Sport

Labdarúgás: a Szeged 2011 Gyulán játssza meccseit (FRISSÍTVE)

Labdarúgás: a Szeged 2011 Gyulán játssza meccseit (FRISSÍTVE)

2013. június 21., péntek
Labdarúgás: a Szeged 2011 Gyulán játssza meccseit (FRISSÍTVE)
szeged2011_reac_gs_03

Az NB III-ban indul a Szeged 2011 és Gyulán játssza majd meccseit, a csapat új neve: Szeged 2011 – Grosics Akadémia, közben szeptembertől épülhet az új stadion

A Szeged 2011 egy hivatalos nyilatkozatban tájékoztatta a médiát a csapat jövőjéről. Ahogy arról

beszámoltunk

a klubot biztosan elhagyja 11 játékos,

Gálhidi György

vezetőedző és

Bakó Tibor

kapusedző. A klub vezetése, ahogy ígérte pénteken sajtóközleményt tett közzé weboldalán.

Gyulára költözik a csapat

„A Szeged 2011 vezetősége köszönetet mond Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatának a kétéves NB II-es szereplés alatt nyújtott anyagi támogatásért, és mindazoknak, akik a csapatot anyagilag és erkölcsileg segítették. A közismert, meglehetősen furcsa körülmények következményeként a Szeged 2011 az új idényt az NB III-ban kezdi. Megértve, hogy a város az NB III-as csapatot nem tudja támogatni, s mivel a klubnak nincs saját pályája Szegeden, és még a TAO támogatással létesítendő Tisza-parti stadion építési munkálatai sem kezdődhettek el, ezen kívül a sorozatos rendbontások miatt a klubnak ismételten súlyos pénzbüntetéseket kellett az MLSZ felé fizetnie, a klub vezetése úgy döntött, hogy az utánpótlás csapatok Lóczi István vezetésével és a Grosics Gyula Akadémia szakmai támogatásával Szegeden folytatják a munkát az egyesület jövője érdekében.

szeged_2011_gyula_grosicsakademia_gs

Az első csapat viszont ideiglenesen Gyulára, a Grosics Akadémiára költözik, ahol kiváló körülmények között, a sajátjának tekinthető létesítményeket - természetesen ingyen - használva tartja az edzéseket, hazai bajnoki mérkőzéseit pedig a minden igényt kielégítő, ezer fő befogadására alkalmas centerpályán játssza. Pénzügyi okok miatt távozott a szakmai stábból Gálhidi György vezetőedző és Bakó Tibor kapustréner. A játékoskeretben szakmai és pénzügyi okok miatt ugyancsak nagy változások történtek. A jövőben a fiatalok lényegesen több lehetőséghez jutnak a csapatban, melléjük jó mentalitású, megbízható, a tehetségeket folyamatosan segítő rutinos labdarúgókat is szerződtetni kíván a Szeged 2011. Az elvárás a gárdával szemben egyértelmű: minden körülmények közt az azonnali visszakerülés a másodosztályba. A klub új neve Szeged 2011 – Grosics Akadémia" - olvasható a közleményben.

Épülhet az új szegedi stadion?

A Szeged 2011 addig fog "idegenben" játszani, míg fel nem épül az új stadion. A SZEGEDma.hu információi szerint az első kapavágást idén szeptemberben megejthetik. Úgy tudjuk, hogy a Nemzetgazdasági Minisztériumban már aláírták a 2,2 milliárd összköltségű Felső Tisza parti beruházás 70 százalékát adó TAO-pénz felhasználásának engedélyeztetését, az önerőt pedig a Szeged 2011 Kft. elkülönítette. A teljes csapat Gyulára fog költözni, az élő szerződéssel bíró játékosokkal jövő hét elejéig leülnek, és eldől a sorsuk, hogy ki milyen feltételekkel vállalja (vagy nem vállalja) az új helyzetet, az NB III-at.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.