/

Botka László köszöntötte a 100 éves Margit nénit + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAÚjabb százéves polgárát köszöntötte a város: Haller Mihálynét maga Botka László látogatta meg péntek délután, a szépkorú hölgy ugyanis régóta szeretett volna találkozni Szeged polgármesterével.

A nyírségi Fábiánházán született Haller Mihályné Margit néni, aki élt Vácon és Kalocsán is, ezután került Szegedre, és most a Kálvária sugárúti emelt szintű idősek otthonában lakik. Századik születésnapja alkalmából péntek délután tortával, virággal és ajándékokkal halmozták el az Egyesített Szociális Intézmény Emelt Szintű Idősek Otthonában tartott ünnepségen. “Nagyon kedves néni, már kilenc éve itt lakik nálunk, és mindig nagyon jó egészségnek és vitalitásnak örvendett, nagyon szereti a természetet, a kertet, a növényekbe sokat gyönyörködik és sokat segített nekünk ebben”- mondta el Kotogány Tímea mentálhigiénés csoportvezető.

Margit néni kívánsága volt, hogy találkozhasson Botka Lászlóval, vágya pedig teljesülhetett: a polgármester oklevéllel, virággal és ajándékcsomaggal köszöntötte fel az idős hölgyet. “Különlegesen szép dolog, hogyha városunk polgárát köszönthetjük századik születésnapján. Szeretnék ehhez szívből gratulálni” – tette hozzá. Az ajándékozást követően az egyik rokon gitározott is Margit néninek e jeles alkalomból.

Haller Mihályné immár kilenc éve él az egyesített szociális intézmény emelt szintű idősek otthonában, s százévesen is jó egészségnek örvend. Ahogy az egyik rokontól, Bite Lászlónétól megtudtuk, Margit néni jó géneket örökölt: soha életében nem fájt a feje, foga, semmije sem.

Portálunk is gratulál a kerek évfordulóhoz, jó egészséget kíván az ünnepeltnek!

no images were found

Előző sztori

Gyertyafényes Liliomfesztivál a ferences kolostorban

Következő sztori

A Csongrád Megyei Kormányhivatal önkéntesei szombaton Szentendrén segítenek