Bulvár

Feladta magát a pécsi polgármester lányának feltételezett támadója

Feladta magát a pécsi polgármester lányának feltételezett támadója

2013. április 14., vasárnap
Feladta magát a pécsi polgármester lányának feltételezett támadója

Feladta magát Páva Zsolt pécsi fideszes polgármester lányának feltételezett támadója a rendőrségen vasárnap - adta hírül a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

A közlemény szerint a 23 éves Ny. Zoltán 11 óra 20 perckor adta fel magát, ezután őrizetbe vették és megkezdték a kihallgatását. A rendőrség feltételezi: a férfi volt az, aki április 5-én reggel, a pécsi Kálvária úti alagútnál bántalmazta a 20 éves lányt.

Páva Zsolt

az eset után közleményt adott ki, amelyben azt írta: lánya a barátaival szórakozott egy egyetemi rendezvényen, majd onnan gyalog indult haza. El tudott menekülni a brutális támadás helyszínéről, de súlyos sérüléseket szenvedett, kórházban kezelik. "Bízom abban, hogy a rendőrség mielőbb kézre keríti az elkövetőt azért, hogy más lányával, gyermekével ne fordulhasson elő ugyanez, az illető ne követhessen el újabb bűncselekményeket" - fogalmazott a politikus. A polgármester a lánya személyes kérését tiszteletben tartva arról tájékoztatta a média képviselőit, hogy családja akkor először és utoljára nyilatkozott erről a megrázó témáról. "Innentől arra koncentrálunk, hogy minél előbb felépüljön a lányom testben és lélekben is" - állt a polgármester közleményében. Páva Zsolt egyúttal arra kért minden újságírót, tanúsítson önmérsékletet, és hagyja, hogy gyermeke a média jelenléte nélkül gyógyulhasson. A rendőrség és a Terrorelhárítási Központ azóta nagy erőkkel kereste az erőszakos bűncselekmény miatt korábban már büntetett Ny. Zoltánt, akinek kézre kerítéséért a Baranya Megyei Cigány Nemzetiségi Önkormányzat és Országos Roma Önkormányzat is százezer forintot nyomravezetői díjat ajánlott fel. A hajtóvadászat során a rendőrség rengeteg bejelentést fogadott, ellenőrizte az információk valódiságát, és több körözött bűnözőt is elfogott. A lányt ért atrocitás is szerepet játszott abban, hogy múlt csütörtökön mintegy 250 ember tüntetett Pécsen az erőszak ellen és a közbiztonság javításáért. Csizmadia Andrea főszervező a résztvevőkhöz intézett beszédében az hangsúlyozta: szükség van Pécs közbiztonságának javítására. "Szükség van lépésekre annak érdekében, hogy a nők biztonságban érezhessék magukat, ha kimennek az utcára" - mondta. Hozzátette: az elmúlt időszak eseményei arra döbbentették rá, hogy bárhol, bárkit érhet atrocitás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.