Rönköt dobtak és karikába gurítottak Szőregen + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szoereg_rohonyi_domb_mj 015Szombaton sportos rendezvénnyel várták Szőregen a deszki falunapok látogatóit. Kicsik és nagyok gurultak át a szomszédos településről, hogy kipróbálhassák magukat a rönkdobálásban és a gurítóversenyben.

„Három évvel ezelőtt egy deszki képviselő kitalálta, hogy útjára indít egy olyan sport-mozgalmat, aminek keretében biciklivel, görkorcsolyával, vagy akár rollerrel meglátogatják a környező településeket. Amikor megkerestük Szőreg és Klárafalva településvezetőit, örömmel fogadták a kezdeményezést. Az első alkalommal 80-an csatlakoztak, idén körülbelül 200 főt várnak” – foglalta össze Király László, Deszk polgármestere a szőregi szomszédolását.

A gyerekeket és idősebbeket megmozgató rendezvényre rönkdobálással és karikába gurító versennyel várták. Ottjártunkkor a farönk dobálás vonzotta a legtöbb érdeklődőt. Ezt Keresztesné Halász Katalin, a helyi Kossuth Lajos Általános Iskola testnevelő tanára és részönkormányzati tag is megerősítette, összesen 38-an mérettették meg magukat. A kicsik és a nagyok külön számban indultak, először egy próbadobással mérhették fel a pályát, de a második lökés eredménye már felkerült az eredmények közé. A versenybíró elárulta, az indulók technikája egyénileg változik, a gyerekek inkább két kézzel dobnak, a gyakorlottabb felnőttek pedig egy kézzel löknek.

szoereg_rohonyi_domb_mj 004

„Az első falunap Szőregre kihelyezett eseménye után találtam ki a rönkdobálást. A tavalyi évben – akárcsak idén – nagy sikere volt. Az eredményeket délután, Deszken sorsolják ki. A helyi művelődési ház munkatársai olyan emléklapokat állítottak ki, mely tartalmazza Szőreg nevezetességeit, így az Emese-kutat és az Árpád-kori templomromot” – tájékoztatta portálunkat Rózsavölgyi József, Szőreg önkormányzati képviselője.

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Fidesz: a Hajdú-Béten kívül más áldozatai is voltak Bajnai üzleti múltjának

Default thumbnail
Következő sztori

Balog: az egyházi iskolarendszer bizonyított Magyarországon

Legutóbbi hasonló cikkek