Írjon nekünk

Közélet

Buszvárókat újítottak meg Szegeden és nyolc településen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

zarorendezveny02_gsÖsszesen nyolcvanegy buszvonalat érint Szegeden és nyolc környező településen az a beruházás, mely keretében buszfordulók, megállók és kerékpártárolók épültek, vagy újultak meg. A projekt révén naponta ötvenezer ember közösségi közlekedését tették kényelmesebbé.

„Szegednek és a város környezetében lévő településeknek a közös pályázatai az elmúlt években bebizonyították, érdemes együttműködni. A kistelepülésekről bejárók utazási minőségét tette kényelmesebbé ez a most záruló projekt” – közölte Solymos László. A napfény városában és nyolc közeli településen kilencvenhárom buszmegálló épült újjá vagy újult meg, ezzel naponta mintegy ötvenezer ember közlekedését teszik komfortosabbá. Az MSZP-s alpolgármester hozzátette, nyolcvanegy buszvonalat érint a fejlesztés, amelyen ötszázharmincnyolc járat közlekedik. A politikus szerint a beruházás jó hatással van a környező településekkel való együttműködésre.

Solymos portálunknak elmondta, Szegeden a városba bevezető utakon újultak meg megállók, például Sziksósfürdőnél, illetve a SZVSE pályánál. Ez utóbbi helyen a projektben egyedüliként interaktív utastájékoztató-rendszert alakítottak ki.

Zsombón buszvárókat újítottak meg a projekt keretében, a legforgalmasabb kilencet – tájékoztatott Gyuris Zsolt. A polgármestertől megtudtuk, az évtizedekkel ezelőtt épült megállók némelyikébe alig tudott már beállni a busz, szükségszerű volt rekonstrukciójuk. „Ahol volt használható elem, például a peron vagy a burkolat, azokat megtartottuk, de 90%-ban újjá kellett építeni. Most mindegyiknél akadálymentes feljárás, és a szép, fából készül buszváróknál már elkezdtük a növények telepítését is” – részletezte. A polgármester úgy saccol, a lakosok fele ingázik munkába vagy iskolába, igaz nem mindenki közlekedik busszal. Ezért sem mindegy, milyen körülmények között várakozhatnak az utasok.

zarorendezveny01_gs

Üllés első embere, Nagy Attila Gyula is elégedett, ahogy fogalmazott, régi álmuk teljesült. A külterületen megújított váróknál a közvilágítást is kiépítették, így sokkal biztonságosabbá vált a közösségi közlekedés. Algyőn nemcsak megállók, hanem az oda vezető út is megújult – erről már Herczeg József polgármester szólt a projektzáró sajtótájékoztatón. Fodor Imre, Forráskút polgármestere azt emelte ki, hogy fedett buszvárók épülhettek ki, és az akadálymentesítés révén biztonságosabbá vált a közlekedés. Deszken új buszfordulót építettek, ami Király László polgármester szerint lehetőséget nyújt arra, hogy bővítsék a települést érintő távolsági közlekedést, a lakosság igényeihez igazodva.

A Szegedi Kistérség Többcélú Társulása, mint főpályázó hat településével együttműködve, illetve konzorciumban Bordány, Forráskút, Üllés községek önkormányzatával és a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-vel több mint 315 millió forint támogatásban részesült.

Hírzóna

A makói Hagymatikumnak nincs szüksége önkormányzati támogatásra

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A gyógyfürdő erősödése más szolgáltatások fejlődését is magával hozta.

Tovább olvasom

Hírzóna

A kommunista diktatúrák áldozataira emlékeznek az Emlékpontban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Könyvbemutatókkal és rendhagyó történelemórával.

Tovább olvasom

Hírzóna

Vadászbált szerveznek Vásárhelyen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Hagyományteremtő szándékkal.

Tovább olvasom

Aktuál