Sport

Román-magyar: Botrány a lelátón, verekedés a belvárosban (FRISSÍTVE) + VIDEÓ

Román-magyar: Botrány a lelátón, verekedés a belvárosban (FRISSÍTVE) + VIDEÓ

2013. szeptember 6., péntek
Román-magyar: Botrány a lelátón, verekedés a belvárosban (FRISSÍTVE) + VIDEÓ
Román-magyar - Magyar szurkolók Bukarestben

Gyenge játékkal sima vereséget szenvedett a botrányoktól sem mentes vb-selejtezőn a magyar csapat Bukarestben. Este a stadionban, délután Bukarest belvárosában voltak összetűzések a magyar szurkolók és a román csendőrség között.

22.00 Sima román győzelem

A magyar válogatott másfél perc után gólt kapott a román csapattól, innentől végig a hazaiak irányítottak, esélyünk nem volt a felzárkózásra. 3-0-ás eredménnyel zárult a mérkőzés.

19.40 Verekedés a lelátón is

Verekedés tört ki a magyar szurkolók szektorában a 20 órakor kezdődő román-magyar labdarúgó világbajnoki selejtező előtt. A vendég drukkerek megindultak a hazaiak irányába, a két tábor közé felállított fémkordonokat szétdobálták. A helyi biztonsági erők megpróbálták őket visszatartani, de kevés sikerrel jártak, a rohamrendőrök viszont néhány pillanat múlva megérkeztek, és gumibotokkal, valamint könnygáz bevetésével visszaszorították a randalírozókat. A rendőrség ezután sorfalat alkotva figyelte a magyar szurkolókat.

Korábban írtuk:

Összecsaptak a csendőrökkel a szurkolók

Összecsapott a csendőrökkel Bukarest történelmi belvárosában a magyar szurkolók egy csoportja, később a szurkolói különvonaton utazó szurkolók is dulakodásba keveredtek a csendőrökkel: mindkét esetben gumibotozással, könnygáz bevetésével, a szurkolók elszállítása nyomán állították helyre a rendet. Más helyszíneken román szurkolók bántalmaztak magyarokat. A történelmi városrészben történ incidensnél a román hírtelevíziók élő közvetítéséből az látszott, hogy Magyarország feliratú, egyforma fekete pólóba öltözött férfiak dulakodnak az őket gumibotozó román csendőrökkel. A számos sörözőnek otthont adó városnegyed utcáin a drukkerek székeket dobáltak, a csendőrség pedig könnygázt vetett be ellenük. A szurkolói csoportot autóbuszokba terelték és elvitték a helyszínről. A csendőrség szóvivője szerint senki sem sérült meg, és sikerült helyreállítani a rendet.

A különvonaton érkezők is összecsaptak a csendőrökkel

Helyi idő szerint 16 óra körül érkezett meg a bukaresti Északi pályaudvarra az előző este Budapestről indult szurkolói különvonat, amelyen a péntek esti román-magyar világbajnoki selejtező labdarúgó mérkőzésre érkeztek a drukkerek. A rajta utazók egy csoportja szóváltásba keveredett, majd összecsapott a román csendőrséggel. A nagy erőkkel készültségben álló csendőrség rövid dulakodás után autóbuszokba terelte, és elszállította a hangoskodó szurkolókat. A különvonatot magyarokat gyalázó, "bozgori" (hazátlan) skandálással fogadták a bukaresti Északi pályaudvaron összegyűlt kíváncsiskodók, amire a magyarok közül többen "cigányok" kiabálással" és sörösüvegek dobálásával válaszoltak. A pillanatokon belül kialakult dulakodás során a magyar szurkolók ellen gumibotokat és könnygázt vetett be a csendőrség, majd beterelte őket az odakészített buszokba. A csendőrség szóvivője szerint sikerült az agresszív szurkolókat elkülöníteniük, "akik nem fogják a stadionban látni a meccset". A vonat indulásának hangulatát az alábbi videón is megörökítették: http://www.youtube.com/watch?v=FCNGVd3ql5s

Betörték egy magyar rendszámú mikrobusz szélvédőjét

Közben a Maros megyei rendőrségtől az MTI megtudta: Román szurkolók egy csoportja betörte egy magyar rendszámú mikrobusz szélvédőjét a Segesvár-Brassó országúton a Maros megyei Szászkézd (Seschiz) környékén - közölte az MTI-vel a Maros megyei rendőrség. "Nem tudjuk miért álltak meg, és volt-e szóváltás közöttük. A román csoport néhány dobozt dobott a magyar rendszámú gépkocsi felé és betörték két ablakát. A rendőrséget egy órával később értesítették, és rongálás miatt tettek feljelentést a segesvári rendőrségen" - mondta Gabriela Stoica rendőrségi szóvivő. Bukarest központjában a csoporttól leszakadt egyik magyar szurkolót verték meg ismeretlenek: a sértett kisebb sérülést szenvedett, amit a kihívott mentőautóban azonnal elláttak - közölte a Mediafax hírügynökség.

Külügyminisztérium: a szurkolók tartsák be Románia törvényeit!

A magyar Külügyminisztérium elvárja minden Romániában tartózkodó magyar futballszurkolótól, hogy sportszerűen buzdítsa a magyar válogatottat és tartsa be Románia törvényeit. A Külügyminisztérium péntek délutáni, az MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozza azt is, hogy elvárják a Magyar Labdarúgó Szövetségtől, hogy kísérje és védje meg a magyar szurkolókat, illetve azonosítsa be azokat, akik rendbontást vagy törvénytelenséget követnek el. "A román hatóságoktól pedig azt várjuk el, hogy törvényesen es csak azokkal szemben járjanak el akik valóban kihágást követnek el. Elvárjuk, hogy tartózkodjanak bármiféle nemzetiségi megkülönböztetéstől" - fogalmaz a közlemény. Péntek délután Bukarest történelmi belvárosában összecsapott a csendőrökkel a magyar szurkolók egy csoportja, később a szurkolói különvonaton utazó szurkolók is dulakodásba keveredtek a csendőrökkel. Mindkét esetben gumibotozással, könnygáz bevetésével, a szurkolók elszállítása után állították helyre a rendet. Más helyszíneken román szurkolók bántalmaztak magyarokat. A történelmi városrészben történt incidensnél a román hírtelevíziók élő közvetítéséből az látszott, hogy Magyarország feliratú, egyforma fekete pólóba öltözött férfiak dulakodnak az őket gumibotozó román csendőrökkel. A számos sörözőnek otthont adó városnegyed utcáin a drukkerek székeket dobáltak, a csendőrség pedig könnygázt vetett be ellenük. A szurkolói csoportot autóbuszokba terelték és elvitték a helyszínről. A csendőrség szóvivője szerint senki sem sérült meg, és sikerült helyreállítani a rendet.

Négy magyar szurkolót szállítottak kórházba

Három magyar szurkolót fejsérülések miatt, egy negyediket pedig rosszullét miatt szállítottak kórházba pénteken Bukarestben - közölte pénteken a Mediafax román hírügynökség.

Román-magyar - Magyar szurkolók Bukarestben

A hírügynökség szerint az agyrázkódással diagnosztizált három szurkolót a Nemzeti Arénától vitték kórházba, a negyedik férfi viszont már a bukaresti Északi pályaudvaron rosszul lett. Oda érkezett az a vonat, amely mintegy ezer magyar szurkolót szállított Bukarestbe. A pályaudvaron a szurkolók egy része összecsapott a román csendőrökkel. A román rendőrség több magyar szurkolót előállított, de egyelőre nem lehet tudni, hány személyről van szó. Georgian Enache, a román csendőrség szóvivője az MTI-nek elmondta, csak a péntek esti román-magyar meccs után közlik a pontos számot. Hozzátette: az előállított személyek nem vehetnek részt a mérkőzésen. Szintén a csendőrség szóvivője közölte, hogy körülbelül három órával a mérkőzés előtt a stadion közelében román szurkolók egy csoportja is összecsapott a rendfenntartókkal. A román drukkerek meg akarták közelíteni a magyar szurkolóknak fenntartott úgynevezett fanzone-t, de a rendőrök ezt megakadályozták. A román szurkolók ekkor kövekkel dobálták meg a rendfenntartó erőket, és több személygépkocsit megrongáltak. A román média pénteken nagy teret szentelt a magyar szurkolóknak. Úgy vélték, hogy a magyarok eleve harci szándékkal érkeztek a román fővárosba, és "rendkívül agresszíven" viselkedtek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.