Szegeden adnak hangversenyt a kassai filharmonikusok

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kassa mint Európa ez évi kulturális fővárosa szombaton Szegedre látogat legnevesebb együttesével, a Kassai Állami Filharmonikus Zenekarral. Az eseménynek a Szegedi Nemzeti Színház ad otthont, ahol Antonín Dvořák egyik, hazánkban ritkán játszott műve is felcsendül.

kassai_filharmonikusok_zenekar_komolyzenei_fellepes

2013-ban Kassa nyerte el Európa Kulturális Fővárosa címet, ebből az alkalomból a város együttese, a Kassai Állami Filharmonikus Zenekar hazánkban vendégszerepel a Szlovák Köztársaság Békéscsabai Főkonzulátusa és Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata szervezésének jóvoltából. Augusztus 31-én 19 órától a Szegedi Nemzeti Színházban Antonín Dvořák – Legendák című 1-5, Op. 59 alkotását, valamint Mirko Krajčí – A szó üzenete című művét hallhatják a komolyzene kedvelői. A fellépésen Marián Lejava vezényel Ľudovít Ludha (tenor) és Gustáv Beláček (basszus) közreműködésével.

Az együttes első állomása Békéscsaba, majd onnan érkeznek Szegedre. A koncert különlegessége, hogy a közönség a cseh zeneszerző kevésbé ismert művét, a Legendákat is hallhatja – tudtuk meg Gyüdi Sándortól, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatójától. Hozzátette, a hangverseny részben kultúrdiplomáciai jelentőségű esemény is, mely alapjául szolgál a szlovák-magyar baráti viszonynak.

Jegyek a Szegedi Nemzeti Színház Jegyirodájában válthatók. További részletekért látogasson el a színház honlapjára.

Előző sztori

Varga Mihály: a gazdasági életben is el kell ismerni a teljesítményt

Következő sztori

Ötmillió forintot kapnak az idei Prima-díjasok