Kultúra

Jó évadot zár a szegedi Kövér Béla Bábszínház

Jó évadot zár a szegedi Kövér Béla Bábszínház

2013. június 13., csütörtök
Jó évadot zár a szegedi Kövér Béla Bábszínház

A nehézségek ellenre összességében jó évet zár a szegedi Kövér Béla Bábszínház; az évadban csaknem 200 saját és befogadott előadást láthatott a közönség - mondta el az évadzáró kapcsán az igazgató csütörtökön az MTI-nek.

Kövér László

kifejtette: az évadban hét produkciót játszottak, közülük öt volt új. A darabokat összesen valamivel több mint 180 előadáson láthatta a közönség. Emellett 17 produkciót fogadtak be és idén is sikerült megrendezniük a Szabadkával közös gyermekszínházi fesztivált is. Nehézségként jelent meg ebben az évben, hogy az utazási költségek miatt a nem szegedi csoportok elmaradoztak az előadásokról. Ez meglátszott a bérletforgalmon is. A problémát úgy szeretnék megoldani, hogy a következő évadtól az előadásokat elvinnék igény szerint a településekre. Emellett azonban jelentősen fellendült a vasárnapi matinék látogatottsága. A következő évad már augusztusban elindul egy szünidőzáró bemutatóval: a közönség a Bűvös tűzszerszám című előadást nézheti meg elsőként. Emellett ismét színpadra állítják a Hókirálynő című mesét, amelyet szeptember végén, felújítva mutatnak be. A tervek szerint a jövő évad is legalább öt bemutatót hoz majd. Ismét megrendezik a gyermekszínházi fesztivált is, ami 2014-ben már az ötödik születésnapját ünnepelheti Szegeden. A továbbjátszások az igényekhez igazodnak majd, ami már biztosnak tűnik, hogy a következő évadban is láthatják a gyerekek a Háromágú tölgyfa tündére című mesét - tette hozzá az igazgató.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.