Sport

Futsal: az első félidőben bukta el a meccset az UTC

Futsal: az első félidőben bukta el a meccset az UTC

2013. november 4., hétfő
Futsal: az első félidőben bukta el a meccset az UTC
aramis-utc01_sb

Nem sikerült az újabb idegenbeli bravúr az UTC-nek, miután a szegediek álmos kezdését kihasználva az Aramis döntő előnybe került az első félidőben.

A közvetítés támogatója a GS-VILL 94 Kft.

Az első félidő első felében nem tudott felpörögni az UTC, s a házigazdák kétgólos előnyre tettek szert. A hajrában ugyan Hegyesi Zsolt révén összejött a szépítés, ám Roni két villanása után már kijelenthető volt - a játék képét is szem előtt tartva - hogy gyakorlatilag eldőlt meccs. A második játékrészben mindkét fél erőltette az 5 a 4 elleni játékot, ám komolyabb eredményre nem vezetett egyik oldalon sem. Egy újabb gyors gólváltás és egy sajnálatos páros sérülés, valamint egy kimaradt UTC-kisbüntető fokozta még az izgalmakat, ám a második félidőben sem volt benne a vendégek játékában, hogy ezt a találkozót megfordítsák, s megérdemelt diadalt aratott a budaörsi gárda. Brinszky Adrián legényeire cseppet sem vár könnyű feladat, hiszen egy hét múlva hazai környezetben a bajnoki címvédő Győrt fogadják.

Férfi futsal NB I 8. forduló:

Colorspectrum Aramis - UTC Futsal Team 5-2 (4-1)

Budaörs, városi sportcsarnok, 100 néző. Vezette: Farkas Balázs, Márton Zsolt (Baghy Csaba)

Aramis:

Sikur - Frank P., Sámson, Németh P., Roni.

Csere:

Frank T., Korozmán, Tóth Sz., Jovánczai, Vas, Birinyi, Soós.

Játékos-edző:

Frank Tamás.

UTC:

Tombácz – Bullás, Fülöp, Hegyesi, Dürgő.

Csere:

Béry (kapus), Bilics, Szűcs, Végh, Takács, Juhász, Berndt.

Edző:

Brinszky Adrián.

Gól:

Frank P. (1'), Sámson (8'), Roni (19', 20'), Korozmán (29'), ill. Hegyesi (18'), Végh (29').

Sárga lap:

Vas (25'), ill. Juhász (33'), Berndt (36'). Brinszky Adrián:

"Fizikálisan és mentálisan is kicsit alulteljesítettünk, ez bosszantó, mert a múlt heti, MAFC elleni teljesítményünk bőven elég lett volna egy sokkal jobb eredmény eléréséhez is, a koncentráltabb Aramis így megérdemelten nyert. Ezúton is kívánunk gyors felépülést az ellenfél sérülést szenvedett meghatározó játékosának."

További eredmények:

Rába ETO FC - Dunakeszi Kinizsi FC 5-1 (1-1) Swietelsky-Haladás VSE- Rubeola FC Csömör 9-4 (3-2) 1. FC Veszprém - Rákosmenti FC 8-3 (6-2) DEAC FC - MVFC Berettyóújfalu 1-5 (0-1) Kincsem Lovaspark-Nagykáta - MAFC BME Docler Akadémia 4-5 (2-2)

Online közvetítésünk:

40'

Lassan lecsorog az óra. Bullás üres kapura lő labdaszerzés után, mellé. Bullás megint labdát szerez, 3 a 2-ben megyünk, de rossz a passz. Frank Tamás még véd egy tízméteres Juhász-bombát, aztán vége. Hát ez nem sikerült...

38'

Labdavesztés után Takács ellen fújnak az 5 a 4 ellen támadó hazai gárda javára. Lassan aggódhatunk a faultok miatt. Sajna a mieink javára nem fújnak ilyen bőkezűen a játékvezetők az egy kisbüntetőtől eltekintve...

36'

Berndt Dani is sárgul, miután Sikurral ütközik, s bemondásra a spori a kapus akadályozása miatt kiosztja neki a lapot...

34'

Bullás remekül üti be a futsalbogyót Berndtnek, aki százas ziccerbe került, lő is, ám Frank Tamás vészkapus-játékos-edző véd nagy bravúrral.

33'

Juhászt lökik fel, ehhez képest ellene fújnak szabadot a sporik újabb tízes helyett, sőt, Farkas sporttárs még egy lapot is kioszt Imrének. Nem értjük...

32'

És itt a 6. Aram,is-hiba: Végh szerez labdát 5 a 4 ellen, Frank Tamás rúgja fel, hogy ne gyalogoljon az üres kapuba. Lap nincs, van viszont tízméteres. Végh lövi, Sikur kinn, de leragad a lába Arielnek, rossz a lövés.

30'

Hegyesi nem tér vissza, bevonul az öltözőbe, reméljük nincs komoly baj. 5 a 4 ellen játszik az Aramis, Frank Tamás játékos-edző megkülönböztetőben.

29' GÓÓÓL... 5-2.

Ismét rövid ideig örülünk: rossz védekezés a jobb oldalon,

Korozmán

tízről tüzel, a lécről vágódik be a laszti,

5-2

.

29' GÓÓÓL!!! 4-2!

Takács beadását

Végh Ariel

pörgeti a hosszúra, ez már benn van!

4-2

!

28'

Takács de jól löbböl Dürgőnek, a hosszúra lő Düki, Sikur kispárgázza!

27'

És megvan az 5. hiba is a házigazdánál. Folyamatosan fenn van támadásban is Tombácz, messze kapujától, 5 a 4-ben nyom az UTC. Szögletek egymás után, de jól védekeznek a budaörsiek.

25'

Berndt Dani nagyon agilis, Vas Ádám nem is bír vele szabályosan, sárga a megmozdulás jutalma és szabadrúgás. Ez már a 4. fault a hazaiaknál.

24'

Berndt kerül helyzetbe, de Sikur jól ront ki rá. Aztán Fülöp következik, de nem tudja elemelni a lasztit a portás mellett.

23'

Hegyesi és Roni ütközik véletlenül. Ballack a térdét fájlalja, Roninak a fejét vizsgálják. Áll a játék, hosszasan ápolják a két kiválóságot. Nagyjából 5 perc szünet után indul újra a játék. Ronihoz mentőt hívtak, esélyes az agyrázkódás, Ballack a kispadon pihen, reméljük nincs komoly baj egyik focistánál sem. Megy a játék, 5 a 4 ellen rohamoz az UTC, Tombi is fenn, Véghtől Takács kap labdát, lő, Sikur fogja és már küldi is a kapunkra, de pontatlan.

22'

Dürgő szabadrúgáskombináció után Tombácznak ad, aki felhúzódva azonnal lő, ám a kapuskolléga Sikur nagyot véd. Hegyesit ismét fellökik, 2. hazai fault.

21'

Az UTC kezdi a második félidőt. Hegyesi kap egyet.

SZÜNET!

20' GÓÓÓL... 4-1.

Szögletből

Roninak

passzolnak, állva hagyják a mieinket, Bullásról válik le a rongylábú légiós, nem okoz neki gondot közelről a kapuba lőni,

4-1

.

19' GÓÓÓL... 3-1.

Ajj, de kár, hogy ilyen gyorsan jön a válasz... Egy spiuccel meglőtt labda lecsorog, Németh elé kerül aki passzol

Roninak

, ő pedig egy csellel elküldi védőjét gyufáért, majd beszúrja a kapunkba a bogyót...

3-1

.

18' GÓÓÓL!!! 2-1!

Szépen járatja körbe támadásban a labdát az újszegedi csapat, aztán szélről Fülöp lő a hosszúra,

Hegyesi

ott van két méterre, a kapuba továbbít!

2-1

!

18'

Labdát veszít az UTC, Jovánczai indul meg, 10-ről lő, Tombi kispárgázza! Hegyesi és Dürgő ellentámad, utóbbi lő, a kapuba csúszik be két védő is, bennük akad el a laszti...

17'

Juhász, Bilics a labda útja, be jut a kapu elé a helyzet, de Sikur, csak úgy mint az imént, védőjével karöltve menteni tud. Aztán Bilics oldalról, Berndt perdítése mellé.

16'

4-1 a faultok aránya a hazaiaknak.

15'

Kicsit összeszedettebb lett a csapat. Végh remek passzát Fülöp küldi rá szélről, Sikur kapus és védője közös erővel ment. Nyugodtabb az UTC, több a pontos passz is.

13'

Végh Ariel 9 méterről lő alig mellé. Valamivel kiegyenlítettebb a játék, de elég álmosan játszik az UTC, a hazaiaknak nem okoz gondot hatástalanítani az akciókat.

12'

Brinszky Adrián időt kér. Nem leli eddig játékát az UTC.

11'

Újabb nagy hazai helyzet: Vas Ádám lövésénél Tombácz is verve, Bilics ér vissza, s ment a gólvonalon.

10'

Tóth Szabolcs megy el a bal oldalon, Tombácz mellett gurít a hosszúra, kapufa! Megúsztuk...

9'

Sajnos nem sokat tudnak eddig a mieink mutatni a jól felkészült vendéglátók ellenében, nem sikerül befejezésig eljutnia a szegedi akcióknak.

8' GÓÓÓL... 2-0.

Egy oldalberúgás-kombinációt etetnek meg a mieinkkel a budaörsiek, a hosszúra átlőtt laszti

Sámsont

leli töküresen a kaputól három méterre, Tombácz tehetetlen,

2-0

.

6'

Sámson löbböl át a hatosunkon belül a túloldalra Vas Ádámnak, aki azonnal lő, Tombácz nagy bravúrral szögletre üti!

5'

A második sor a pályán a mieinknél. Meddő mezőnyjátékba fúl a kezdeti lendület, igaz az iram nem csökkent, de nincs komoly helyzet.

3'

Felbátorodtak a mieink a bekapott gyors góltól, ügyesen szervezik a támadásokat, de a végébe mindig csúszik egy hiba és eladott labda lesz belőle.

1' GÓÓÓL... 1-0.

Bal oldalon nem veszi fel az embert az UTC,

Frank Péter

meglódul, és hat méterről Tombácz mellett a rövidbe szúr,

1-0

, 43 másodperc telt el...

1'

Az Aramis kezd. Rögtön 5 a 4 ellen játszanak a vendégek vészkapussal, labdát szerzünk, de Hegyesi hosszan szökteti magát a Bullástól kapott labdával.

18.25:

Közeleg a kezdősípszó, zajlik az igazoltatás is. A házigazdák zöld-fekete-zöld, a mieink tiszta fehér szerelésben fognak játszani. Az UTC ismét abban a vízszintesen csíkozott fekete-fehér sportszárban játszik, amelyet hordva eddig még - azaz a Dunakeszi elleni meccs óta - nem kapott ki a gárda. Ma vajon működik majd a babona?

18.20:

Egy régi ismerőst is üdvözölhetünk az Aramis soraiban! A budaörsiek a nyáron leigazolták Jovánczai Zoltánt, aki az elmúlt szezonban még nagypályán, az NB II-ben, a Szeged 2011 színeiben lőtte a gólokat. Az eddigi 7 futsalos forduló során eddig háromszor talált be - reméljük ma este nem fogja gyarapítani találatai számát.

18.15:

Köszöntjük Olvasóinkat! Rövidesen kezdődik a hétfő esti futsal az UTC-vel, az ellenfél ezúttal az Aramis egysége. Javában melegít már a két gárda a budaörsi csarnokban. Kezdés: 18.30!

A találkozó elé:

A tabella jelenlegi másodikja ellen nem lesz egyszerű dolga Brinszky Adrián legénységének, s a házigazda komolyan is veszi riválisát, ezt mutatja, hogy Frank Tamás, a budaörsiek edzője, korábbi megbízott szövetségi kapitány a MAFC elleni győzelmes idegenbeli derbit a helyszínen tekintette meg. Az Aramis eddigi hét meccséből ötöt általában simán nyert, egyedül a Berettyóújfalu tudta a három pontot elrabolni oroszlánbarlangjukból, míg pontot az ellen a Dunakeszi ellen veszítettek, amely Szeged is parázs döntetlent vívott. Nehéz csata vár tehát Hegyesiékre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.