Közélet

A nőkkel szembeni erőszakkal foglalkozó munkacsoportot állít fel a kormány

A nőkkel szembeni erőszakkal foglalkozó munkacsoportot állít fel a kormány

2013. november 4., hétfő
A nőkkel szembeni erőszakkal foglalkozó munkacsoportot állít fel a kormány

A nőkkel szembeni erőszakkal foglalkozó munkacsoportot hoz létre a közigazgatási és igazságügyi miniszter, az emberi erőforrások minisztere és a belügyminiszter - olvasható a hétfőn megjelent Hivatalos Értesítőben.

A munkacsoport feladata, hogy előkészítse a csatlakozást az Európa Tanács által elfogadott, a nőkkel szembeni erőszak és a háztartáson belüli erőszak elleni küzdelemről és azok megelőzéséről szóló egyezményhez. A munkacsoport vezetője a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) európai uniós és nemzetközi igazságügyi együttműködésért felelős helyettes államtitkára. A csoport tagjai: a KIM igazságügyi és magánjogi jogalkotásért felelős helyettes államtitkára; a közjogi jogalkotásért felelős helyettes államtitkára; a KIM miniszteri kabinetjének vezetői megbízatással rendelkező kormánytisztviselője és a tárca igazságügyért felelős államtitkárának kabinetfőnöke, valamint a Belügyminisztérium szabályozási és koordinációs helyettes államtitkára. Ugyancsak tagja a csoportnak az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkára; a tárca szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkára; az Emmi család- és esélyteremtési politikáért felelős helyettes államtitkára és a köznevelésért felelős helyettes államtitkára, valamint az országos rendőrfőkapitány. A három tárcavezető felkéri az Országos Bírósági Hivatal elnökét, a legfőbb ügyészt és az alapvető jogok biztosát, hogy tagként vegyenek részt a csoport munkájában. A munkacsoport vezetője tanácskozási joggal meghívhatja a testület feladatkörét érintő tevékenységet végző civil szervezet képviselőjét, továbbá központi államigazgatási szerv vezetői megbízatással rendelkező kormánytisztviselőjét is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.