Közélet

Újabb Tisza Volán-ösztöndíj az SZTE GTK-n

Újabb Tisza Volán-ösztöndíj az SZTE GTK-n

2013. július 19., péntek
Újabb Tisza Volán-ösztöndíj az SZTE GTK-n

A közlekedési cég a 2013/14-es tanévtől is egy elsőéves közgazdászhallgatónak nyújt az önköltség összegével megegyező támogatást hét féléven keresztül.

Vállalati, intézményi partnereivel együttműködésben 2013 őszétől is ösztöndíjakat kínál az államilag támogatott felsőoktatási rendszerből kimaradó elsőéveseinek a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara. A Tisza Volán Zrt. ismét ösztöndíjat alapított, ezúttal is egy tehetséges elsőéves diákot támogat. "Alapvetően az motivált bennünket, hogy az utóbbi időben kevesebb fiatal diplomás került be a vállalathoz, mint azt az egészséges korfa indokolta volna. Szeretnénk azonban megtartani a korábban kialakult szintet, arra törekszünk, hogy rátermett diplomásokat csábítsunk magunkhoz, ezért is építünk az egyetemi együttműködésre. Vállalati kultúránkra régóta jellemző, hogy a fiatalok valamilyen kötődéssel kerültek a céghez: ösztöndíjjal, tanulmányi szerződéssel segítettük őket már felsőfokú tanulmányaik során is, nálunk töltötték el gyakorlati idejüket. Erőteljesen kész és gyakorlott munkaerőként tudtuk aztán alkalmazni őket" – beszélt mozgatórugóikról

Szeri István

, a Tisza Volán Zrt. igazgatója. A közlekedési vállalat a 2012/13-as tanévben már ösztöndíjjal segített egy elsőéves GTK-s hallgatót, s a tapasztalatok kiválóak. Szeri István elmondta, választottjukkal a kar vezetése mellett ők maguk is nagyon elégedettek. Folyamatosan tartják vele a kapcsolatot, eljuttatják részére a vállalati kiadványokat, újságokat, több személyes találkozón cseréltek eszmét, s gyakorlatait is a cégnél végezte, illetve végzi a jövőben. Ami a legfontosabb, megfelel a Tisza Volán Zrt. szigorú feltételrendszerének, azaz nagyszerű eredménnyel végzi tanulmányait. A következő tanévtől támogatandó elsőssel szemben is hasonló követelményeket fogalmaznak majd meg. Újdonság, hogy a szerződéshez az idei esztendőtől kezdve az SZTE Tehetségpont is kapcsolódik. Szeri István szerint ez garancia arra, hogy az ösztöndíjrendszerben részt vevő hallgatók a legkiválóbb körülmények között fejlődhessenek, bontakoztathassák ki képességeiket. A szakszerű és tudományos megalapozottságú tehetséggondozásnak köszönhetően olyan pluszt kapnak a fiatalok, melyet később a céghez kerülve kamatoztatni tudnak. "Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy életpályamodellt vázoljunk fel az ifjú diplomásoknak. Akik hozzánk jönnek, számos szakterületen próbálhatják ki magukat a humánpolitikától kezdve a marketingen és a pénzügyön át egészen a kontrollingig. Természetesen ők is rendelkeznek bizonyos elképzelésekkel, de mi is folyamatosan figyeljük, ki melyik területre a legalkalmasabb, így növeljük cégünk hatékonyságát. Már a gyakorlati idő alatt is ennek megfelelően próbáljuk orientálni a diákokat. Aki a mi vállalati kultúránkon szocializálódik, sokkal értékesebb munkaerő lesz a Tisza Volán Zrt. számára, mint aki még gyakorlaton sem volt nálunk soha" – szögezte le az igazgató. Forrás:

SZTEinfo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.