Gazdaság

Ki mit tud? - középiskolások pénzügyekről és gazdaságról

Ki mit tud? - középiskolások pénzügyekről és gazdaságról

2013. szeptember 23., hétfő
Ki mit tud? - középiskolások pénzügyekről és gazdaságról
penzbillentyu

Középiskolásoknak indítanak országos pénzügyi és gazdasági vetélkedőt. A cél, hogy felmérjék a diákok műveltségét.

Az utóbbi években, mikor a médiából naponta értesülünk a gazdasági válság hátasairól és hosszútávú következményeiről, érdemes felmérni, hogy a jövő generációja hogyan szűri meg ezeket az információkat. Az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség, a Takarékbank és az OTIVA újszerű kezdeményezéssel rukkolt elő, először rendeznek Magyarországon országos középiskolai pénzügyi- és gazdasági versenyt. A szervezők nem csak a gazdasági képzésben résztvevő iskolák diákjait szeretnék megszólítani, hanem mindenkit, hiszen az általános pénzügyi és gazdasági műveltségüket szeretnék lemérni. A iskolákból négy fős csapatok mérettethetik meg magukat, a fejenként 100 ezer forintos pénzjutalomért és okostelefonért. A verseny első állomása a jelentkezés, melyre még szeptember 30-ig van lehetőség. A 14 és 20 év közötti középiskolásoknak nem kell egy osztályból érkezniük, külön évfolyamok diákjai alkothatják a csapatot, csupán annyi a kikötés, hogy egy intézményből regisztráljanak. Október közepén, a kétfordulós internetes előselejtezőn, a 100 legjobbnak bizonyult team feljut a 19 megyei és fővárosi versenyekre. Közülük a 20 győztes, illetve az országos összesített pontszám szerinti legjobb 8 kap helyet a november végi 7 helyszínes regionális középdöntőbe. Az innen kikerült győztesek 7 csapatos döntőbe kerülnek, ahonnan a további legjobb 4 részt vehet a december közepén tartandó budapesti döntőn. A versenyfeladatokat

Bod Péter Ákos

, egykori gazdasági miniszter és jegybankelnök koordinálta, de segítségére volt még

Kovács Árpád

, a Költségvetési Tanács elnöke,

Asztalos László

pénzügypolitikus,

Halm Tamás

, a Magyar Közgazdasági Társaság főtitkára, valamint

Vígvári András

, a Budapesti Gazdasági Főiskola tudományos rektorhelyettese. Jelentkezésért és bővebb információkért az esemény honlapjára látogassanak:

ITT

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.