Sport

Labdarúgás: Apátfalván bukott el a Móraváros + FOTÓK

Labdarúgás: Apátfalván bukott el a Móraváros + FOTÓK

2013. október 5., szombat
Labdarúgás: Apátfalván bukott el a Móraváros + FOTÓK
1372765_578423185550041_544829173_n

A megye III. Tisza-Maros csoport rangadóján a hazaiak sokkal jobban akarták a sikert, többet tettek érte, s jó játékkal verték a pontatlan, ideges szegedieket.

Apátfalva, 100 néző
2013. 10. 05., 15.00
Apátfalva SC
Móravárosi Kinizsi
Vége a meccsnek.
játékvezető: Farkas Szilveszter • asszisztens: Kozák Tibor, Rácz László
4
-
1

Labdarúgó megyei III. osztály Tisza-Maros csoport 7. forduló:

Apátfalva SC - Móravárosi Kinizsi 4-1 (2-0).

Apátfalva, 100 néző, vezette: Farkas Szilveszter (Kozák Tibor, Rácz László)

Apátfalva:

Horváth Ge. - Juhász (Langó 63'), Tóth Á., Horváth Gá., Lúczó (I. Preduti 47'), Ács, Sándor, Rakity (Tóth 89'), A. Preduti (Faragó 80'), Kóródi (Károlyi 86'), Antal (Szabó 63'). Vezetőedző: Majó Ádám.

Móraváros:

Kertész - Varga P., Laczi N., Kovács, Valkai Z. (Laczi Z. 50'), Petrusán, Gerebicz, Balog (Ferenczi 75'), Szeri, Magyar, Jenei. Játékos-edző: Gerebicz Attila.

Gólszerző:

Antal B. (3', 32'), Langó N. (73'), Szabó N. (83'), illetve Petrusán B. (79') Majó Ádám:

"Sportszerű ellenféllel szemben megérdemelt győzelmet arattunk."

Varga Gábor (a Móravárosi Kinizsi elnöke):

"Az a csapat nyert, amelyik jobban akarta a sikert. Ha bajnoki álmaink vannak, akkor sokkal jobban ott kell lennünk fejben az ilyen éles mérkőzéseken."

Online közvetítésünk:

VÉGE!
92'
Két perc hosszabbítás után itt a vége: teljesen megérdemelten nyerte a megye III. Tisza-Maros csoport rangadóját az Apátfalva! A Móravárosi Kinizsi hat győzelem után bukott el, 18 pontjával így is a tabella élén marad, de 16 ponttal máris felzárkózott mögé az Apátfalva, mely egy találkozóval kevesebbet játszott.
90'
Faragó kapott sárgát, mert sípszó után rúgta el a labdát. Tóth be, Rakity le közben hazai oldalon.
89'
Egyértelműen dominál az Apátfalva, sokkal jobban akarja a sikert, mint ellenfele. Az utolsó percekben sorra jegyezhetjük fel a hazai akciókat, komoly munkában a móravárosi védelem.
86'
Károlyi is lehetőséget kapott a kékeknél, Kóródi jött le.
83'
GÓÓÓL 4-1! Nem sokáig bizakodhattak a látogatók. A csereként beállt Szabó Norbert lépett ki védői közül, elsőre Kertészbe püfölte a bogyót, a kipattanónál viszont már nem hibázott.
80'
Faragó érkezett A. Preduti helyett az apátfalviaknál.
79'
GÓÓÓL 3-1! Találattá érett a vendégek erőfeszítése. Magyar Béla tört előre a bal oldalon, beadása mindenki előtt elszállt, ám a hosszún érkező Petrusán Balázsnak éppen jó lett, aki 3 méterről hatalmas gólt ragasztott a hálóba.
78'
Szép szóló után Laczi Zoltán 20 méterről eresztett el egy sistergős bombát, Horváth Gergő, az Apátfalva portása a léc alól tolta ki nagy bravúrral.
75'
Újabb szegedi változtatás: Balog le, Ferenczi be.
73'
GÓÓÓL 3-0! Megpecsételődni látszik az éllovas sorsa. Egy pompás apátfalvi kontra végén jobbról szállt befelé a beadás, két támadóra csak egy védő jutott, aki rosszul oldotta meg a feladatot, a lecsorgó lasztit közelről Langó Nándor vágta a kapuba.
70'
Kovács helyére Sövényházi érkezett a vendégeknél.
69'
A középpályán adogatnak a móravárosiak, megpróbálják feltörni a reteszt, de eléggé tanácstalanok, nagyon szervezett ma az Apátfalva. Beléptünk a meccs utolsó negyedébe, s két góllal vezetnek a hazaiak.
65'
Kettős cserével frissített a mostanság védekezésre kényszerülő Apátfalva. Juhász és Antal hagyta el a játékteret, Langó és Szabó jelentkezett a folytatásra.
61'
Szeri Lászlót a tizenhatos vonalánál szabálytalanul szerelték a hazaiak, szabadrúgással folytatódhatott a játék, azaz nem belül történt az eset. Laczi Zoltán ívelt befelé, tisztáztak a kékek.
59'
Hazai kapufára szegedi helyzetek. Jenei Csaba löketét a kapus hárította, Balog Tibor próbálkozása mellé ment.
56'
Apátfalvi szöglet után Kóródi Márk érkezett nagyszerűen, fejese a felső lécen csattant, a lehulló lasztit mentették a védők.
55'
Laczi Zoltán 35 méteres szabadrúgása nem sokkal ment fölé, a csereember azt használta ki gyorsan, hogy nem figyeltek a védők. Összességében elmondható, hogy támadnak a szegediek, de akcióikat jól szűri a tizenhatos környékén az Apátfalva.
50'
Összeszedettebbé vált, rohamoz a Kinizsi. Megtörténtek az első cserék is. Hazai oldalon Lúczót Iosif Preduti, míg odaát Valkai Zoltánt Laczi Zoltán váltotta.
46'
Rögtön az első percben móravárosi lehetőség. Jenei Csaba jobb oldali szabadrúgása után Gerebicz Attila nem sokkal fejelt fölé.
46'
Az Apátfalva hozta játékba a labdát a második felvonás nyitányaként. A szünetben egyik fél sem hajtott végre cserét.
SZÜNET!
45'
Vége az első játékrésznek. Megérdemelten vezetnek az apátfalviak, sokkal fegyelmezettebben és agresszívebben futballoznak ellenfelüknél, a Móraváros nem találja a játékát.
41'
Valkai Zoltán révén a vendégek is begyűjtöttek egy sárga cédulát.
40'
Kemény, rengeteg szabálytalansággal tarkított, test-test elleni küzdelem bontakozott ki mezőnyben a második hazai találatot követően. A kapuk most nem forognak veszélyben.
35'
Preduti sárgult be reklamálásért, ez sovány vigasz a kétgólos hátrányban focizó listavezetőnek.
33'
GÓÓÓL 2-0! Ami késik, nem múlik, megduplázta előnyét az Apátfalva. Valkai Zoltán rosszul ért a labdához, ami így Kóródi Márk elé pattant, ő egyedül vezette a kapusra, ám nem lőtt, hanem Kertész mellett befelé passzolt, az érkező Antal Balázsnak pedig már nem volt nehéz dolga, könnyedén helyezett az üresen tátongó ketrecbe.
31'
Ács Norbert kapott sárgát a hazai alakulatból egy a középpályán bemutatott kemény belépőjéért.
28'
Tóth Ádám hosszú indítását Rakity György vette át, majd kilőtte a jobb sarkot. Ennek ellenére maradt az 1-0, mert az asszisztens lest jelzett. A hazaiak nagyon hevesen tiltakoztak, ám nem tudták meggyőzni a játékvezetőt.
27'
Most jobbára a középpályán folyik a játék.
24'
Ezúttal az Apátfalva hagyott ki ziccert. Predutit ugratták ki a társak, egyedül tört előre, Kertész jó ütemben mozdult ki elé, s bravúrral védett.
23'
Kicsit visszább rendeződtek most a hazaiak, felbátorodott a Móraváros. Óriási egyenlítési lehetőség is adódott a vendégek előtt, amit elpuskáztak. Balog Tibort terítették le a kékek, Petrusán gyorsan elvégezte a szabadrúgást, centerezése 5 méterre a ketrectől Szerit találta egyedül, ő azonban nem találta el jól a labdát, kísérlete mellé szállt.
18'
Meg kell állapítanunk, idegesen futballoznak a szegediek, valahogy nem találják az összhangot. Az Apátfalva remekül szűri meg a középpályán a felfejlődő Kinizsi-támadásokat. Miközben ezt írjuk, Varga Pál veszít labdát hátul, Rakity György megpróbálja átemelni a portást, Kertész hárít, a kipattanót pedig Kóródi Márk vágja fölé.
13'
Tízperces hazai dominancia után magához tért a Móraváros is. Előbb Petrusán Balázs cselezgetett a tizenhatos vonalánál, de a lövésre elfogyott az ereje, gyakorlatilag hazaadta a labdát a kapusnak, majd röviddel ezután Magyar Béla nagyszerűen ívelt be egy jobb oldali szabadrúgást, Szeri László sarokkal továbbította kapura, egy védő viszont ki tudta pöckölni a bogyót még a gólvonal előtt.
8'
Letámad az Apátfalva, már a labdakihozatalt is igyekszik meggátolni, s eddig sikerrel teszi. Beszorult a Kinizsi. Sándor 35 méteres szabadrúgása nem jelentett veszélyt a kapura, azt követően sokpasszos akció végén Adrian Preduti durrantotta rá ugyancsak vagy 35 méterről, ez a löket is mellé szállt.
3'
GÓÓÓL 1-0! Gyorsan vezetést szerzett az Apátfalva. Antal Balázs végzett el szabadrúgást balról, az alapvonal közeléből. Élesen nyeste befelé, többen is érkeztek, megzavarva Kertész Norbert kapust, kinek kezei között a hálóba vágódott a labda.
1'
A vendégek kezdték a meccset.
14.45: Köszöntjük Önöket Apátfalváról, ahol a tabella második helyén álló hazai együttes az éllovas Móravárossal csap össze. Kék mezben, kék nadrágban, narancssárga sportszárban a pályaválasztó, tiszta pirosban a látogatók. Két roppant motivált alakulat találkozik, mindkét legénység nagyon fogadkozik, hogy begyűjti a három pontot a rangadón. Közvetítésünk 15 órakor indul, miután Farkas Szilveszter sporttárs a sípjába fúj!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.