Közélet

Vajdaságban az iskolai oktatással harcolnak az abortusz ellen

Vajdaságban az iskolai oktatással harcolnak az abortusz ellen

2013. szeptember 11., szerda
Vajdaságban az iskolai oktatással harcolnak az abortusz ellen

Vajdaságban az iskolai oktatás lehetőségeit is ki akarják használni annak érdekében, hogy csökkentsék a terhességmegszakítások számát, amely a tartományi kormányzat hivatalos adatai szerint évente már eléri az ötvenezret, de egyes becslések szerint akár ennek a kétszeresét is.

A hét eleje óta számtalan szerbiai tömegtájékoztató eszköz ismertette

Bojan Pajticnak

, a tartományi kormány elnökének azt a bejelentését, miszerint Vajdaság 10 iskolájában bevezetik a szexuális felvilágosítás tantárgyat, hogy így is elősegítsék a nem kívánt terhesség megakadályozását a fiatalok körében. A politikus által ismertetett adatok szerint Vajdaságban évente 17 ezer gyerek születik, miközben a művi vetélések száma ennek a háromszorosa. A tartományi vezetés szerint a nyugat-európai országokban jól szervezett szexuális nevelés van, ezért ott igen alacsony az abortuszok száma is. A szakorvosok azt mondják, a párok 16-18 százaléka meddőséggel küzd, ennek egyik oka lehet egy korábbi terhességmegszakítás is. Szerbia lakossága évente több mint 30 ezer fővel csökken, az állam és a különböző szervezetek is népességnövekedést serkentő programot indítottak a természetes fogyás megállítása érdekében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.