Sport

Universiade: Joó Abigél arany-, Bor Barna ezüstérmes (FRISSÍTVE)

Universiade: Joó Abigél arany-, Bor Barna ezüstérmes (FRISSÍTVE)

2013. július 7., vasárnap
Universiade: Joó Abigél arany-, Bor Barna ezüstérmes (FRISSÍTVE)

Megvan a kazanyi Universiade első magyar aranyérme. A judósok mezőnyében, a -78 kg-os súlycsoportban, a magyar egyetemi sport arca, Joó Abigél aranyérmet nyert, miután a döntőben ipponnal legyőzte a francia Malongát.

A Szent István Egyetem hallgatója, a kétszeres Európa-bajnok, olimpiai 5. helyezett, a világranglistán második

Joó Abigél

az első körben görög ellenfelet ejtett ki, a negyeddöntőben a koreai Parkot, az elődöntőben a japán

Mami Umekit

búcsúztatta. Ez az Universiádék történetének 110. magyar aranyérme.

Bor Barna

45 perc múlva lép tatamira, szintén a döntőben. Meglehet a 111. elsőség is.

Bor Barna ezüstérmes

Bor Barna ezüstérmes let a kazanyi Universiádén. A cselgáncsozóknál, a +100 kilósok mezőnyében a Pécsi Tudományegyetem hallgatója, a vb- és Eb-ezüstérmes Bor Barna a dobogó második fokára lépett. A fináléban a koreai Gujam Cho intéssel bizonyult jobbnak. Barnának két, míg Cho-nak egy intése volt. A koreaival Bor Barna tavaly egyszer már találkozott, akkor is Cho nyert intéssel. A magyar judós az első fordulóban türkmén ellenfelet vert meg, a másodikban a mongol Enkhjargalt, a negyeddöntőben az egyiptomi Elsayedet, a 4 között pedig a kirgiz Krakovetskijt győzte le. Bor Barna a 2009-es belgrádi Universiádén bronzérmes lett. Ez az Universiádék történetének 89. magyar ezüstérme. A 2012-es londoni sikertörténet is cselgáncs éremmel kezdődött, mégpedig Csernoviczki Éva harmadik helyével. További eredmények: szintén cselgáncsban, Crjenics Miklós a 2. körben búcsúzott a -100 kilogrammosok súlycsoportjában. Egyetlen magyar ökölvívónk, Tóth László három menetben vereséget szenvedett grúz Jaba Koshitasvilitől, a 8 közé jutásért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.