Közélet

Koszovó miatt támadtak a szerb ultrák? (FRISSÍTVE!)

Koszovó miatt támadtak a szerb ultrák? (FRISSÍTVE!)

2013. április 18., csütörtök
Koszovó miatt támadtak a szerb ultrák? (FRISSÍTVE!)
vizilabda20130417-23_gs_gs

Koszovó-ügye miatt támadtak a Crvena Zvezda vízilabda klub ultrái Cedomir Jovanovicra, a szerb Liberális Demokrata Párt elnökére, annak feleségére és barátaira szerdán Szegeden.

Koszovó-ügye miatt támadtak a Crvena Zvezda vízilabda klub ultrái Cedomir Jovanovicra, a szerb Liberális Demokrata Párt elnökére, annak feleségére és barátaira szerdán Szegeden – írta csütörtökön internetes kiadásában .

A vajdasági Magyar Szó

beszámolója szerint csütörtöki sajtótájékoztatóján a szerb politikus az "emberiség legaljának, mutánsok hadának" nevezte támadóit. Az incidens során szinte végig Koszovóval zaklatták a politikust, de elhangzott egyszer-kétszer a büszkeségnapi felvonulás is. A pártelnök közölte, barátjának betörték az orrát, a fejét és eltörték az állkapcsát, mert "azt gondolták, hogy Szegeden így kell megvédeni Koszovót".

Cedomir Jovanovic

úgy fogalmazott, "ők nem Zvezda-szurkolók, sőt nem is emberek. Ha tíz férfi megver egy nőt, azt nem lehet hőstettnek nevezni, de még férfiasnak sem". A politikus szavai szerint a rendőrség jól ismeri támadókat, s ezért elvárja, hogy a törvénynek megfelelően járjanak el.

Szenti Szabolcs

, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője korábban az MTI érdeklődésére elmondta, az ügyben nem érkezett feljelentés, a rendőrség azonban hivatalból ismeretlen tettes ellen nyomozást rendelt el garázdaság gyanúja miatt.

Korábban:

Nyomozás indult Cedomir Jovanovic szerdai szegedi bántalmazása ügyében. A szerb Liberális Demokrata Párt elnökét, feleségét és barátait sajtóhírek szerint a Crvena Zvezda vízilabdaklub szurkolóinak egy csoportja támadta meg. Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI érdeklődésére elmondta, hogy az ügyben nem érkezett feljelentés, a rendőrség azonban hivatalból nyomozást rendelt el garázdaság gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. A vajdasági Magyar Szó internetes kiadása szerdán számolt be arról, hogy a belgrádi klub ultráinak egy csoportja a szerb ellenzéki politikusra támadt. A cikk szerint Cedomir Jovanovic és felesége nem sérült meg, de egy barátjuk igen. Ahogy

korábban megírtuk,

az incidens egy szegedi étteremben történt, ahol a

Crvena Zvezda

mintegy száz fanatikus drukkere tartózkodott. A feleségével és barátaival a helyszínre érkező politikus és a szurkolók között szóváltás alakult ki, majd a drukkerek egy csoportja bántalmazta Cedomir Jovanovicot, nejét és barátait. A lap emlékeztet arra, hogy a szerb vízilabdaklub egyik szponzora a Fidelinka cég, amely a politikus feleségéhez,

Jelena Jovanovichoz

köthető. A belgrádi csapat a férfi vízilabda Bajnokok Ligájának negyeddöntőjében a Szeged együttesével játszott szerdán,

és 7-5-ös győzelmet aratott

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.