Gazdaság

Fidesz: egyedül a baloldal gazdaságpolitikája bukott meg

Fidesz: egyedül a baloldal gazdaságpolitikája bukott meg

2013. július 31., szerda
Fidesz: egyedül a baloldal gazdaságpolitikája bukott meg

A Fidesz szerint egyedül a Gyurcsány-Bajnai-kormány szélsőséges és veszélyes gazdaságpolitikája bukott meg mind a magyar emberek szemében, mind a gazdasági mutatókban.

A párt szerdán így reagált az MSZP frakcióvezető-helyettesének szavaira.

Józsa István

arról beszélt, hogy az Orbán-kormány gazdaságpolitikájának csődjét jelzik az augusztus 1-jétől életbe lépő adóemelések, amelyekre nem volna szükség, ha növekedne a gazdaság. A Fidesz ugyanakkor azt közölte: a szocialista kormányok az államadósságot és a munkanélküliséget megduplázták, a magyar családokat megszorítások sorozatával sújtották, felelőtlen költekezésük miatt az ország pénzügyileg kiszámíthatatlan, sérülékeny volt. "Csaknem Görögország sorsára jutottunk" - fogalmaz a Fidesz a közleményben. Hangsúlyozták, hogy mostanra Magyarország pénzügyileg talpra állt, kikerült a túlzottdeficit-eljárás alól, "saját erejéből visszafizeti a bukott baloldal által felvett IMF-hitelt, miközben az ország jelenlegi vezetése minden eszközzel segíti a magyar családok és vállalkozások boldogulását". A közleményen írtak arról is, hogy tízéves rekordot döntött meg a foglalkoztatási ráta, csökken a rezsi, bővül a családi adórendszer "és nem engedjük el a Gyurcsány-Bajnai-kormány által devizahitelbe hajszolt családok kezét".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.