Írjon nekünk

Sport

Kézilabda: csak a Vásárhely nyert a női NB II-ben

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

A női kézilabda NB II dél-keleti csoportjának 5. fordulójában a makóiak sima, a kistelekiek súlyos vereséget szenvedtek idegenben, egyedül a hazai pályán szereplő vásárhelyieknek sikerült győzniük és veretlenségüket megőrizve harmadikok a tabellán.

A kistelekiek a bajnokesélyessé előlépett szarvasiak vendégei voltak. A hazaiak ragyogó kapusteljesítménnyel párosuló “feszes” védekezése és pontos támadásvezetése azt eredményezte, hogy a 18. percben már 11-2-re vezettek. Szünet után olykor már húsz gól is volt a különbség a két együttes között, de az utolsó tíz percben a többségében cseresorát szerepeltető hazaiak ellen a kistelekieknek sikerült némileg kozmetikázni az eredményt.

Balul sikerült a makóiak orosházi vendégszereplése is. Az első harminc perc után még élt a vendégek reménye a pontszerzésre, de szünet után a hazaiak akarata érvényesült. A makóiaknál Kovács Anita szinte egyedül húzta csapatát, míg orosházi oldalon Szöllősi (6), Zvolenszky (5), Gregus (5), Tóth B. (4) és Kránitz (4) is gólerősen játszott, így megérdemelten nyertek. A nyolc gólos vereséget követően nem véletlenül fakadt ki a Maros-partiak edzője, Baunok Bernadett.

A négy forduló után – egy szabadnappal – még veretlen vásárhelyiek ezúttal az NB I-es junior bajnokságban is szereplő játékosokat felvonultató Békéscsaba második gárdáját fogadták. A találkozó első perceiben felváltva estek a gólok (8. perc: 3-2), majd ezt követően remek tíz percet produkálva, Tószegi vezérletével hat gólos előnyre tettek szert (19. perc: 11-5) a hazaiak. A félidő utolsó tíz perce viszonylag kevés gólt hozott, a vásárhelyiek megtartották előnyüket. Szünet után kiválóan kezdtek Hegyi Diáék és kilenc perc alatt nyolcra nőtt a két csapat közötti különbség (39. perc: 16-8). A folytatásban azonban meghatározó cserejátékosok hiányában egyre fáradtabban és sok hibával játszott a HLKC, ezt megérezve a vendégek a kiválóan lövő Mihálffy Adrienn vezérletével fokozatosan dolgozták le hátrányukat (47. perc: 18-13, 50. perc: 19-16, 55. perc: 21-19). Öt perccel a vége előtt úgy tűnt, hogy a csabaiaknak sikerül ponttal, vagy pontokkal távozniuk Vásárhelyről, de előbb Manga Fruzsina lőtt rendkívül fontos gólt, majd 22-21-nél a mezőny legeredményesebb játékosa, Tószegi Krisztina újra betalált és az erre érkezett vendég válasz már nem ért pontot.

Női kézilabda NB II dél-keleti csoport, 5. forduló:

Szarvasi NKK – Kisteleki KK 33-18 (16-5)
Szarvas. Vezette: Hovány I., Ubornyák Z.
Kistelek: Száva – Jeremiás 1, Kertész, Csányi 4, Bárkányi 5, Sándor F., Sándor P. 5(2). Csere: Gera (kapus), Juhász 2, Sándor L. 1, Tóth.

Onozó István edző: “Ezen a mérkőzésen csapatomnak semmi nem sikerült, gyengén játszottunk.”

Juniorok: Szarvasi NKK – Kisteleki KK 26-39 (16-21)

Orosházi NKC II. – Maros-menti NKSE 33-25 (17-15)
Orosháza. Vezette: Sándor Gy., Szabó B.
Makó: Dani – Szebehelyi 3, Kovács A. 13(4), Sárkány 2, Kürti 3, Kozserán B. 1, Matyi. Csere: Cseh (kapus), Fodor 1, Práger 1, Nagy 1, Méreg, Gyenge.

Baunok Bernadett edző: “Remélem pár játékosom elgondolkodik hozzáállásán. Úgy gondolom, nem ezt érdemlik a minket elkísérő, végig lelkesen és sportszerűen buzdító szurkolóink.”

Juniorok: Orosházi NKC II. – Maros-menti NKSE 20-20 (7-10)

Hódmezővásárhelyi LKC – Békéscsabai ENKSE II. 23-22 (13-7)
Hódmezővásárhely. Vezette: Jákri Á., Turák L.
Vásárhely: Tóth O. – Manga F. 5, Hegyi D. 4, Török B. 4 (2), Gaál 1, Tószegi 8, Sajtos 1. Csere: Molnár M., Kothencz (kapusok), Szabó P., Krumesz, Blaskovics G., Bálint A., Becsei, Török M.

Gaál Adrienn játékos-edző: “Sajnos az elmúlt héten a Szeghalom elleni idegenbeli találkozón is hasonló volt a helyzetünk, mint most a csabaiak ellen, hiszen egy remek első félidőt követően szünet után már koránt sem sikerült úgy teljesítenünk, ahogy reméltük. Kétségtelen, hogy rutinos játékos nincs a cseréink között, hiszen a padon szinte kizárólag nagyon fiatalok ülnek, ennek ellenére úgy látom, hogy sokkal több bizalmat kell nekik is adnom és jobban bele kell nyúlnom a cserékkel a mérkőzésekbe a kezdősorban játszók tehermentesítése érdekében. Ezen a találkozón néha akadozott ugyan a támadójátékunk, de szerencsére most ez is belefért és nagyon értékes két pontot szereztünk. Küzdeni tudásból ismét jelesre vizsgáztunk.”

Juniorok: Hódmezővásárhelyi LKC – Békéscsabai ENKSE II. 22-28 (15-17)

Az 5. forduló további eredményei: Csorvási SK – Lajosmizse NKK – 32-29, KSI SE – Túrkevei VSE-Lehler 16-26, a Szeghalmi NKC szabadnapos volt.

A bajnokság állása:
1. Szarvasi NKK 9 pont/5 mérkőzés
2. Orosházi NKC II. 8/5
3. Hódmezővásárhelyi LKC 7/4
4. Maros-menti NKSE 6/5
5. Lajosmizse NKK 5/5
6. Csorvási SK 4/4
7. Békéscsabai ENKSE II. 4/5
8. Szeghalmi NKC 3/4
9. Túrkevei VSE-Lehler 2/4
10. Kisteleki KK 2/4
11. KSI SE 0/5

A hétvégén nem lesz forduló a női NB II-ben, a két hét múlva sorrakerülő 6. forduló párosítása: Kisteleki KK – KSI SE (november 02 szombat 15.00 Kisteleki Sportcsarnok), Maros-menti NKSE – Csorvási SK (november 02 szombat 17.00 Makói sportcsarnok), Lajosmizse NKK – Hódmezővásárhelyi LKC (november 02 szombat 18.00), Békéscsabai ENKSE II. – Szeghalmi NKC, Túrkevei VSE-Lehler – Orosházi NKC II. A Szarvasi NKK szabadnapos lesz.

Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv

Sport

Erős trió a szegedi női kézilabdában: Zubai, Vadkerti, Laluska

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Bemutatta új edzőjét és meghosszabbította névadó szponzori szerződését a SZNKE.

Tovább olvasom

Hírzóna

Felújítják a Makó és Apátfalva közötti túraútvonalat

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

A Makói Természetbarát Sportegyesület jóvoltából.

Tovább olvasom

Hírzóna

Visszatérhetnek a nézők a sportrendezvényekre

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Szigorú óvintézkedések betartásával.

Tovább olvasom

Aktuál