/

Ki mit tud? – középiskolások pénzügyekről és gazdaságról

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

penzbillentyuKözépiskolásoknak indítanak országos pénzügyi és gazdasági vetélkedőt. A cél, hogy felmérjék a diákok műveltségét.

Az utóbbi években, mikor a médiából naponta értesülünk a gazdasági válság hátasairól és hosszútávú következményeiről, érdemes felmérni, hogy a jövő generációja hogyan szűri meg ezeket az információkat. Az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség, a Takarékbank és az OTIVA újszerű kezdeményezéssel rukkolt elő, először rendeznek Magyarországon országos középiskolai pénzügyi- és gazdasági versenyt.

A szervezők nem csak a gazdasági képzésben résztvevő iskolák diákjait szeretnék megszólítani, hanem mindenkit, hiszen az általános pénzügyi és gazdasági műveltségüket szeretnék lemérni. A iskolákból négy fős csapatok mérettethetik meg magukat, a fejenként 100 ezer forintos pénzjutalomért és okostelefonért.

A verseny első állomása a jelentkezés, melyre még szeptember 30-ig van lehetőség. A 14 és 20 év közötti középiskolásoknak nem kell egy osztályból érkezniük, külön évfolyamok diákjai alkothatják a csapatot, csupán annyi a kikötés, hogy egy intézményből regisztráljanak. Október közepén, a kétfordulós internetes előselejtezőn, a 100 legjobbnak bizonyult team feljut a 19 megyei és fővárosi versenyekre. Közülük a 20 győztes, illetve az országos összesített pontszám szerinti legjobb 8 kap helyet a november végi 7 helyszínes regionális középdöntőbe. Az innen kikerült győztesek 7 csapatos döntőbe kerülnek, ahonnan a további legjobb 4 részt vehet a december közepén tartandó budapesti döntőn.

A versenyfeladatokat Bod Péter Ákos, egykori gazdasági miniszter és jegybankelnök koordinálta, de segítségére volt még Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke, Asztalos László pénzügypolitikus, Halm Tamás, a Magyar Közgazdasági Társaság főtitkára, valamint Vígvári András, a Budapesti Gazdasági Főiskola tudományos rektorhelyettese.

Jelentkezésért és bővebb információkért az esemény honlapjára látogassanak: ITT.

Előző sztori

Az állam felelőséget vállal a gyermekek neveléséért

Következő sztori

Szerb búcsú Szőregen – már csak 15-en maradtak az 1600-ból + FOTÓK