálya középső harmadában állított meg szabálytalanul egy makói támadást.
84'
Felívelésekkel és átlövésekkel próbálja bontani a Kinizsi falát a Makó, egyelőre sikertelenül. Nincs már sok idő hátra, ha így marad, őszi bajnok a Móraváros.
81'
Tovább próbálja frissíteni csapatát a makóiak mestere, Árva Tamás szállt be a hajrára Krucsó Ákos helyett. Egyébiránt támad a Kinizsi, megpróbálja dűlőre vinni a dolgot.
78'
Laczi Zoltán 18 méterről ballal suhintott rá egy szabadrúgást, éppen a makói kapu közepébe tartott, Benyó Zsolt könnyedén hárított.
77'
A csereként beállt Mihály László 35 méterről ágyúzott a hazai kapu fölé. Egyre elkeseredettebb harc folyik a középpályán minden egyes labdáért, igazi rangadónak lehetünk szemtanúi Gyálaréten.
73'
Lesen állított meg a játékvezető egy gyors, ígéretes móravárosi kontrát. A nézők és a hazai focisták is hevesen vitatták az ítéletet, állításuk szerint mind Szeri, mind Jenei saját térfélről indult. Helyzet nem lett ebből, sárga lap viszont igen, a legvehemensebben vitatkozó, Laczi Zoltán kapta.
69'
Picikét kinyílt a Móraváros, ami lehetőséget teremt a makói kontrákra is. Többet jár a labda a hazai lábakon, ám ha elveszítik, akkor gyorsan visszatámadhatnak a vendégek, most erre a harcmodorra rendezkedtek be.
66'
Mihály László érkezett Zádori Róbert helyett, ez már a negyedik makói csere.
65'
Egyelőre nem tud újítani a Makó, kiegyenlített küzdelem folyik, a vendégek nem képesek átvenni az irányítást, pedig nekik lenne most már sokkal sürgősebb. Gerebicz Attila sárgult be hazai részről egy középpályán elkövetett fault miatt.
61'
Nem nagyon változott a játék képe. Továbbra is komoly birkózás folyik. Szeri László 30 méteres bombáját elvetődve csípte el Benyó.
57'
A két tizenhatos között bontakozott ki hatalmas küzdelem. Amint valaki a büntetőterület közelébe ér, következik egy-egy taktikai fault, vagy pedig gyorsan taccsra rúgják a védők a bogyót.
53'
A bekapott gólt követően ismét egy makói változtatás: Szabó László be, Szabó Norbert le.
52'
GÓÓÓL 1-0! Eredményre vezettek a szegediek erőfeszítései! Szépen adogattak a kék-pirosak az ellenfél térfelén, Szeri ugratta ki Laczi Zoltánt, aki 6 méterről gyönyörűen emelt át Benyó kapus felett, ezzel vezet a Kinizsi. A 29 éves futballista kilencedszer tudott eredményes lenni ebben a szezonban.
50'
Gabnai Bence érkezett Tamasi László helyére a látogatóknál.
49'
Egyértelműen a móravárosiak rohamoznak a szünet után, a hazaiak mindenféleképpen gyorsan döntésre szeretnék vinni a dolgot.
47'
Jobbról végzett el szabadrúgást a Kinizsi, a labda lepattant a makói védelemről, Szeri László elé, aki 18 méterről durrantott fölé.
46'
A Makó cserélt is a szünetben, Tari Attila állt Rudsich Ferenc helyére.
46'
A vendégek kezdték a második félidőt.
SZÜNET!
45'
Vége az első felvonásnak.
44'
Hasonlóan nagy lehetőség adódott a vendégek előtt is. Laczi Norbert saját tizenhatosától indult meg előre, ám a középpályán elveszítette a játékszert. A kontrából Rudisch Ferenc lépett ki, egészen a kapuig vezethette volna a bőrt, 8 méterről tüzelt végül, Varga László elképesztő bravúrral nyomta fölé.
41'
Az eddigi legnagyobb ziccer maradt ki! Szebehelyi Károly, a vendégek belső védője utolsó emberként cselezgetett, vesztére, ugyanis belebakizott. Az eddigi fordulókban 16 gólig jutó Szeri László törhetett ki, egyedül vezette a bogyót Benyóra, majd mikor 13 méterről lövésre szánta el magát, megpattant előtte a laszti, így a kísérlet az égbe szállt...
39'
24 méterről végezhetett el szabadrúgást a Kinizsi. Magyar Béla jelentkezett ezúttal, volt is spiritusz a próbálkozásban, nem sokkal csusszant el a felső léc felett.
36'
Villámgyors makói akció futott a bal szárnyon, érkezett a középre pörgetés, ami éppen Szabó Norbertet találta meg, kinek fejese azonban éppen Varga László móravárosi hálóőr kezében landolt.
33'
Újabb sárga kártyával gazdagodtak a vendégek: ezúttal Papp Róbertet fegyelmezte meg a spori visszarántásért.
32'
Áttevődött a játék a Maros-partiak térfelére. Több lövőhelyzetet is kialakítottak a kék-pirosak, kísérleteik azonban nem találták el a kaput, Benyónak nem kellett közbeavatkoznia sem Gerebicz, sem pedig Jenei, illetve Szeri löketénél.
28'
Rengeteg fault tördeli a játékot a középpályán, a nagy tétnek megfelelően igencsak tüzesen mindkét gárda futballistái. Talán egy gól nyugtathatja majd meg valamelyik felet.
24'
Ismét kiegyenlítődött a játék. A móravárosi védelem e pillanatban nagyszerűen zárt össze a tizenhatosnál, így sikertelen a makóiak betörési kísérlete. Túljutottunk az első félidő felén, s jelen állás szerint a nevető harmadik Apátfalva a csoport őszi bajnoka. Persze sok van még hátra!
21'
Petrusán Balázs veszített labdát a középpályáján, azonnal kontrázott a Makó. Szabó Norbert robogott előre a bal szárnyon, mintaszerűen adott középre, ahol Papp Róbert emelkedett a legmagasabbra, fejese viszont kicsivel mellé ment.
20'
Átvette az irányítást a Móraváros, most többet támad ellenfelénél. Laczi Zoltán előtt adódott lehetőség az imént: gyönyörűen szlalomozott a védők között, majd átemeléssel próbálkozott, nem is hullott rossz ívben a laszti, ám végül picivel mellé szállt.
16'
Az utóbbi percekben a középpályán folyik a játék, több akció halt el lesen mindkét oldalon.
13'
A jobb oldalon előretörő Lukovicsot Tamasi László buktatta már gólhelyzetben, villant a sárga lap. A szabadrúgást Laczi Zoltán vágta fölé.
11'
Jenei Csaba 20 méteres szabadrúgása halt el Benyó kapus ölében.
10'
25 méterről jutott szabadrúgáshoz a Kinizsi. Gerebicz Attila játékos-edző vállalta magára a feladatot, lökete nem talált kaput.
9'
Gyönyörű passzal dobták támadásba Szabó Norbertet a látogatók, ő egyedül állt a kapussal szemben, nem született azonban gól, a kísérlet elment a jobb kapufa mellett.
8'
Beszorult most a Kinizsi, többször is csak taccsra tudtak menteni a hazaiak.
6'
A szögletet követően a lecsorgó labdát Lukovics Dániel szúrta rá 25 méterrel, nem sokat tévedett.
5'
Az első percek tapogatózó játékát követően gyors ritmusváltással Szeri Lászlót tudták kiugratni a móravárosiak. Gólfelelősük nagy helyzetben lépett ki, lövését bravúrral védte a kimozduló makói kapus, Benyó Zsolt.
1'
A hazaiak kezdték az ütközetet, mintegy hétperces csúszással.
13.00: Megoldották a gondot: fék felsőben, piros alsóban lép pályára a Móraváros, míg piros felsőben, fekete alsóban pompáznak a makóiak. 12.30: Köszöntjük Önöket Gyálarétről! Hamarosan indul a Tisza-Maros csoport őszzáró rangadója, ám a játékvezető mezcserét kért, mivel túlságosan is hasonlónak találta a két egység által választott szerelés színét. Elképzelhető, hogy emiatt lesz egy kevéske csúszás. Kezdés: 13 óra!

A találkozó elé:

Célkeresztben az őszi bajnoki cím! Az Apátfalva és a Kiszombor szombaton már megnyerte a saját mérkőzését, vasárnap a Móravárosi Kinizsi és a Makó III. rangadója zárja a megye III. Tisza-Maros csoport első félévét. Jelen pillanatban 30 ponttal vezet az Apátfalva, második a 29 pontos Makó III., jobb gólkülönbségével megelőzve az ugyancsak 29 pontos Kiszombort. A negyedik Móravárosi Kinizsi 27 pontot gyűjtött. Ki telelhet tehát az élen? A Makó III., amennyiben diadalmaskodik a Kinizsi vendégeként. A Móraváros, ha hazai pályán le tudja gyűrni Maros-parti riválisát. A nevető harmadik Apátfalva, amennyiben a rangadón nem bírnak egymással a felek, és döntetlennel zárnak. Roppant izgalmas kilencven perc vár tehát ránk, érdemes lesz figyelni közvetítésünket!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.