Pénzbüntetéssel sújtotta a bíróság Pitvaros vezetőit

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hivatalos személy által társtettességben elkövetett közokirat-hamisítás bűntette miatt pénzbüntetéssel sújtotta az első fokon eljáró Makói Járásbíróság hétfőn Pitvaros jegyzőjét, polgármesterét és a képviselő-testület két tagját – tájékoztatta Juhászné Prágai Erika, a Szegedi Törvényszék szóvivője az MTI-t.

A bíróság nem jogerős ítéletében a Csongrád megyei község polgármesterét és jegyzőjét 200-200 ezer, míg a két képviselőt 150-150 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.
Az ítélet szerint a vádlottak aláírták a 2011. május 20-i képviselő-testületi ülésről készült jegyzőkönyvet, amely szerint kilenc határozat elfogadásáról döntöttek. A testületi ülést azonban valójában nem tartották meg.

A Makói Járásbíróság korábban tárgyalás mellőzésével eljárva 625-625 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta a négy férfit. A vádlottak tárgyalás megtartását kérték. A bíróság előtt a bűncselekmény elkövetését beismerték a vádlottak. Az ügyben eljáró bíró a vádlottakra kiszabott pénzbüntetés mértékét – azok személyi körülményeire való tekintettel – mérsékelte.

Az ítéletet a vádlottak és védőik tudomásul vették, az ügyész három nap gondolkodási időt tartott fenn az esetleges fellebbezése bejelentésére, így az ítélet jelenleg nem jogerős.

Előző sztori

A szuverenitást sérti a Tavares-jelentés Eva Maria Barki szerint

Következő sztori

Keddi programajánló: Woyzeck a Rongyban, gyerekprogramok és a hosszú élet