Közélet

Pénzbüntetéssel sújtotta a bíróság Pitvaros vezetőit

Pénzbüntetéssel sújtotta a bíróság Pitvaros vezetőit

2013. július 8., hétfő
Pénzbüntetéssel sújtotta a bíróság Pitvaros vezetőit

Hivatalos személy által társtettességben elkövetett közokirat-hamisítás bűntette miatt pénzbüntetéssel sújtotta az első fokon eljáró Makói Járásbíróság hétfőn Pitvaros jegyzőjét, polgármesterét és a képviselő-testület két tagját - tájékoztatta Juhászné Prágai Erika, a Szegedi Törvényszék szóvivője az MTI-t.

A bíróság nem jogerős ítéletében a Csongrád megyei község polgármesterét és jegyzőjét 200-200 ezer, míg a két képviselőt 150-150 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte. Az ítélet szerint a vádlottak aláírták a 2011. május 20-i képviselő-testületi ülésről készült jegyzőkönyvet, amely szerint kilenc határozat elfogadásáról döntöttek. A testületi ülést azonban valójában nem tartották meg. A Makói Járásbíróság korábban tárgyalás mellőzésével eljárva 625-625 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta a négy férfit. A vádlottak tárgyalás megtartását kérték. A bíróság előtt a bűncselekmény elkövetését beismerték a vádlottak. Az ügyben eljáró bíró a vádlottakra kiszabott pénzbüntetés mértékét - azok személyi körülményeire való tekintettel - mérsékelte. Az ítéletet a vádlottak és védőik tudomásul vették, az ügyész három nap gondolkodási időt tartott fenn az esetleges fellebbezése bejelentésére, így az ítélet jelenleg nem jogerős.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.