Közélet

Fidesz: a magyar emberek teljesítményét dicséri az IMF-hitel visszafizetése

Fidesz: a magyar emberek teljesítményét dicséri az IMF-hitel visszafizetése

2013. augusztus 12., hétfő
Fidesz: a magyar emberek teljesítményét dicséri az IMF-hitel visszafizetése

A Fidesz szerint a "bukott baloldal" alkalmatlansága miatt kellett Magyarországnak felvennie az IMF-hitelt, a visszafizetés azonban már a magyar emberek és az új kormány teljesítményét dicséri.

Ezt

Zsigó Róbert

, a kormánypárt szóvivője mondta hétfőn, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján arra reagálva, hogy az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) hétfőn átutalta az IMF-hitel még fennmaradt részét. A 2,15 milliárd euró (1,9 milliárd SDR) értékű tartozást 3 devizanemben - dollárban, euróban és angol fontban - fizette ki a magyar állam. A politikus úgy fogalmazott, minden magyar ember büszke lehet arra, hogy a kormány hétfőn a legutolsó fillérig visszafizette a

Gyurcsány-Bajnai

-kormányok által felvett hitelt. Szerinte mindez annak bizonyítéka, hogy Magyarország képes saját erőből, külső segítség nélkül is megállni a helyét, míg más országok továbbra sem boldogulnak és kénytelenek az IMF-hez fordulni, amivel még kiszolgáltatottabbá válnak. Kiemelte, három éve még Görögországgal egy lapon említették Magyarországot, ami nem is volt csoda, hiszen a "bukott baloldal szélsőséges és veszélyes" gazdaságpolitikája egyet jelentett a jövő felélésével. Miközben a Gyurcsány-Bajnai-kormányok megszorításokkal teli politikáját választó Görögország újabbnál újabb mentőövekre szorult, addig a 2010-ben alakult új magyar kormány gazdaságpolitikájával talpra állította az országot, amely egyre több területen teljesít jobban - mondta Zsigó Róbert. A fideszes képviselő szólt arról is, hogy a baloldal bár erkölcsileg csak 2010-ben bukott meg, az "IMF-hitel nélkül azonban már 2008-ban elsöpörte volna őket az igazság" és kiderült volna, alkalmatlanok a kormányzásra. Zsigó Róbert szerint ugyanis a Gyurcsány-Bajnai-kormányok hitel nélkül képtelenek lettek volna fizetni a nyugdíjakat, a közszférában dolgozók bérét és a szociális ellátásokat. Az IMF-hitelhez tehát a "bukott baloldal" szélsőséges politikája vezetett, mivel "saját zsebükön kívül legfeljebb a multik és a bankok zsebét tömték, a magyar családokét soha, a közpénzeket elherdálták, ellopták, alkalmatlanságukat pedig hitelekkel leplezték" - fejtette ki álláspontját a kormánypárt szóvivője. Hangsúlyozta továbbá, hogy a "bukott baloldal" mosta kezét és "egy fillért sem fizetett meg" az IMF-hitelből, az ugyanis a magyar embereket és a 2010-ben hivatalba lépett kormányt terhelte. A baloldal miatt kellett visszafizetni az IMF-hitelt, de a kormány nem értük, hanem a magyar családokért, fiatalokért, idősekért és vállalkozásokért tette ezt - húzta alá Zsigó Róbert.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.