Fidesz: átlátható és ésszerű sporttámogatási rendszer alakult ki

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Fidesz szerint a 2010 előtt jellemző pénzszórással szemben a kormány átgondolt, átlátható ésszerű és ellenőrzött sporttámogatási rendszert alakított ki a társadalom egészségének javítása érdekében.

Ezt Hoppál Péter, a kormánypárt szóvivője mondta kedden Budapesten tartott sajtótájékoztatóján arra reagálva, hogy Orbán Viktor miniszterelnök délelőtt tizenhat kiemelt sportági szövetség vezetőjével írt alá megállapodást. A Fidesz szóvivője értékelésében mindenekelőtt az utánpótlás kérdésének fontosságát emelte ki, az eredmények közé sorolva a mindennapos testnevelés bevezetését, valamint az Erzsébet-táborok sporttámogatását és az utánpótlás-nevelés rendbetételét.

Hoppál Péter a sportberuházásokról szólva úgy fogalmazott, a “felelőtlen pénzszórás helyett végre koncentráltan zajlik a munka”, a szabadidősport területén végzett fejlesztések pedig a diákok, kerékpárosok és a természetjárók érdekeit szolgálják.

A kormánypárti politikus megjegyezte, a SZÉP-kártya ugyancsak segíti az emberek sportolását, továbbá kitért arra is, hogy Magyarország számos nagy nemzetközi versenynek adhatott otthont, ami a külföldi szervezetek elismerését jelzi.

Előző sztori

A legalább hétórás éjszakai alvás véd a szívbetegségektől

Következő sztori

Több mint 13 ezer jelentkező – a második legnépszerűbb egyetem az SZTE!