Gazdaság

Folyamatban van a MÁV-csoport szervezeti átalakítása

Folyamatban van a MÁV-csoport szervezeti átalakítása

2013. április 1., hétfő
Folyamatban van a MÁV-csoport szervezeti átalakítása

Folyamatban van a MÁV-csoportnál a vasúti pályaműködtetési tevékenység és személyszállítási terület egymástól független szervezeti keretek között való működésének kialakítása - közölte a MÁV Zrt. az MTI érdeklődésére.

A társaságok elkülönülése érdekében megtörtént az önálló pályaműködtető társaság bejegyzése NVP Zrt. néven, a cégbe gyakorlatilag tisztán a pályaműködtetési tevékenység fog átkerülni. Az ezzel kapcsolatos szakmai előkészületek a tervek szerint zajlanak, ugyanakkor a vállalatcsoport struktúraváltásához szükséges a finanszírozó bankok támogatása, egyes esetekben előzetes jóváhagyása - közölte a MÁV Zrt. A tervezett átalakítás részleteiről még februárban tájékoztatta a MÁV az érintett bankokat, azóta több pénzintézet jelezte, hogy a döntést előkészítő elemzések a vártnál több időt igényelnek, egyes bankoknak - belső szabályzatuk szerint - anyavállalatukkal is egyeztetniük kell. A tényleges struktúraváltás a banki jóváhagyások megszerzését követően történhet meg, a vasúttársaság folyamatosan egyeztet a bankokkal - tájékoztatott a vasúttársaság. A nemzeti vasúttársaságnál működő Központi Üzemi Tanács (KÜT) valamint érdekképviseletek véleményezés és konzultáció céljából megkapták a pályavasúti társaság Szervezeti és Működési Szabályzatának tervezetét, a KÜT-tel és a szakszervezetekkel folyamatosak a - részletekre is kiterjedő - egyeztetések - közölte a MÁV Zrt. az MTI érdeklődésére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.