Sport

Fidesz: a kormány nem hagyja a sportlétesítményeket lepusztulni

Fidesz: a kormány nem hagyja a sportlétesítményeket lepusztulni

2013. július 24., szerda
Fidesz: a kormány nem hagyja a sportlétesítményeket lepusztulni

A jelenlegi kormány - szemben a baloldallal - nem hagyja a közösségi létesítményeket elkótyavetyélni és lepusztulni, hanem felújítja és fejleszti azokat - közölte a Fidesz Sajtóirodája kedden a Demokratikus Koalíció (DK) politikusának szavaira reagálva az MTI-vel.

Varju László

(DK) korábban, az épülő ferencvárosi stadion mellett tartott tájékoztatóján arról beszélt, hogy Magyarországon négymillióan élnek a szegénységi küszöb alatt, háromszázezren éheznek, miközben "az állam 130 milliárd forintot költ" stadionépítésére. A Fidesz erre válaszul közölte: a Gyurcsány-Bajnai-kormány alatt sportcélú beruházások nem léteztek vagy csak papíron voltak, azok eredményét soha nem látta senki. Közleményük szerint "a baloldalnak merőben szokatlan érzés lehet az építődaruk látványa" és az, hogy a több mint 22 ezer ember befogadására alkalmas ferencvárosi stadiont magyar mérnökök tervezték, magyar cég építi, magyar alapanyagokat építenek bele. A kommüniké kitér arra: a stadion építése során példaértékű környezettudatos eljárásokat alkalmaznak, újrahasznosítják a téglát, az üveget, a vasat, aminek köszönhetően például tízezer kilométernyi teherautós szállítást spóroltak meg, a stadion elbontott eszközei és lelátó székeit vidéki települések sportlétesítményeinek felújításához használják fel. A stadion összességében több milliárd forintos költségmegtakarítással épül - fűzte hozzá a Fidesz. Közölték azt is: a kormány megbecsüli és támogatja a sportlétesítményeket, a sportolókat és a sportot szeretőket. Emlékeztettek arra, hogy 2011-ben megújult a szegedi Nemzeti Kajak-kenu és Evezős Olimpiai Központ, a jövő évi Európa-bajnokságra megújulnak a Nemzeti Úszó és Vízilabda Olimpiai Központ uszodái is. Zajlik a debreceni Nagyerdei Labdarúgó Stadion felújítása és a 65 ezer ember befogadására képes Puskás Stadion építése; ez utóbbi több lesz, mint egy stadion, hiszen a cél egy Nemzeti Olimpiai Központ megteremtése - fogalmaztak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.