Közélet

Fidesz: átlátható és ésszerű sporttámogatási rendszer alakult ki

Fidesz: átlátható és ésszerű sporttámogatási rendszer alakult ki

2013. július 9., kedd
Fidesz: átlátható és ésszerű sporttámogatási rendszer alakult ki

A Fidesz szerint a 2010 előtt jellemző pénzszórással szemben a kormány átgondolt, átlátható ésszerű és ellenőrzött sporttámogatási rendszert alakított ki a társadalom egészségének javítása érdekében.

Ezt

Hoppál Péter

, a kormánypárt szóvivője mondta kedden Budapesten tartott sajtótájékoztatóján arra reagálva, hogy Orbán Viktor miniszterelnök délelőtt tizenhat kiemelt sportági szövetség vezetőjével írt alá megállapodást. A Fidesz szóvivője értékelésében mindenekelőtt az utánpótlás kérdésének fontosságát emelte ki, az eredmények közé sorolva a mindennapos testnevelés bevezetését, valamint az Erzsébet-táborok sporttámogatását és az utánpótlás-nevelés rendbetételét. Hoppál Péter a sportberuházásokról szólva úgy fogalmazott, a "felelőtlen pénzszórás helyett végre koncentráltan zajlik a munka", a szabadidősport területén végzett fejlesztések pedig a diákok, kerékpárosok és a természetjárók érdekeit szolgálják. A kormánypárti politikus megjegyezte, a SZÉP-kártya ugyancsak segíti az emberek sportolását, továbbá kitért arra is, hogy Magyarország számos nagy nemzetközi versenynek adhatott otthont, ami a külföldi szervezetek elismerését jelzi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.