Közélet

Fidesz: személyi és hatalmi kérdésekről szól az egyeztetés a baloldalon

Fidesz: személyi és hatalmi kérdésekről szól az egyeztetés a baloldalon

2013. augusztus 21., szerda
Fidesz: személyi és hatalmi kérdésekről szól az egyeztetés a baloldalon

A Fidesz szerint sumákolás folyik a baloldalon zajló egyeztetésekről, amelyek nem az embereket és a családokat érintő ügyekről, hanem személyi és hatalmi kérdésekről szólnak csupán.

Erről

Zsigó Róbert

, a nagyobbik kormánypárt szóvivője beszélt szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. Felidézte, hogy a múlt hét végén jelent meg az Indexen egy írás, mely szerint a baloldal újabb alkudozási állomása zárult sikertelenül. Hozzátette: továbbra sem tudni, hogy a "bukott baloldal" hetek óta tartó, zárt ajtók mögötti alkudozási folyamatáról miért nem számolnak be. Úgy tűnik, sumákolnak, ez már "az egyeztetések egyeztetésének az egyeztetése", ideje lenne, ha konkrétumokról beszélnének - jegyezte meg. A szóvivő azt mondta: nem az embereket, családokat érintő ügyekről, hanem csak személyi és hatalmi kérdésekről szól az egyeztetés, és egyes hírek szerint abban sem sikerült megállapodniuk, miről is kellene tárgyalniuk. A magyar emberek ugyanakkor válaszokat szeretnének kapni, nem csak szivárogtatásokat, és félinformációkat. Kiemelte: kíváncsiak arra,

Mesterházy Attila

belement-e, hogy Bajnai Gordon eltörölje a rezsicsökkentést, rábólintott-e arra, hogy a családi adókedvezményeket elvegyék a magyar családoktól. Zavaros félinformációk szólnak arról, hogy több adókulcsot akarnak bevezetni, ami világosan adóemelést jelent - tette hozzá, hangsúlyozva: pontosan tudni szeretnék mennyivel növelnék újra az adót, és az megint elviszi-e a fizetések felét. Arra is választ kell adniuk, hogy hajlandóak lennének-e megtartani a Fidesz által elindított pedagógusbér-emelési programot, illetve, hogy mi lenne a magyar kisvállalkozások adókedvezményével, megint visszajönne-e a "multik, illetve offshore-lovagok világa". Zsigó Róbert úgy fogalmazott: ugyanazok egyezkednek, akiknek a szélsőséges és veszélyes gazdaságpolitikája már egyszer tönkretette az országot. Kijelentette, hogy 2002 és 2010 között, a Gyurcsány-Bajnai-kormányok idején megduplázódott a munkanélküliség, az államadósság, és két és félszeresére nőtt a családokat terhelő rezsi költsége. Hozzátette: egyszer már veszélybe sodorták Magyarországot, és most újra erre készülnek. A magyar emberek nem kérnek többet a bukott baloldal alkalmatlanságából és a sumákolásból - jelentette ki a fideszes politikus. A Dunaferr visszavásárlását érintő kérdésre megerősítette: a kormány minden segítséget megad a leépítésben érintett dolgozóknak. A kormánypárti politikus úgy tudja, hogy a kabinet még a héten vételi ajánlatot tesz a vállalatra, de pontos összeget nem tudott mondani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.