Közélet

Bohács Zsolt: A kormány lenullázza Szeged adósságát

Bohács Zsolt: A kormány lenullázza Szeged adósságát

2013. november 7., csütörtök
Bohács Zsolt: A kormány lenullázza Szeged adósságát
sajttaj01_gs

Bohács szerint legalább 3 milliárddal több jut Szegednek jövőre, Gyimesi a kiskertesek megsegítéséről és az IKV-csalásról beszélt.

A kormányzat két lépcsőben lényegében megszüntette az önkormányzatok adósságállományát – erről

Bohács Zsolt

, a Fidesz-KDNP szegedi frakciójának vezetője beszélt. Az országgyűlési képviselő elmondta, Szeged tekintetében ez azt jelenti, hogy a közel 29 milliárdos adósságot az Orbán-kormány magára vállalta, így a szegedi önkormányzat 3 milliárdos évi adósságszolgálata megszűnt, a 2014-es büdzsében ez az összeg felszabadul. „Jövőre 60 milliárddal több jut majd az önkormányzatoknak, többek között ezért sem felel meg a valóságnak az a vízió, amit

Solymos László szocialista alpolgármester mondott az önkormányzatok nehéz helyzetéről

nemrégiben” - szögezte le a politikus.

Gyimesi László

, a szegedi Fidesz elnöke, önkormányzati képviselő a kiskertesek helyzetéről szólva mondta azt, elindítják azt a folyamatot, hogy a kiskertek beépíthetősége növekedhessen, hiszen mára ezeknek a felében életvitelszerűen élnek a szegediek. „A zártkertek képviselői megkeresték az önkormányzatot, támogassuk azon kezdeményezésüket, hogy a jövőben építendő ingatlanokon 5, a régieken 10 százalékos lehessen a beépíthetőség. Ehhez két dolog kell: a közérdek szerint legyen indokolt, és a kialakult helyzet támassza azt alá. Jelen esetben mindkét ok fennáll. Ezért mi támogatjuk ez ügyben a polgármesteri beadványt saját módosító indítványt benyújtva hozzá, amely kiszélesíti a zárkertes területek listáját” – mondta el a sajtótájékoztatón a Fidesz szegedi vezetője.

Gyimesi szerint nem most, 2010 előtt csaltak az IKV-nál

Gyimesi László újságírói kérdésre

az IKV-hoz kötődő vádemelésről is beszélt

. Elmondta, hogy közel 100 milliós nagyságrendben állapított meg 2011-ben a Gazdasági és Pénzügyi Átvételi Ideiglenes Bizottság az IKV 2002-2010 közötti gazdálkodásában kétes tételeket, ezért az új vezetést felkérte a bizottság arra, hogy indítson belső vizsgálatot az ügyben. Gyimesi elmondta, hogy ennek a vizsgálatnak lett az eredménye egy feljelentés, ami alapján csalás megalapozott gyanújával indult nyomozás, melyet a közelmúltban már vádemelés is követett. Információink szerint az IKV egyik korábbi irodavezetője és társai ellen. „Ha az a véleménye Solymos László alpolgármesternek, hogy az IKV-nál most folynak törvénytelen ügyletek, akkor tegyen feljelentést, mert nem most, hanem a korábbi, 2002-2010 közötti gazdálkodás ügyében történt vádemelés” – hangsúlyozta Gyimesi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.