Közélet

MSZP: az ingatlanadót a Fidesz vezette be

MSZP: az ingatlanadót a Fidesz vezette be

2013. június 30., vasárnap
MSZP: az ingatlanadót a Fidesz vezette be

Az MSZP szóvivőjének közlése szerint az ingatlanadót nem az MSZP készül bevezetni, hanem a fideszes önkormányzatok vezették be telek- és építményadó formájában. Török Zsolt ezzel Hoppál Péter Fidesz-szóvivő vasárnapi kijelentésére reagált, amely szerint a baloldal - hatalomra jutása esetén - csökkentené vagy megszüntetné a bankadót, a kieső bevételt pedig országos ingatlanadó kivetésével pótolná.

Hoppál Péter

Pécsett tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a baloldal paktumot készül kötni a bankokkal. A szereplők ugyanazok:

Gyurcsány, Bajnai, Mesterházy,

vagyis azok a politikusok, akik 2010 előtt már vezették és tönkre is tették az országot. Közlése szerint "az a bankárkormány" azért bukott meg, mert a bankokat és a multikat gazdagította, a családokat pedig gyengítette.

Török Zsolt

erre reagálva azt mondta, a bankadót a szocialista kormányzás idején vezették be, vagyis Hoppál Péter rosszul emlékszik, vagy szándékosan mond valótlant. A szocialista politikus szerint az embereknek tudniuk kell: soha nem az az igaz, amit a fideszesek mondanak, hanem az, amit csinálnak. Példaként említette: miközben arról beszélnek, hogy nincsenek megszorítások, Orbán Viktor gazdaságpolitikai ámokfutása már eddig félmillió forintjába került egy átlagos kétgyermekes magyar családnak. Amennyiben pedig kormányon maradnának további megszorításokat hajtanának végre - fűzte hozzá. Az ellenzéki politikus úgy látja, az emberek csupán egy további adót tudnának elképzelni, mégpedig a "Közgéphez kötődő Simicska zrt.-k és Nyerges kft.-k vagyonadóját", ezek a cégek ugyanis Török Zsolt szerint "pofátlan mértékben" vagyonosodtak és gazdagodtak az elmúlt időszakban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.